Helsingin yliopisto

Kutsu toimittajille: Kuka pelkää yksiöitä? -keskustelutilaisuus

Jaa

Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria järjestää keskustelutilaisuuden asuntorakentamisen vaikutuksista kaupunkikehitykseen tiistaina 2.10. klo 16.15. Helsingin yliopiston Tiedekulmassa.

Mitä?  Kuka pelkää yksiöitä? —keskustelutilaisuus
Missä?  Think Lounge, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)
Milloin?  Tiistai 2.10. klo 16.15-18.00

Pienet asunnot ja niiden osuus Pääkaupunkiseudun rakennuskannasta herättivät elokuun 2018 lopulla vilkasta keskustelua niin lehdistössä kuin sosiaalisessa mediassa. Otsikoissa viitattiin niin hellahuoneisiin, kuin kanankoppeihin sekä syytettiin eri osapuolia milloin vääristä faktoista, milloin taloudellisesta ahneudesta.

Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria haluaa jatkaa tätä keskustelua ja tarjota areenan, jossa kaupunkikehityksen reunaehdoista keskustellaan niin kaavoituksen, rahoituksen, sijainnin kuin asumiskokemuksen näkökulmasta.

Kes­kus­te­le­mas­sa: 

Mari Vaattovaara, HY; Antti Suvanto, HY; Hannu Rossilahti, ARA; Jani Nieminen, Kojamo; Lauri Sipponen, Lidl; Henna Helander, Safa 

Li­säk­si kom­men­toi­mas­sa:

Matti Kortteinen, HY; Anssi Joutsiniemi, Aalto yliopisto; Henrik Lönnqvist, Vantaan kaupunki; Juhana Brotherus, Hypo;

Tilaisuuden juontaa Juha Salmi

Ilmoita tulostasi ennakkoon ilmoittautumislomakeella.

Lisätiedot ja ennakkoon sovitut haastattelupyynnöt:

Viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden koordinattori Iiris Koivulehto, 040 564 9886, iiris.koivulehto@helsinki.fi.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kissojen ja koirien bakteerien antibioottiresistenssi on vähentynyt16.11.2018 09:38Tiedote

Kissojen ja koirien bakteereiden vastustuskyky antibiooteille on vähenemässä monen vuoden jälkeen. Tilanteen paranemiseen on todennäköisesti vaikuttanut antibioottien vähentynyt käyttö. Vaikka kehitys on ollut valoisampaa, monien antibioottien kohdalla vastustuskykyisten kantojen osuus on edelleen liian suuri ja aktiivisia toimia tarvitaan, kertoo Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliinisen mikrobiologian laboratorio. Seurantatieto on kerätty vuosilta 2014–2017.

Yksin asuvan kohtuullinen minimibudjetti on noin 1 400 euroa kuukaudessa15.11.2018 10:13Tiedote

Esimerkkitalouksien välttämättömien kulujen yhteissumma kuukaudessa vaihtelee pääkaupunkiseudulla yksin asuvien alle 45-vuotiaiden noin 1 380 eurosta kahden vanhemman ja kolmilapsisen perheen noin 4 250 euroon. Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa on selvitetty, mitä tavaroita ja palveluita kuluttaja tarvitsee, jotta tulee toimeen, voi ylläpitää terveyttä ja voi kokea osallistuvansa yhteiskunnalliseen toimintaan Suomessa.

Tervakapitalismi mullisti kainuulaisten elämän 1800-luvulla14.11.2018 15:24Tiedote

Tutkimuksen mukaan tervatalous asemoitui 1800-luvun Kainuuseen erityisessä historiallisessa kontekstissa. Tervakapitalismin muotoutumista määrittivät kapitalistisen maailmanjärjestelmän, Suomen suurruhtinaskunnan ja Pohjois-Suomen talousalueen yhteiskunnallisten rakenteiden sekä toimijoiden voimasuhteet. Lähes vuosisadan jatkunut tervakapitalismi mullisti perin pohjin kainuulaisten elämän ja luontokäsitykset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme