Kustannusosakeyhtiö Otava

Kutsu: Tervetuloa villivihannesten maailmaan Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan 19.3.

Jaa

Pian on keväisten villivihannesten aika! Kasvitieteen professori Jouko Rikkinen kertoo kirjastaan Villivihannekset Suomen luonnossa maanantaina 19.3. klo 10.00 Helsingin kasvitieteellisen puutarhan Linkola-salissa. Osoite on Kaisaniemenranta 2/sisäänkäynti Kaisaniemenrannan puoleisesta portista.

Rantaminttu, peltokanankaali, jauhosavikka... Kasvava kiinnostus luonnonkasvien käyttöön ruuanlaitossa on yksi tämän vuosikymmenen ruokatrendeistä. Suomen noin 1400 luonnonvaraisesta kukkakasvista 200 sopii tavalla tai toisella ruuanlaittoon. Toiset parisataa ovat siinä määrin myrkyllisiä, ettei niitä ole syytä maistella.

Jouko Rikkinen esittelee uudessa maasto-oppaassa Suomen tärkeimmät luonnonvaraiset ravintokasvit: villivihannekset, mausteyrtit ja marjakasvit. Yleiset ja paljon käytetyt lajit esitellään perusteellisesti ja kansantajuisesti.

Kasvit on ryhmitelty niiden ensisijaisen elinympäristön mukaan. Näin keruuretkelle valmistautuva osaa heti kohdistaa huomion juuri niihin lajeihin, joita retkikohteesta todennäköisimmin löytää. Kirjan lopussa esitellään valikoima myrkyllisiä kasveja, jotka jokaisen luonnonkasveja ja -marjoja syötäväksi keräävän on syytä tuntea.

FT Jouko Rikkinen on ansioitunut oppikirjojen ja tietoteosten kirjoittaja ja luontovalokuvaaja. Hän on perehtynyt puutarha- ja huonekasveihin paitsi kasvitieteen opettajana myös innokkaana harrastelijapuutarhurina. Rikkinen on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä kirsi.sievanen@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Alkuvuoden himotuimmat dekkariuutuudet ovat pian täällä15.1.2019 08:46Tiedote

Ruth Ware – Rouva Westaway on kuollut (juuri ilmestynyt) Jokaisella perheellä on salaisuutensa – joidenkin salaisuuksien vuoksi ollaan valmiita vaikka tappamaan. Kansainvälisten bestsellerlistojen huippunimi Ruth Ware valloittaa uudella psykologisella trillerillä. ”Loistava trilleri” – The Washington Post Lina Bengtsdotter – Francesca (juuri ilmestynyt) Taattua skandijännitystä Ruotsista! Francescan paras ystävä kuolee, eikä kukaan usko hänen väitteitään, ettei kuolinsyy olisikaan itsemurha. Sitten Francesca katoaa. 20 vuotta myöhemmin rikostutkija Charlie Lager päätyy selvittämättä jääneen tapauksen perässä takaisin lapsuutensa Gullspångiin. Stina Jackson – Hopeatie (vk 5) Uutta verta dekkaritähtien joukossa! Parhaan ruotsalaisen dekkarin palkinnon voittanut Hopeatie on esikoisdekkaristin napakymppi. Isä oli viimeinen, joka näki Linan elossa. Hän ajaa Pohjois-Ruotsia halkovaa Hopeatietä ja koluaa joka ikisen mökki- ja metsäautotien, tutkii hylättyjä maatiloja, umpeenkasvaneita pusikoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme