Kustannusosakeyhtiö Otava

Kutsu: Tervetuloa villivihannesten maailmaan Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan 19.3.

Jaa

Pian on keväisten villivihannesten aika! Kasvitieteen professori Jouko Rikkinen kertoo kirjastaan Villivihannekset Suomen luonnossa maanantaina 19.3. klo 10.00 Helsingin kasvitieteellisen puutarhan Linkola-salissa. Osoite on Kaisaniemenranta 2/sisäänkäynti Kaisaniemenrannan puoleisesta portista.

Rantaminttu, peltokanankaali, jauhosavikka... Kasvava kiinnostus luonnonkasvien käyttöön ruuanlaitossa on yksi tämän vuosikymmenen ruokatrendeistä. Suomen noin 1400 luonnonvaraisesta kukkakasvista 200 sopii tavalla tai toisella ruuanlaittoon. Toiset parisataa ovat siinä määrin myrkyllisiä, ettei niitä ole syytä maistella.

Jouko Rikkinen esittelee uudessa maasto-oppaassa Suomen tärkeimmät luonnonvaraiset ravintokasvit: villivihannekset, mausteyrtit ja marjakasvit. Yleiset ja paljon käytetyt lajit esitellään perusteellisesti ja kansantajuisesti.

Kasvit on ryhmitelty niiden ensisijaisen elinympäristön mukaan. Näin keruuretkelle valmistautuva osaa heti kohdistaa huomion juuri niihin lajeihin, joita retkikohteesta todennäköisimmin löytää. Kirjan lopussa esitellään valikoima myrkyllisiä kasveja, jotka jokaisen luonnonkasveja ja -marjoja syötäväksi keräävän on syytä tuntea.

FT Jouko Rikkinen on ansioitunut oppikirjojen ja tietoteosten kirjoittaja ja luontovalokuvaaja. Hän on perehtynyt puutarha- ja huonekasveihin paitsi kasvitieteen opettajana myös innokkaana harrastelijapuutarhurina. Rikkinen on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä kirsi.sievanen@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Yhdysvaltojen entisen presidentin puolison Michelle Obaman odotettujen muistelmien kansi on nyt julkistettu. Minun tarinani -kirja ilmestyy 13. marraskuuta 2018 maailmanlaajuisesti25.5.2018 12:20Tiedote

Helsinki/Suomi 25.5.2018 Yhdysvaltojen entisen presidentin puoliso Michelle Obama julkaisi Instagramissa eilen erittäin odotetun elämäkertansa Minun tarinani kannen. Kirja ilmestyy maailmanlaajuisesti 13. marraskuuta 2018. Englanninkielisen alkuteoksen nimi on BECOMING. Michelle Obama valitsi kirjan kanteen Miller Mobleyn valokuvan, joka otettiin tänä vuonna kuvauksissa Washington DC:ssä. Stailauksesta vastasi Meredith Koop, meikistä Carl Ray ja hiuksista Yene Damtew. Kirjan kannen on suunnitellut Crown Publishing Groupin varapääjohtaja, luova johtaja Christopher Brand. Michelle Obama jakoi Instagramissa kirjan kansikuvan ja neljä aiemmin julkaisematonta perhekuvaa, jotka kertovat hänen matkastaan naiseksi, jollainen hän tänä päivänä on. Michelle Obama toteaa (@michelleobama): “Olen haltioissani siitä, että saan jakaa kanssanne kirjani BECOMING kannen. Kirjan kirjoittaminen on ollut minulle henkilökohtaisesti tärkeää ja valaisevaa. Toivon, että kun kirjani BECOMING ilmestyy syksyllä, a

Kevään kotimaisissa kuvakirjoissa ratsastetaan keppareilla ja tutustutaan merkityksellisyyteen14.5.2018 10:16Tiedote

Otavan kevään kotimaiset kuvakirjat huipputekijöiltä kannustavat huomaamaan, kuinka jokainen meistä on tärkeä ja merkityksellinen. Kuvittaja Jenna Kunnaksen ensimmäisessä kuvakirjassa seikkaillaan kirjojen maailmassa. Kikattavan Kakkiainen taas alkaa naurattaa ystäviään television ja sovellusten lisäksi myös perinteisissä iltasatukirjoissa. Tikkumäen kepparikirjassa jaetaan kivoja vinkkejä ja ohjeita pienille keppariharrastajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme