Suomen Yrittäjät

Kutsu tiedotusvälineille: Tuhat kuntavaikuttajaa koolla Vaasassa 18.–19.5.: Mitkä ovat parhaat kunnat yrittää?

Jaa

Miten jotkut kunnat pärjäävät? Onko Suomi innostava maa kasvaa ja ponnistaa ulkomaankauppaan? Mitkä ovat yrittäjille parhaat kunnat? Muun muassa näistä asioista keskustellaan kunta-alan huipputapahtumassa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa 18.–19.5.2022. Teemana on tänä vuonna kasvu ja elinvoima.

Suomen Yrittäjien perinteinen kuntatapahtuma kokoaa yhteen tuhat kunnanjohtajaa, kuntien johtavaa luottamushenkilöä ja yrittäjävaikuttajaa kaikkialta Suomesta.

Keskiviikkona 18.5. julkistetaan Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyn tulokset kello 16 ja palkitaan yrittäjien mielestä parhaat kunnat yrittää. Kyselyyn on vastannut lähes 10 000 yrittäjää. Kunnissa kautta maan odotetaan tuloksia kuumeisesti. Sivustolla yrittajat.fi/kuntabarometri2022 on saatavissa tuloksista valtakunnallinen, alueelliset ja kuntakohtaiset tulostiedot kello 16.15.

Seminaarissa puhujina ovat mm. EU-komissaari Jutta Urpilainen, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Meeat Food Teckin toimitusjohtaja Mikko Karell, Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

Asiapitoisen ohjelman lisäksi vietetään verkostoitumisilta yhdessä.

Milloin ja missä?

Seminaari järjestetään Vaasan Sähkö Areenalla 18.–19.5.2022. Tapahtuma alkaa lounaalla 10.30 ja päättyy seuraavana päivänä lounaaseen 13.15.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. Tutustu ohjelmaan tarkemmin. Tapahtumaa ei lähetetä verkossa.

Median lounastilaisuus

Median edustajat ovat tervetulleita lounaalle keskiviikkona 18.5. kello 11–12 tapahtumapaikan Pressitila (1. kerros).

Medialounaalla alustamassa on kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari yritysten kasvun ja kansainvälistymisen ajankohtaisista kysymyksistä. Paikalla ovat Suomen Yrittäjistä puheenjohtaja Petri Salminen ja johtaja Harri Jaskari sekä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi.

Medialounaalla kerrotaan, miten lähes 10 000 yrittäjää arvioi kuntien toimintaa, mitä parannettavaa yrittäjät löysivät ja mitkä kunnat pärjäsivät parhaiten. Tulokset ovat julkaisuvapaita kello 16.15.

Tapahtuma-ajan median vapaassa käytössä työskentelyyn on tila 3., 2. kerros.

Kuvia median vapaassa käytössä

Media voi käyttää tapahtuman kuvia, jotka ovat saatavissa osoitteessa Kunnallisjohdon seminaari 2022 (kuvat.fi). Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyn palkintojenjaon kuvat tulevat sivustolle keskiviikkona 18.5. kello 18 mennessä. Kuvaajana on Esa Siltaloppi.

Median ilmoittautuminen tapahtumaan & lounaalle sekä yhteystiedot

Toimittajien ja kuvaajien ilmoittautumiset sekä sopivien haastateltavien etsintä: viestintäpäällikkö Janika Tikkala, janika.tikkala@yrittajat.fi, p. 046–9234386, Suomen Yrittäjät. Mainitsethan, jos osallistuvat myös lounaalle. Kerro samalla mahdollinen erikoisruokavaliosi. Ilmoittautumiset pyydetään 14.5. mennessä.

Tapahtuman järjestelyt ja ohjelma: liiketoimintapäällikkö Panu Pikkusaari panu.pikkusaari@yrittajat.fi, p. 050 527 1618, Suomen Yrittäjät

Yrittäjien Kuntabarometrin tulokset: Tanja Matikainen, kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö tanja.matikainen@yrittajat.fi, p. 0400 866 648, Suomen Yrittäjät

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Lähes 10 000 yrittäjää vastasi: kunnille kiitosta infrasta, moitteita julkisista hankinnoista18.5.2022 16:30:37 EEST | Tiedote

Parhaiten kunnat suoriutuvat infrastruktuurin hoitamisesta ja heikoiten hankintapolitiikasta, käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjien kuntabarometrista. Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys on yrittäjille elinkeinopolitiikassa ylivoimaisesti tärkeintä. Kuntabarometrin yhteydessä palkitaan myös parhaat kunnat eri kokoluokissa. Tällä kertaa voittajiksi nousivat Marttila, Lieto ja Seinäjoki.

Inbjudan till massmedia: Tusen kommunala beslutsfattare samlas i Vasa 18-19 maj10.5.2022 09:08:57 EEST | Kutsu

I vilka kommuner är verksamhetsförutsättningarna för företagande de bästa i landet? Varför är vissa kommuner mer framgångsrika än andra? Erbjuder Finland företagen en bra grogrund för tillväxt och internationalisering? Vilken kommun har det bästa företagsklimatet? Bland annat dessa frågor diskuteras på Kommunledningens seminarium som Företagarna i Finland ordnar i Vasa 18-19 maj 2022. Temat i år är tillväxt och livskraft.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme