Suomen Tekstiili & Muoti ry

Kutsu: Toimittajapäivä – Tampereen seudun uudistuvat vaateyritykset 12.6.2018

Jaa

Onko Suomessa yhä järkevää valmistaa vaatteita? Miten vaatteen hinta muodostuu? Millaiset uudet innovaatiot vievät alaa eteenpäin?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen mediapäivässä, jossa tutustutaan alan innovaatioihin ja Tampereen seudun uusiutuviin vaatealan yrityksiin!

Päivän aikana pääset tutustumaan niin älykkäisiin työvaatteisiin kuin myös uusiin, kiinnostaviin vaatebrändeihin. Vierailukohteissa pääset näkemään vaatteiden matkan lankakerästä kuluttajien vaatekaappiin, paneutumaan alan ajankohtaisiin vastuullisuuskysymyksiin – sekä tietenkin tutustumaan yritysten tuoreimpiin mallistoihin.

 

OHJELMA 12.6.2018:

8.14-9.56 Helsingistä tulijoiden juna Tampereelle

10.00 Kokoontuminen Tampereen rautatieasemalla

10.30-12.30 IMAGE WEAR (Yrittäjänkatu 24, Tampere)

Tekstiili- ja muotiala Suomessa, Anna-Kaisa Auvinen, toimitusjohtaja, Suomen Tekstiili & Muoti

Image Wear: Työvaatteiden etulinjassa, Kati Tukiainen, liiketoimintayksikön johtaja ja Emma Kaappa, kehityspäällikkö
Image Wear on Suomen suurin työvaatevalmistaja, joka kehittää työvaatteisiin uutta älyä. Tiesitkö, että työtakissa voi olla vaikkapa lämmityspaneeli ja led-valot?

Tekstiili- ja vaatealan tuotantoketjut, Satumaija Mäki, vastuullisuusasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti

Kevyt lounas keskustelun yhteydessä

13-14 AGTUVI (Kursonkatu 4, Tampere)

Kotimaisen perheyrityksen menestyksen resepti, Krista Puskala, talous- ja kehityspäällikkö
Agtuvi on valmistanut luonnonmukaisia Kivat-lastenvaatteita Tampereella jo yli 30 vuoden ajan. Suomalainen perheyritys on kehittänyt toimintaansa ja luottanut kotimaisen valmistuksen voimaan. Pääsemme tutustumaan, miten Agtuvin tehtaalla syntyvät sormikkaat, pipot ja neulehaalarit. Yrityksen edustajat myös kertovat, miten suomalainen perheyritys löytää vientimarkkinoita maailmalta.

14.30-15.30 PAPU DESIGN (Nokianvaltatie 25 B, Nokia)

Joukkorahoituksella yhä kansainvälisemmäksi, Anna Kurkela, perustaja ja suunnittelija
Papu Designin eettisesti tuotetut, leikkisät ja käytännölliset lastenvaatteet ovat valloittaneet lapsiperheiden sydämet. Vuonna 2012 perustettu Papu on kasvanut vauhdilla ja löytänyt runsaasti jälleenmyyjiä myös ulkomailta. Uuden kasvusysäyksen yritykselle antoi vuodenvaihteessa toteutettu joukkorahoituskampanja, jossa uudet osakkeenomistajat sijoittivat Papuun lähes puoli miljoonaa euroa. Mukaan saatiin perinteisten sijoittajien lisäksi myös nuoria äitejä.

16.00-16.45 UHANA DESIGN (Verkatehtaankatu 8, Tampere)

Keskiössä laatu ja design, Uhanan edustajat
Uhana Design on vuonna 2012 perustettu yritys, jonka arvopohjainen toiminta sekä vahvat kuosit ja design ovat saavuttaneet suuren suosion ja löytäneet sitoutuneen asiakaskunnan. Miten pieni yritys pystyy vastaamaan nopeasti kasvavaan kysyntään ja millaisia tulevaisuuden kasvun ja kansainvälistymisen tavoitteita Uhanalla on? Vierailemme Uhanan uudistetussa liikkeessä Tampereen keskustassa.

17.00- Päivällinen tekstiili- ja muotialan yritysten edustajien kanssa, Ravintola Bertha, Rautatienkatu 14                     

20.13-22.09     Juna Helsinkiin

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 28.5.2018 mennessä: viestintäpäällikkö Mari Kamaja, mari.kamaja@stjm.fi, 040 525 4405

Paikkoja toimittajapäivään on rajatusti. Päivän ohjelma ruokailuineen on toimittajille maksuton, ja tarvittaessa korvaamme matkakulut kohtuulliselta etäisyydeltä julkisilla kulkuvälineillä. Helsingistä mukaan tuleville ostamme kootusti junaliput. Alle viikkoa ennen tehdyistä peruutuksista perimme 50 euroa kulujen kattamiseksi sekä mahdollisen matkalipun hinnan, jos se on jo hankittu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Tekstiili & Muoti ry
Suomen Tekstiili & Muoti ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.stjm.fi

Suomen Tekstiili & Muoti ry on tekstiili-, vaate- ja muotialan yritysten järjestö. Huolehdimme siitä, että yrityksillä on kannustava toimintaympäristö ja mahdollisuuksia kasvaa, kansainvälistyä ja menestyä. Olemme alan vahva vaikuttaja ja työmarkkinajärjestö. Autamme jäsenyrityksiä työelämään ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Jäsenyritystemme tuotteita ovat mm. vaatteet, kodintekstiilit, sairaalatekstiilit, tekniset tekstiilit sekä kuitukankaat ja teollisuustekstiilit. www.stjm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Tekstiili & Muoti ry

Tekstiilin ja muodin päivässä 28.11.2018 keskitytään alan tulevaisuuden ratkaisuihin ja julkistetaan uusi Fablehti.fi21.11.2018 12:58:32 EETTiedote

Millaisia tulevaisuuden tekstiilimateriaaleja Suomessa kehitetään? Miten suomalainen tekstiili- ja muotiala menestyy kansainvälisessä kilpailussa ja muuttuvassa verkkokaupassa? Entä kuinka kiertotaloudesta tehdään uutta bisnestä? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen Tekstiilin ja muodin päivässä. Samoin kuulet, kenelle myönnetään uusi Tekstiilin ja muodin palkinto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme