Helsingin yliopisto

Kutsu toimittajille: 21.9. Iho kananlihalla innostuksesta! Tule kuulemaan matematiikan opetuksen mullistuksesta ja astu matikkabasaariin

Jaa

Aamukahvit ja tutkijapuheenvuoroja perjantaina 21.9. klo 8.30-10.30, Exactum-rakennus, luokka C322, 3 krs., Gustaf Hällströminkatu 2b, Kumpulan kampus, Helsingin yliopisto. Tervetuloa!

OHJELMA

8.30-9.00 Aamiainen

8.30-8.45 Avauspuheenvuoron aamiaisen aikana teollisuusmatematiikan professori, varadekaani Samuli Siltanen: Matematiikka kaikkialla ympärillämme digitaalisessa maailmassa.

9.00-9.15 Matikkanälkä kasvaa, yliopistolehtori Laura Tuohilampi.

9.15-9.30 Matematiikan opiskelu innostavaksi: toimintaa, keskustelua ja ymmärrystä! Yliopistonlehtori Anu Laine.

9.30-9.45 Kokemuksia Pulmaariosta, matematiikan tiedekasvatuksen uudet menetelmät. Tohtorikoulutettava Jenni Räsänen.

9.45-10.00 Taipuuko matematiikka digitaaliseen oppimiseen? Viimeistä kertaa matematiikan ylioppilaskoe paperilla ja kynällä. Professori Juha Olkkonen.

10.00-10.30 Astu kisällioppiin! Yliopistolehtori Johanna Rämö ja kisälliohjaajat.

Kokeile itse, miltä tuntuu matematiikan opiskelu uusilla menetelmillä. Saat oman tutorin, joka opastaa sinua. Mieti ennakkoon oma matemaattinen pulma, jonka ratkaisuun kaipaan tukea tai valitse ohjaajien antamista tehtävistä itseäsi kiinnostava tehtävä.

Aamiaistarjoilun vuoksi ole ystävällinen ja kerro osallistumisestasi ennakkoon. Ilmoittaudu oheisella lomakkeella 14.9. mennessä. https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/91121/lomake.html

Tervetuloa!

Maria Peltonen, viestinnän asiantuntija, kasvatustiede, p. 050 406 2047, maria.peltonen@helsinki.fi

Riitta-Leena Inki, viestinnän asiantuntija, luonnontieteet, p. 050 448 5770, riitta-leena.inki@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Entinen ulkoministeri toimi epävirallisena yhteyshenkilönä Suomen ja Eurooppaliikkeen välillä11.4.2019 10:21:07 EESTTiedote

Helsingin yliopiston väitöskirjassa osoitetaan, kuinka Neuvostoliittoa koskeneiden ulkopoliittisten rajoitteiden vuoksi Hjalmar J. Procopén kaltaisen merkittävän yksityishenkilön toiminnalle syntyi sekä tilaisuus että tarve. Omalla toiminnallaan Hjalmar J. Procopé pyrki epävirallisesti turvaamaan Suomen etuja länsi-integraation alkuaikoina. Procopé oli toiminut Suomen ulkoministerinä maailmansotien välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme