Kustannusosakeyhtiö Otava

Kutsu: Tervetuloa villivihannesten maailmaan Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan 19.3.

Jaa

Pian on keväisten villivihannesten aika! Kasvitieteen professori Jouko Rikkinen kertoo kirjastaan Villivihannekset Suomen luonnossa maanantaina 19.3. klo 10.00 Helsingin kasvitieteellisen puutarhan Linkola-salissa. Osoite on Kaisaniemenranta 2/sisäänkäynti Kaisaniemenrannan puoleisesta portista.

Rantaminttu, peltokanankaali, jauhosavikka... Kasvava kiinnostus luonnonkasvien käyttöön ruuanlaitossa on yksi tämän vuosikymmenen ruokatrendeistä. Suomen noin 1400 luonnonvaraisesta kukkakasvista 200 sopii tavalla tai toisella ruuanlaittoon. Toiset parisataa ovat siinä määrin myrkyllisiä, ettei niitä ole syytä maistella.

Jouko Rikkinen esittelee uudessa maasto-oppaassa Suomen tärkeimmät luonnonvaraiset ravintokasvit: villivihannekset, mausteyrtit ja marjakasvit. Yleiset ja paljon käytetyt lajit esitellään perusteellisesti ja kansantajuisesti.

Kasvit on ryhmitelty niiden ensisijaisen elinympäristön mukaan. Näin keruuretkelle valmistautuva osaa heti kohdistaa huomion juuri niihin lajeihin, joita retkikohteesta todennäköisimmin löytää. Kirjan lopussa esitellään valikoima myrkyllisiä kasveja, jotka jokaisen luonnonkasveja ja -marjoja syötäväksi keräävän on syytä tuntea.

FT Jouko Rikkinen on ansioitunut oppikirjojen ja tietoteosten kirjoittaja ja luontovalokuvaaja. Hän on perehtynyt puutarha- ja huonekasveihin paitsi kasvitieteen opettajana myös innokkaana harrastelijapuutarhurina. Rikkinen on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä kirsi.sievanen@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Pajtim Statovci ensimmäisenä suomalaiskirjailijana maailman arvostetuimpia kirjailijoita edustavaan Wylie-kirjallisuusagentuuriin13.8.2018 13:00Tiedote

Kirjailija Pajtim Statovcin (s. 1990) tuotannon kansainvälisestä edustuksesta vastaa jatkossa useita kirjallisuuden nobelisteja, kuten Orhan Pamukia, Mo Yania, Bob Dylania ja José Saramagoa, edustava The Wylie Agency -kirjallisuusagentuuri. Wylie edustaa satoja 1900- ja 2000-lukujen merkittävimpiä kirjailijoita. New Yorkissa ja Lontoossa toimivan agentuurin kirjailijoihin kuuluvat lisäksi mm. Chimamanda Adichie, Milan Kundera, Salman Rushdie, Karl Ove Knausgård, Linn Ullman ja Ali Smith sekä hiljattain edesmennyt Philip Roth. ”Aloitan yhteistyön Wylie Agencyn kanssa suurella ilolla ja mielenkiinnolla. Olen otettu heidän kiinnostuksestaan kirjojani kohtaan. Yhä useampaa suomalaista kirjailijaa edustaa ulkomainen agentti siksi, että Suomessa agentuuritoimintaa on vielä varsin vähän”, Statovci kommentoi sopimusta. Pajtim Statovci on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia nousi kansainväliseksi arvostelumenestykseksi, ja siitä

Taavi Soininvaaran Ratamo-kirjoista vakoilutrillerisarja – uusi dekkari ilmestyy 10.8.8.8.2018 13:47Tiedote

Jännityskirjailija Taavi Soininvaaran Ratamo-dekkareiden nimeä kantava Ratamo-vakoilutrillerisarja nähdään syksyllä MTV:n suoratoistopalvelu C Moren alkuperäissarjana. Sarja pohjautuu Arto Ratamo -kirjojen maailmaan ja hahmoihin. Ratamo on toiminnantäyteinen, merkittävä kansainvälisen tason tuotanto, jota ei ole tällaisessa mittakaavassa aikaisemmin MTV:n draamahistoriassa nähty. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun Supo saa tutkittavakseen äärimmäisen tulenaran jutun, johon näyttää sotkeutuneen myös Suomen pääministeri. Ratamo-sarjaa tähdittävät muun muassa Samuli Vauramo, Saara Kotkaniemi ja Jukka Puotila. Taavi Soininvaaran Ratamo-kirjasarjan uusin dekkari, Darwinin seitti, ilmestyy 10. elokuuta. Darwinin seitti on Ratamo-sarjan neljästoista osa. Kirjasarjan ensimmäinen osa, Ebola-Helsinki, ilmestyi vuonna 2000. Hyytävässä trillerissä vuosikymmenien ajan kudottu verkko kiristyy ja uhkaa Suomea ja koko länttä. Suomalaisen huippukirurgin potilaana oleva IMF:n irlantilainen johtaja hour

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme