Helsingin yliopisto

KUTSU: Tiekartta vapauteen – Miten uutismedia ja mainostajat vapautuvat Piilaakson vaikutusvallasta

Jaa
Tervetuloa Tiekartta vapauteen -tutkimushankkeen viralliseen kick-off -tapahtumaan keskiviikkona 17. helmikuuta 2021 klo 15.00-16.30.

Zoomissa järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan siitä, mitä uutismedioilta ja mainostajilta vaaditaan, jotta ne voivat irtautua Piilaakson teknologiajättien (kuten Facebook, Google ja Apple) liiallisesta vaikutusvallasta. Tilaisuus pidetään englanniksi.

Tapahtuman pääpuhujana on professori Lucy Küng, joka on kansainvälinen asiantuntija digitaalisen muutoksen hallinnassa. Hän antaa yleiskatsauksen mediamaisemasta ja sen suhteesta Piilaaksoon.

Muut puhujat:

Petra Wikström, mediakonserni Schibstedin Director of Public Policy. 

Alexander Fanta, Brysselissä toimiva Netzpolitik.orgin toimittaja. Netzpolitik.org on saksalainen uutissivusto, joka käsittele digitaalisia oikeuksia koskevia kysymyksiä.

Kasper Lindskow, tanskalaisen Ekstra Bladetin tutkimus- ja innovaatiojohtaja. 

Riikka-Maria Lemminki, Marketing Finlandin toimitusjohtaja.

Lisäksi puheenvuoroja on kommentoimassa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D). Kumpula-Natri toimii ensimmäisenä varapuheenjohtajana AIDA-erityisvaliokunnassa (Tekoälyä digitaalisella aikakaudella).

Kick-off keskiviikkona 17. helmikuuta 2021 klo 15.00-16.30 (Suomen aikaa UTC+2).

Ilmoittaudu tapahtumaan TÄMÄN LOMAKKEEN kautta viimeistään maanantaina 15. helmikuuta. 

Zoom-linkki lähetetään vain tapahtumaan ilmoittautuneille.

Lisätietoja tapahtumasta, puhujista ja tutkimushankkeesta saat verkkosivuiltamme tai ottamalla yhteyttä roadtofreedom@helsinki.fi.

Tiekartta vapauteen on neljän yliopiston (Helsinki, Jyväskylä, Tampere ja Turku) yhteishanke, jota johtaa Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan. Hanketta rahoittaa Media-alan tutkimussäätiö.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye