Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Kutsu työelämän suurtapahtumaan lauantaina 5.10.

Jaa

Tulevaisuus tänään -tapahtuma 5. lokakuuta – Painavaa puhetta tulevaisuudesta, työstä ja hyvinvoinnista.

Tervetuloa työelämän suurtapahtumaan

lauantaina 5. lokakuuta 2019 kello 9.30–16
Helsingin Paasitorniin, Paasivuorenkatu 5 A.

SAK tarjoaa Tulevaisuus tänään -tapahtumassa laajan näkymän työelämän ja yhteiskunnan haasteisiin ja uusiin ratkaisuihin. Kahdeksaan osittain rinnakkaiseen tilaisuuteen osallistuu noin 30 eri alojen asiantuntijaa ja päättäjää. Keskustelijoina ovat muun muassa

  • toimittaja ja tietokirjailija Helena Petäistö
  • tutkijatohtori Frank Martela
  • europarlamentaarikko Silvia Modig
  • Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä
  • pormestari Lauri Lyly
  • tulevaisuudentutkija Roope Mokka ja
  • puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Kävijät voivat myös osallistua uuden ajan ammattiliiton ideointiin ja lainata SAK:laisia liittojohtajia viiden minuutin mittaisiin kahdenkeskisiin jutteluhetkiin. Tapahtuman aikana Paasitornista löytyy lisäksi monia työelämän ja yhteiskunnan toimijoita omilla esittelypisteillään.

Tulevaisuus tänään -tapahtuman jälkilöylyt pidetään Paasitornin Juttutuvassa kello 17–18.30. Juttutuvan lavalla haastatellaan tapahtuman keskustelijoita ja muita osallistujia.

Kaikki päivän tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

Ohjelma ja puhujalista:
https://tulevaisuustanaan.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Työvoimapulan taustalla usein liian pieni palkka sekä työn kestoon ja rekrytointiin liittyvät puutteet25.6.2020 08:00:00 EESTTiedote

Tänään julkaistussa tutkimuksessa tarkastellaan työvoimapulaa sekä avoinna olevien työpaikkojen laatua. Tutkimukseen valitut SAK:laiset ja muutamat muut ammattiryhmät sijoittuvat avoimien työpaikkojen laatuindikaattorissa heikoimpaan- ja keskiryhmään. Vuonna 2019 työvoiman saatavuudessa esiintyi ongelmia erityisesti suojelu- ja vartiointityöntekijöiden, teollisuustuotteiden kokoonpanijoiden, siivoojien ja kotiapulaisten sekä postinjakajien tehtävissä. Tämä käy ilmi Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) toteuttamasta tutkimuksesta, jonka tilasi Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme