Savuton Suomi 2030

Kutsu tiedotusvälineille: Savuttomuudesta selvää säästöä työpaikalla

Jaa

Työntekijän tupakointi voi kustantaa työnantajalle jopa 4000 euroa vuodessa, toteaa Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijalääkäri Jan Schugk. Hän puhuu Savuton Suomi 2030 -verkoston seminaarissa 20.9.2017. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin.

Omin voimin tupakasta irti ponnistelevista vain harva on vuoden kuluttua tupakoimatta. Kun lopettamispäätöksen tehnyttä tuetaan esimerkiksi työpaikalla, parhaimmillaan jopa joka kolmas pystyy luopumaan tupakoinnista.

”Jos työntekijä polttaa työpäivän aikana seitsemän savuketta ja käyttää tupakointiin työaikaa noin 10 minuuttia yhtä savuketta kohti, koituu tupakoinnista pelkästään työajan menetyksenä mediaaniansiotasolla laskennallisesti yli 4 000 euron kustannus vuodessa. Tupakoinnin lopettaminen muun muassa lääkärin ohjauksen ja korvaushoitojen avulla maksaa vastaavasti tuloksista riippuen noin 1 000–3 500 euroa tupakoinnin lopettanutta kohden”, toteaa Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n asiantuntijalääkäri Jan Schugk.

Tervetuloa kuulemaan lisää aiheesta Savuton Suomi 2030 -verkoston seminaariin, jonka aiheena on työpaikkojen savuttomuuden edistäminen:

-       Miksi savuttomuutta kannattaa tukea työpaikalla?

-       Miten savuttomuus toteutetaan käytännössä?

-       Mitä haasteita on odotettavissa ja miten ne ratkaistaan?

Savuton työpaikka – yhteinen tavoite seminaarissa puhuvat Jan Schugkin lisäksi muun muassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, UPM-Kymmene Oyj:n johtava työterveyslääkäri Tero Kemppainen ja Vantaan Työterveys liikelaitoksen toimitusjohtaja Anne-Marie Hovi. Kuulemme myös käytännön kokemuksia eri työpaikoilta.

Aika: Keskiviikko 20.9.2017 klo 9.30-13.30

Paikka: Finlandia-talo, Terassisali, Mannerheimintie 13 e, Helsinki

Järjestäjä: Savuton Suomi 2030 –verkosto, www.savutonsuomi.fi

Lisätiedot ja ilmoittautumiset (15.9. mennessä): Verkostokoordinaattori Pirjo Kadenius, p. 0500 558 569, pirjo.kadenius@suomenash.fi.

Seuraa myös Twitterissä: #SavutonSuomi #savutontyöpaikka

Tervetuloa!

Liite:

Savuton työpaikka – yhteinen tavoite -seminaarin ohjelma

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savuton Suomi 2030
Savuton Suomi 2030
Kornetintie 6 A
00380 HELSINKI

0500 558 569http://savutonsuomi.fi

Savuton Suomi 2030

Savuton Suomi 2030 -verkoston toiminnan tavoitteena on tupakaton ja nikotiiniton Suomi.

www.savutonsuomi.fi, Twitter: @SavutonSuomi Facebook: SavutonSuomi2030

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savuton Suomi 2030

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme