Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kutsu Turun Kirjamessujen ja Turun Ruoka- ja Viinimessujen mediainfoon

Jaa

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään 6.-8.10. Turun Messukeskuksessa.

Kuva: Turun Kirjamessut kuva-arkisto
Kuva: Turun Kirjamessut kuva-arkisto

Turun Kirjamessuilla on 111 ohjelmaa tarjoavaa kustantamoa ja yhteisöä, lähes 500 ohjelmanumeroa ja yli 760 esiintyjää. Tämän vuoden teemana on Suomi, Yksi maa - monta ääntä.

Turun Kirjamessuilla ei ainoastaan puhuta kirjallisuudesta vaan myös luetaan sitä, sillä uutena ohjelmatilana aloittaa pieni ja intiimi Tekstiretriitti, jossa kirjailijat ja runoilijat lukevat teoksiaan ääneen.

Erityisesti lapsiyleisölle messuilla on aivan oma, uusi Lasten alue, jossa eräänlainen tarinoiden kylä kutsuu lapset luokseen kuulemaan kirjallisuudesta ja tekemään itsekin sanataidetta. Alueen messukirjastoon annetut lasten kirjat lahjoitetaan eteenpäin tapahtuman jälkeen.

Tänä vuonna cosplay-asuun pukeutuneet pääsevät maksutta sisään messuille sunnuntaina. Cosplay-harrastus tarkoittaa pukeutumista joksikin fiktiiviseksi tai historialliseksi hahmoksi.
Koululaisia osallistuu tapahtumaan jälleen tuhansia Suunnista kirjaan -tapahtuman merkeissä.

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla järjestetään jälleen suositut kokkikoulut, joissa tällä kertaa opetellaan tällä kertaa mm. smoothien tekoa.

KUTSUMME median edustajat ja messubloggaajat ennakkoinfoon ja lounaalle to 5.10. klo 11- n.12.15 Turun Messukeskukseen, kokoustila 3 (2 krs.).
Tilaisuus on messujen rakennusaikana.


Aiheina:

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut

#Montaääntä -ohjelmapoiminnat
ohjelmapäälliköt Tommi Kinnunen ja Salla Simukka

Hyönteisruoka tulee! Alan pioneeri EntoCube esittelee tuotteita ja toimintaa.
toimitusjohtaja Perttu Karjalainen, EntoCube

Miten menee antikvariaateilla?
Antikvaarisen kirjakauppa Omituisten Opusten omistaja Leea Korhonen

Kaapista kaanoniin - kotimaisen kirjallisuuden sateenkaareva näkökulma.
Suomen Queer-tutkimuksen Seura ry:n varapuheenjohtaja Mikko Carlson

Maa- ja kotitalousnaiset opastavat messuilla perinteisen ruisleivän leivontaan. Taikinajuurta on halukkaille tarjolla.
toiminnanjohtaja Maija Willman, ProAgria Länsi-Suomi.

Mitä tapahtuu messujen lasten alueella?
Salla Simukka ja messujen tapahtumadramaturgi Siri Kolu esittelevät alueen ja sen toiminallisuudet B-hallissa.

Jaamme tilaisuudessa mukana oleville Kotipellon salaattia.

Tervetuloa!

TURUN MESSUKESKUS OY

Taina Pärkö-Luotonen

viestintäpäällikkö, puh. 040 505 6424

Ilmoittauduthan lounasjärjestelyjen vuoksi ystävällisesti 3.10. mennessä: taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Lisätiedot messuista:

Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut

projektijohtaja Päivi Järvelä
paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi, puh. 040 742 7920

ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen
tommi.kinnunen@turunmessukeskus.fi

ohjelmapäällikkö Salla Simukka
salla.simukka@turunmessukeskus.fi, puh. 040 833 9087

viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen
taina.parko@turunmessukeskus.fi, puh. 040 505 6424

www.kirjamessut.fi

www.turunruokamessut.fi

Twitter: @kirjamessut

#Kirjamessut #MontaÄäntä

#Turunruokamessut

www.facebook.com/turunkirjamessut/

www.facebook.com/TurunRuokamessut/

Ennakkoakkreditointi 29.9. mennessä: http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

Median kuoharistartti, jossa paljastetaan ensi vuoden teemamaa, Runo-Kaarina -voittaja sekä Kritiikin punnusten saajat (SARV), on perjantaina 6.10. kello 11.30 pressitilassa, ala-aulassa.
Liv Strömquistin pressi 6.10. klo 12 pressitilassa (Sammakko)

Kuvat

Kuva: Turun Kirjamessut kuva-arkisto
Kuva: Turun Kirjamessut kuva-arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Tiedote ja kutsu: Kansainvälinen Navigate yhdistää alan osaajat 16.-17.5. Meriteollisuuden ja -logistiikan tulevaisuus esillä Navigate-messuilla14.5.2018 13:36Kutsu

Noin 20 maata on edustettuna Navigate-messuilla, Turussa 16.-17.5. Kansainvälinen meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan huippukohtaaminen järjestetään joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa. Tapahtuma on kasvussa ja mukana noin 200 alan yritystä. Messuille on tulossa kansainvälisiä osallistujia, näytteilleasettajia ja toimittajia mm. Venäjältä, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Espanjasta, Virosta ja Ranskasta.

Viron nykykirjallisuus ja mm. lastenkirjallisuuden tuoreet suomennokset esillä Turun Kirjamessuilla8.5.2018 13:12Tiedote

Turun Kirjamessujen teemana on 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Viro. Turun Messukeskuksessa 5.–7.10.2018 nähdään maan nykykirjailijoita laajalta rintamalta. Mukana ovat esimerkiksi Kai Aareleid, Paavo Matsin, Valdur Mikita ja Andrei Ivanov. Ohjelmaa tuottavat Viro-instituutti Suomessa, Viron Suomen-suurlähetystö, Tuglas-seura ja Suomen Viro-yhdistysten liitto. Viro-teemakokonaisuuden suunnittelussa on mukana Jenni Haukio.

Kansainvälinen Navigate yhdistää alan osaajat 16.-17.5. Digitalisaatio, ympäristöasiat ja osaajatarpeet meriteollisuudessa7.5.2018 11:43Tiedote

Navigate-messut, 16.-17.5., on kansainvälinen meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan huippukohtaaminen. Joka toinen vuosi Turun Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma on aikaisempaa suurempi. Tapahtumassa on mukana noin 200 alan yritystä. Tapahtumaan on tulossa kansainvälisiä osallistujia, näytteilleasettajia ja toimittajia mm. Venäjältä, Kiinasta, Espanjasta, Virosta ja Ranskasta.

Robottiautoilua, itseohjautuvia laivoja, tulevaisuuden energialähteitä: Meriteollisuuden kansainvälinen kärkikohtaaminen Turussa toukokuussa23.4.2018 14:46Tiedote

Tiedote 23.4.2018. Meriteollisuuden, varustamoiden ja merilogistiikan toimijat ympäri maailmaa kokoontuvat kansainväliseen tapahtumaan Turkuun 16.-17.5. Navigate-messut Turun Messukeskuksessa sisältävät lähes 200 näytteilleasettajan lisäksi kohdennettuja ajankohtaisseminaareja, verkostoitumistapahtumia ja kokouksia. Paikalla ovat alan kärkipuhujat, ja esille nousevat kansainvälisesti kiinnostavat aiheet, kuten digitaalisuus ja tulevaisuuden energialähteet. Tapahtumaan osallistuu mediaa mm. Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta ja Saksasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme