Säteilyturvakeskus (STUK)

Kutsu tiedotustilaisuteen verkossa 10.2. kello 12: Mitä Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kakkosyksikössä tapahtui 10. joulukuuta? Mitä siitä seurasi?

Jaa

Hyvät toimittajat. Tervetuloa keskustelemaan Säteilyturvakeskuksen (STUK) asiantuntijoiden kanssa ydinturvallisuudesta, valmiudesta ja viestinnästä webinaariin 10. helmikuuta kello 12–14.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen joulukuinen tapahtuma oli "suomalaisittain poikkeuksellinen" ja sitä pidettiin "äärimmäisen vakavana". Nopeasti oltiin varmoja, että tapahtumasta "ei ole vaaraa ihmisille tai ympäristölle". Sitaatit ovat tapahtuman kuluessa julkaistuista uutisotsikoista ja STUKin asiantuntijoiden sanomia.

Webinaarissa STUK kertoo, mitä voimalaitoksen tilanteesta, valmiustoiminnan sujumisesta ja viestinnän onnistumisesta tiedetään kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen.  Kysymys onkin, toimittiinko tilanteessa oikein, ja missä olisi parannettavaa.

Johtaja Kirsi Alm-Lytz alustaa keskustelua. Apulaisjohtaja Tomi Routamo kertoo tilanteesta ydinvoimalaitoksella, ylitarkastaja Jukka Kupila valmiustoiminnasta, viestintäpäällikkö Piia Kaijanto ja viestinnän asiantuntija Risto Isaksson viestinnän kulusta ja toimenpiteistä.

Suomen pelastusalan keskusjärjestö (SPEK) on selvittänyt nettikyselyllä suomalaisten käsityksiä Olkiluodon tapahtumasta ja sen hoidosta.  Tutkimuspäällikkö Tuula Kekki SPEKistä kertoo kyselyn tuloksista ja mitä yli 3000 vastauksesta käy ilmi.

Osallistuminen webinaariin

Webinaari toteutetaan Teams-sovelluksessa keskiviikkona 10.2. kello 12 alkaen.

Pyydämme ilmoittautumaan webinaariin sähköpostilla osoitteeseen info@stuk.fi 9.2. kello 16 mennessä. Kertokaa ilmoittautuessanne nimenne, edustamanne media ja yhteystietonne.

Lähetämme linkin webinaariin ilmoittautuneille keskiviikkona 10.2. noin tuntia ennen tilaisuuden alkua, viimeistään kello 11.

 

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Risto Isaksson, puh. (09) 759 88 208

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme