Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

KUTSU tiedotustilaisuuteen: Kuka (o)saa opettaa ruotsia?

Jaa
Ruotsin kielen opiskelu aloitetaan 1.8.2016 voimaan astuneen tuntijakoasetuksen mukaisesti perusopetuksen 6. vuosiluokalla. Onko tämä otettu huomioon opettajien koulutuksessa? Miten luokanopettajaopiskelijat kokevat osaavansa ruotsia? Entä miten ruotsin kielen aineenopettajat ajattelevat selviävänsä alakoulussa?

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on arvioinut vuosina 2016–2017 ruotsin kielen opettamiseen kelpoisuuden tuottavia opettajankoulutuksia. Karvi kutsuu mediaa tiedotustilaisuuteen ja tulosten julkistamistilaisuuteen.

•    Aika: keskiviikko 31.5. klo 10.00–11.00
•    Paikka: Vanhan ylioppilastalon juhlasali, Mannerheimintie 3, Helsinki

Arvioinnissa selvitettiin kaikkien ruotsin kielen opettamiseen kelpoisuuden tuottavien koulutusten sisältöä, laatua ja ajantasaisuutta. Lisäksi hankittiin tietoa siitä, mitä täydennyskoulutustarpeita ruotsia opettavilla opettajilla on ja millaisen koulutuksen saaneet opettajat ovat opettaneet B1-ruotsia alaluokilla lukuvuonna 2016–2017.

Median tiedotustilaisuus on klo 10.00–11.00. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan myös julkistamistilaisuuteen, joka järjestetään klo 12.15–14.30 Vanhan ylioppilastalon juhlasalissa.

Arvioinnin tulokset esittelee arviointiryhmän puheenjohtaja, pohjoismaisen filologian professori Paula Rossi Oulun yliopistosta. Tilaisuuden aikana kuullaan myös asiantuntijoiden kommenttipuheenvuoroja arvioinnin tuloksista.

Tutustu julkistamistilaisuuden ohjelmaan:
http://karvi.fi/app/uploads/2017/05/Kuka-opettaa-ruotsia-julkistamistilaisuus.pdf

Julkistamistilaisuutta voi seurata myös verkossa. Linkki tilaisuuden seuraamiseen löytyy sivulta http://karvi.fi ennen tilaisuuden alkua.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen median tiedotustilaisuuteen 30.5. klo 16.00 mennessä:

arviointiasiantuntija ja projektipäällikkö Outi Hakola, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, outi.hakola@karvi.fi, p. 029 533 5539 (aikavälillä 22.5.–30.5.2017)

arviointiasiantuntija Tuula Pirinen, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, tuula.pirinen@karvi.fi, p. 029 533 5521 (aikavälillä 8.5.–22.5.)

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
PL 28
00101 HELSINKI

029 533 5500http://karvi.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen koulutuksen arviointiviranomainen, joka toimii Opetushallituksen erillisyksikkönä. Karvi toteuttaa koulutukseen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintaan liittyviä arviointeja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Arviointikeskus koostuu arviointineuvostosta, korkeakoulujen arviointijaostosta ja kolmesta osaamisyksiköstä: yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen ja vapaan sivistystyön yksiköstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Mistä suomalainen varhaiskasvatuksen laatu koostuu? - Suomalaiset varhaiskasvatuksen laadun indikaattorit julkaistaan ensimmäistä kertaa22.10.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

Varhaiskasvatuksen laatu puhuttaa julkisessa keskustelussa. Varhaiskasvatusta ja sen laatua voidaan kuitenkin tarkastella ja arvioida vain, jos tiedetään, mitä laadulla tarkoitetaan. Karvi julkaisee Varhaiskasvatuksen laadun arvioinnin perusteet ja suositukset -asiakirjan 25.10.2018. Se pitää sisällään ensimmäistä kertaa laajan tutkimuskoonnin siitä, mistä suomalaisen varhaiskasvatuksen laatu koostuu.

KUTSU: Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tulokset vertailussa Northern Lights -konferenssissa 27.–28.9.13.9.2018 08:00:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) ja Pohjoismaisen arviointiverkoston järjestämään Northern Lights -konferenssiin, jossa käsitellään Pohjoismaiden uusimpia PISA- ja TIMSS-oppimistuloksia. Puheenvuorojen keskeisiä teemoja ovat opettajan rooli, motivaatio, digitalisaatio ja sosiaaliset erot kaupunkien ja maaseudun välillä. Konferenssissa julkaistaan raportti Northern Lights on TIMSS and PISA 2018. Kyseessä on ainoa julkaisu, jossa verrataan eri Pohjoismaiden PISA- ja TIMSS-tuloksia ja niiden taustamuuttujia. Aika: to–pe 27.–28.9.2018, torstaina klo 13–18 ja perjantaina klo 8.45–13 Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo Tuloksia esittelevät ja kommentoivat raportin kirjoittajat ja kutsuvieraspuhujat pohjoismaisista yliopistoista sekä asiantuntijat OECD:stä ja IEA:sta. Tapahtumaan osallistuu 120 opetushallinnon ja tutkimuksen edustajaa eri Pohjoismaista. Tilaisuuden juontaa Kirsi Heikel. Tapahtuma on englanninkielinen. Konferenssin ohjelma Konferenssin ja rap

En kvalitetsstämpel till Högskolan på Åland – arbetslivskontakterna och en strävan att möta arbetslivets behov är högskolans styrka27.8.2018 08:00:00 EEST | Tiedote

En nordisk auditeringsgrupp tillsatt av Nationella centret för utbildningsutvärdering (NCU) har genomfört en auditering av Högskolan på Åland. NCU har beviljat högskolan en kvalitetsstämpel som gäller i sex år från och med den 23 augusti 2018. Högskolan på Ålands kvalitetssystem uppfyller de nationella kriterierna för kvalitetshantering som fastställts för högskolor och motsvarar de europeiska principerna och rekommendationerna.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye