KIASMA

KUTSU tiedotustilaisuuteen Kiasmaan torstaina 14.3. klo 11

Jaa

Avaamme Kiasman toiseen kerrokseen kaksi uutta näyttelyä: Iiu Susirajan näyttelyn Kuivakka ilo sekä Studio K:hon Alma Heikkilän näyttelyn osana Kiasma Commission by Kordelin -sarjaa.

Iiu Susiraja: Time to play, 2018; Alma Heikkilä: warm and moist | decaying wood, 2019
Iiu Susiraja: Time to play, 2018; Alma Heikkilä: warm and moist | decaying wood, 2019

Esittelemme näyttelyt median edustajille torstaina 14.3. klo 11. Tilaisuudessa on mahdollista haastatella taiteilijoita. Tervetuloa! Ilmoittauduthan etukäteen osoitteeseen piia.laita@kiasma.fi

Huumori on oleellinen osa Iiu Susirajan taidetta. Se on taiteilijalle keino käsitellä monenlaisia, joskus vaikeitakin aiheita, kuten yksinäisyyttä ja ihmissuhteiden kiemuroita. Teosnimet lisäävät omakuviin vielä yhden kerroksen huumoria ja surrealismia. Vasta nimeämisen jälkeen Susiraja itsekin ymmärtää, mistä teoksessa on kyse. Iiu Susiraja (1975, Turku) asuu ja työskentelee Turussa. Kuivakka ilo on Iiu Susirajan ensimmäinen laaja yksityisnäyttely museossa Suomessa. Kiasmassa nähdään Susirajan valokuvia ja videoteoksia. Mukana on sekä taiteilijan varhaista että uusinta tuotantoa.

Alma Heikkilä on kiinnostunut eri elämänmuotojen rinnakkaisuudesta. Maalausten aiheita ovat bakteerit, levät ja hyönteiset sekä niiden elinympäristöt: suolisto, meret, lahopuut ja metsän ekosysteemit. Heikkilä tarkastelee mikroskooppisia eliöitä, joilla on kiinteä suhde ihmiskehoon. Hän on monin tavoin riippuvainen muista: bakteerit säätelevät kehon toimintaa ja teosten materiaalit toimivat osin omalakisesti. Maali kuivuu ja imeytyy kankaan pintaan omaan tahtiinsa. Näyttely on osa Kiasma Commission by Kordelin -sarjaa.

Iiu Susiraja: Kuivakka ilo 15.3.–28.7.2019
Alma Heikkilä: ' , ' /~` mediums,.'_ ” bodies,.'_ ” ° ∞  logs,∞ ' , ' /~` ' holes, .' `-. ` .' -- °habitats / /` ‘ * ‘-' . ' , ' /~`want to feel (,) you inside \| * . . * * \| * . . *./. .-. ~ .' ' , ' /~` ❅ ☼ ~  15.3.–28.7.2019

Näyttelyt ovat osa Kiasman hyvän elämän teemavuotta. Vuoden ohjelmistossa korostuvat antamisen, jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset. Ole hyvä! Anna taiteen tehdä hyvää.

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa. www.kansallisgalleria.fi

Kuvat

Iiu Susiraja: Time to play, 2018; Alma Heikkilä: warm and moist | decaying wood, 2019
Iiu Susiraja: Time to play, 2018; Alma Heikkilä: warm and moist | decaying wood, 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, nfo@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

389 051 kävijää vieraili Pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa26.11.2019 09:57:09 EETTiedote

Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa vieraili ennätyksellinen määrä kävijöitä. Näyttely keräsi tänä vuonna yhteensä 389 051 kävijää. Kiasman toteuttama näyttely sai runsaasti kiitosta ja kansainvälistä huomiota ajankohtaisella ilmastoteemallaan. Näyttely Weather Report: Forecasting Future käsitteli ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Marraskuun aikana Venetsiaa koettelivatkin poikkeuksellisen rajut tulvat.

Pidennämme tiedotustilaisuuden kestoa! Media pääsee tutustumaan Ragnar Kjartanssonin näyttelyyn The Visitors keskiviikkona 9.10. klo 10-1530.9.2019 11:50:15 EESTTiedote

Haluamme tarjota medialle mahdollisuuden tutustua rauhassa huippusuositun islantilaisen taiteilijan Ragnar Kjartanssonin videoinstallaatioon The Visitors ja pidennämme median ennakkotutustumisaikaa. Teoksiin voi tulla tutustumaan keskiviikkona 9.10. klo 10-15 välisenä aikana, jolloin myös näyttelyn tiedotusmateriaali on saatavilla. Ilmoitathan etukäteen, mikä haluat haastatella esimerkiksi näyttely kuraattoria.

Kiasman vuosi 2020 tarjoaa kotimaista maalaustaidetta ja kansainvälisiä sooloja26.9.2019 12:59:26 EESTTiedote

Helsinkiläisen keräilijän Seppo Fräntin kokoelmalahjoituksesta koottu näyttely Hullu rakkaus tarjoaa Kiasman yleisölle mittavan katsauksen uuteen suomalaiseen maalaustaiteeseen. Yhdysvaltalaisen Doug Aitkenin ja brittitaiteilija Ed Atkinsin näyttelyt jatkavat nimekkäiden kansainvälisten taiteilijoiden soolonäyttelyiden sarjaa. Kansainvälistä nykytaidetta esittelee myös Venetsian biennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa esillä ollut näyttely Weather Report - Forecasting Future, joka saadaan seuraavaksi Kiasmaan. Liisa Lounilan näyttely jatkaa kotimaisten taiteilijoiden keskivaiheen uran esittelyä uusin teoksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme