Amnesty International

Kutsu: Translaki uusiksi -mielenilmaus Senaatintorilla 23.3.

Jaa

Lähes 350 000 ihmistä ympäri maailman on vedonnut pääministeri Juha Sipilään Suomen translain muuttamiseksi. Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty vie tuhansien allekirjoittajien viestin Valtioneuvoston linnaan perjantaina 23.3.

Aika: perjantai 23.3. kello 9.15

Paikka: Senaatintori, Helsinki

Pääministeri Juha Sipilään on vedottu maailmanlaajuisesti 347 865 kertaa: translaki on muutettava! Ihmiset Ghanasta Kanadaan ja Aasiasta Eurooppaan vaativat Suomen translain uudistamista ihmisoikeuksia kunnioittavaksi.

Vetoomuksia on luovutettu pitkin talvea Suomen edustustoihin maailmalla. Perjantaina luovutetaan Suomessa kerätty vetoomus, jonka on allekirjoittanut yli 22 000 ihmistä.

Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty ja globaalin kampanjan keulakuvana toiminut ihmisoikeuspuolustaja Sakris Kupila luovuttavat vetoomuksen pääministerin edustajalle, valtiosihteeri Paula Lehtomäelle. Samalla viedään terveiset sadoilta tuhansilta ihmisiltä, jotka ovat osallistuneet kampanjaan ympäri maailman.  

Vetoomuksen luovutusta ennen järjestetään mielenilmaus translain uudistuksen puolesta Senaatintorilla perjantaina 23.3. kello 9.15. Mielenilmauksessa puhuvat Salil Shetty ja Sakris Kupila.

Senaatintorin poikki levitetään kymmeniä metrejä pitkä banderolli. Aiheen tiimoilta tempaistaan samana päivänä myös Kanadassa, Britanniassa ja Norjassa.

Mikä translaki?

Suomen translaki asettaa sukupuolen juridiselle vahvistamiselle ihmisoikeuksia loukkaavia ehtoja. Juridista sukupuoltaan vahvistavan henkilön on oltava lisääntymiskyvytön, esitettävä lääketieteellinen selvitys siitä, että hän kuuluu ”vastakkaiseen sukupuoleen”, elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa ja oltava täysi-ikäinen. Amnesty International vaatii yhdessä allekirjoittajien kanssa translain kokonaisuudistusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty: USA:n rajalla erotettujen perheiden määrä suurempi kuin annettu ymmärtää ­– 6000 perhettä neljässä kuukaudessa11.10.2018 16:30Tiedote

Peräti 6000 Yhdysvalloista turvaa hakenutta perhettä on erotettu neljän kuukauden aikana. Luku on suurempi kuin viranomaisten aiemmin myöntämä. Perheiden laittomien erottamisten lisäksi Meksikon rajalla on käännytetty ihmisiä antamatta heille mahdollisuutta hakea turvapaikkaa. Tämä politiikka on tuottanut tuhansille ihmisille äärimmäistä kärsimystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme