Helsingin yliopisto

Kutsu toimittajille: Oikeudenmukaisuutta edistetään kansainvälisessä JustEd2018-konferenssissa

Jaa

Tervetuloa kansainväliseen oikeudenmukaisuutta koulutusalalla edistävään JustEd2018 –päätösseminaariin Helsingin yliopistoon. Aika: tiistaina 22.5. klo 11.45-18.00 (tarjoilu: kahvia/teetä ja voileipiä klo 11.45) ja keskiviikkona 23.5. klo 8.30-17.00 (tarjoilu: lounas klo 11.45) Paikka: Minervatori, kasvatustieteellinen tiedekunta, Siltavuorenpenger 5 A, 00170 Helsinki

JustEd-hankkeen logo
JustEd-hankkeen logo

Pohjoismaista koulutus- ja opetusalaa pidetään perinteisesti yhdenvertaisena, demokraattisena ja hyvinvointiyhteiskuntaa edustavana. Mutta yhteiskunnan muuttuessa syntyy myös koulutuskentällä uusia haasteita luoda kaikille yhdenvertaisia ja oikeudenmukaisia mahdollisuuksia. Kansainväliseen JustEd2018-tutkimuskonferenssiin osallistuu yli 175 tutkijaa 20 eri maasta, ja pääpuhujina toimii kasvatustieteen asiantuntijoita Etelä-Afrikasta, Englannista, Ruotsista ja Suomesta.  

Konferenssin pääteemana ovat nykyajan asettamat haasteet oikeudenmukaisuudelle ja yhdenvertaisuudelle koulutus- ja opetusalalla: markkinoituminen, syrjäytyminen ja epäoikeudenmukaisuus lisääntyvät ja näihin vaikuttavat suuresti kieli, sukupuoli, etnisyys, seksuaalisuus ja yhteiskuntaluokka. Konferenssissa keskustellaan tämänhetkisistä trendeistä ja kehityksestä koulutusalalla sekä tutkitaan erilaisia menetelmiä edistää oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta koulutuspoliittisten käytäntöjen kautta opettajakoulutuksessa ja koulumaailmassa.  Konferenssissa tutkijat esittävät tuoreita tutkimustuloksiaan.

Pääteemat ja -puhujat (englanniksi):

Thinking Gender, Thinking Sexuality, Ann Phoenix, Professor of Psychosocial Studies, Thomas Coram Research Unit, UCL Institute of Education, University of London, Englanti

Keeping it straight! What South African queer youth say they need from sexuality education, Dennis Francis, Professor of Sociology, Stellenbosch University, Etelä-Afrikka

Education of refugee and asylum-seeking students – rights, obstacles, needs and beyond, Nihad Bunar,
Professor of Child and Youth Studies, Stockholm universitet, Ruotsi

Segmenting trends within comprehensive schools in Finland, Piia Seppänen, Professor of Education, Centre for Research on Lifelong Learning and Education (CELE), Turun yliopisto, Suomi

Koko ohjelma (englanniksi)

Tervetuloa!

Kun tulette paikalle, ilmoittautukaa konferenssin ilmoittautumistiskillä (Minerva Plaza K2), jolloin saatte tarvittavat lounaslipukkeet yms.

Haastattelupyynnöt, kysymykset ja lisätiedot:  
Charlotta Järf, viestinnän asiantuntija, charlotta.jarf@helsinki.fi , puh. 050 448 9086

Yhteyshenkilöt

Kuvat

JustEd-hankkeen logo
JustEd-hankkeen logo
Lataa
Ann Phoenix
Ann Phoenix
Lataa
Dennis Francis
Dennis Francis
Lataa
Nihad Bunar
Nihad Bunar
Lataa
Piia Seppänen
Piia Seppänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme