Helsingin yliopisto

KUTSU: toimittaja-tutkijatapaaminen 5.2. Tiedekulmassa - olympialaiset ja Korea

Jaa

XXIII talviolympialaiset järjestetään 9.-25. helmikuuta 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa. Urheilua seuraavan maailman huomio kiinnittyy Korean niemimaalle, mutta maailmanpoliittisen tilanteen johdosta suuri urheilujuhla herättää kiinnostusta laajemminkin. Mitä olympialaisten järjestäminen merkitsee Etelä-Korealle? Miten maailmanpolitiikka näkyy olympialaisten yhteydessä? Miten voi urheilun etiikka ja doping? Tule kuulolle ja tapaamaan tutkijoita Helsingin yliopiston Tiedekulmaan ja nauttimaan samalla aamukahvit viihtyisissä tiloissamme.

Helsingin yliopiston keskustakampuksen viestintätiimi järjestää olympialaisiin ja Korean niemimaahan liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille toimittajille tutkijatapaamisen aamiaistarjoilun kera maanantaina 5.2. klo 9–10.00.

Paikalla on viisi tutkijaa, jotka pitävät lyhyen alustuksen aiheeseen johdattaen. Alustusten jälkeen on aikaa lisäkysymyksille sekä vapaalle keskustelulle.

Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki (Fönster)

Alustukset:

Timo Airaksinen, Emeritusprofessori, Valtiotieteellinen tiedekunta

  • Dopingin moraalifilosofia, doping-etiikka

Simo Kyllönen, tutkijatohtori, Valtiotieteellinen tiedekunta

  • Dopingin moraalifilosofia, doping-etiikka

Pekka Rauhala, farmakologian dosentti, Lääketieteellinen tiedekunta

  • Lääketieteellinen asiantuntija, Suomen urheilun eettinen keskus SUEK

Olli Norros, professori, Oikeustieteellinen tiedekunta

  • Urheiluoikeus

Jeong-Young Kim, Korean kielen ja kulttuurin lehtori, Humanistinen tiedekunta

  • Olympialaisten merkitys Etelä-Korealle

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 2.2.2018: tapio.kovero@helsinki.fi

Ilmoitathan samalla mahdollisista aamiaistarjoilun erityisruokavalioista.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

viestinnän asiantuntija Tapio Kovero

tapio.kovero@helsinki.fi

Puh: 050 448 8810

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestinnän asiantuntija Tapio Kovero

tapio.kovero@helsinki.fi

Puh: 050 448 8810

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Opettajankoulutusta uudistetaan Suomessa21.5.2018 13:50Tiedote

Miksi uudistaa jo kansainvälisesti erinomaiseksi kehuttua opettajankoulutusta? Mitä opettajan on osattava nyt ja tulevaisuudessa? Helsingin yliopistosta johdetussa ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa laajassa opettajankoulutuksen uudistamishankkeessa etsitään ratkaisuja ja tarjotaan koulutusta ja tukea nykyisille ja tuleville opettajille. Hankkeen 12 osahanketta johtavat professorit ja dosentit Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa ja hanketta koordinoi professori Auli Toom Yliopistopedagogiikan keskuksesta.

Suomalaisuus on vahva viitekehys koulutuksen kentässä21.5.2018 13:05Tiedote

Suomalaisuus ja suomalainen koulutus herättävät mielenkiintoa ympäri maailmaa. Aiheita koskevissa keskusteluissa korostuu tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja erinomaisuuden eetos. Kansainvälisestä näkökulmasta suomalainen yhteiskunta, elämä ja koulutuksen laatu näyttävät olevan hyvällä mallilla: oppimista mittaavien vertailujen mukaan koulutuksellinen tasa-arvoisuus tuottaa laatua oppimisessa. Suomalaisen koulun menestys siivittää myös monia koulutusvientihankkeita yliopistojen, korkeakoulujen ja yksityisen yritystoiminnan areenoilla.

Gravitaatioaallot ja ajan suunnan kääntäminen; kaksi maailmankaikkeuden aihetta fysiikan nobelistien luennoidessa Helsingissä toukokuussa16.5.2018 14:04Tiedote

Helsingin yliopistossa luennoi toukokuun lopussa kaksi fysiikan nobelistia. Tilaisuudet ovat avoimia. Torstaina 24.5. kello 17.00 yliopiston juhlasalissa luennoi vuoden 2004 fysiikan nobelisti Frank Wilczek otsikolla The strange, unfinished story of time reversal. Viikon kuluttua torstaina 31.5. kello 10.00 Kumpulassa alkavassa symposiumissa vuoden 2017 fysiikan nobelisti Rainer Weiss puhuu otsikolla The beginnings of gravitational wave astronomy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme