Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kutsu: Työllisyysseminaariin 16.1.2018 Kuntatalolle

Jaa

Toimituksenne edustaja on tervetullut osallistumaan Suomen Kuntaliiton ja FCG:n järjestämään työllisyysseminaariin, jossa käsitellään kasvupalveluihin ja työllisyyteen liittyviä kokonaisuuksia, mm. ajankohtaista aktiivimallia Suomen ja Tanskan mallia vertaillen. Seminaari järjestetään Kuntatalolla 16.1.2018 klo 9 - 16.15.

Kuntaliiton kutsu tiedotusvälineille
11.1.2018    

Työllisyysseminaari
Aika: 16.1.2018  klo 9-16.15
Paikka: Helsinki, Kuntatalo, Toinen linja 14

Toimituksenne edustaja on tervetullut osallistumaan Suomen Kuntaliiton ja FCG:n järjestämään työllisyysseminaariin, jossa käsitellään kasvupalveluihin ja työllisyyteen liittyviä kokonaisuuksia, mm. ajankohtaista aktiivimallia Suomen ja Tanskan mallia vertaillen.  Seminaarissa ohjelmajohtaja Regina Saari Tampereen kaupungilta kertoo alueellisista työllisyyskokeiluista, esimerkkinä kokemukset Tampereen seudulta. 

Tilaisuuden avauspuheenvuoron työministeri Jari Lindström aiheesta Hallituksen kasvupalvelu - uudistuksen linjaukset. Päivän aikana käsitellään myös työllisyyden vaikutuksia kuntatalouteen.

Kello yksitoista alkavassa paneelissa ajankohtaisista aiheista, mm. hallituksen aktiivimallista, keskustelevat kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.), kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.), kansanedustaja Joona Räsänen (SDP). Paneelin vetäjänä on varatoimitusjohtaja Timo Reina Kuntaliitosta.

Lisätietoja työllisyyseminaarin kokonaisuudesta ja ohjelmasta:
 Reijo Vuorento, apulaisjohtaja, kuntatalous, 050 667 41
 Erja Lindberg, kehittämispäällikkö, 050 381 4096


Tervetuloa!
Pi Krogell-Magni
tiedotuspäällikkö
Suomen Kuntaliitto
p. 050 522 5953


OHJELMA

Työllisyys ja talous - kuntien ja kaupunkien rooli - missä mennään?

16.1.2018, Helsinki, Kuntatalo, Toinen linja 14


Päivän puheenjohtaja apulaisjohtaja Reijo Vuorento, Suomen Kuntaliitto


8.30 Aamukahvi

9.00 Hallituksen kasvupalvelu –uudistuksen linjaukset
 Työministeri Jari Lindström, Työ- ja elinkeinoministeriö

9.30 Kaupungit ja kunnat kasvun moottoreina
 
 Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, Porin kaupunki
 Apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö, Vantaan kaupunki
 Ohjelmajohtaja Regina Saari, Tampereen kaupunki
 
10.30 Työttömyyden vaikutukset kuntatalouteen - kannattaako satsaukset?
 Työllisyysasiantuntija, tutkimusyrittäjä Mikko Kesä, Mikko Kesä Oy

11.00 Paneelikeskustelu edellisistä aiheista
 - vetäjänä varatoimitusjohtaja Timo Reina, Suomen Kuntaliitto
 
Kansanedustaja Antti Kurvinen, Keskusta
Kansanedustaja Joona Räsänen, SDP
Kansanedustaja Juhana Vartiainen, Kokoomus
 
12.00 – 13.00 Lounas

13.00  Tanskan ja Suomen aktiivimallit vertailussa
 Työvoimapolitiikan asiantuntija Robert Arnkil, Arnkil Dialogues 

13.45 – 15.30  Kunnat työllisyyden edistäjänä -työpajat

kahvitauko työskentelyn välissä 14.00 – 14.20

a) TYP-toiminta tulevaisuudessa, kehittämispäällikkö Erja Lindberg, Suomen Kuntaliitto
b) Työmarkkinatuen rahoitus ja vaikuttavuusinvestoinnit sekä julkiset hankinnat, apulaisjohtaja Reijo Vuorento, erityisasiantuntija Jari Vaine ja lakimies Tarja Krakau, Suomen Kuntaliitto

15.30 Työpajojen johtopäätökset

16.15 Päivän yhteenveto
 Puheenjohtaja Reijo Vuorento

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Åtta slutsatser av forskningen om landskaps- och vårdreformen: En strukturell reform som utgår från bara en modell går trögt22.3.2018 13:32Tiedote

Kommunsektorn har varit föremål för en reformiver i många år nu. Forskningsprogrammet ARTTU2, som avslutas idag, presenterar forskningsrön om beredningen och effekterna av reformer så som landskaps- och vårdreformen på ett sätt som saknar motstycke i mångsidighet. Slutsatserna av de närmare 40 forskningsrapporterna som publicerats kan sammanfattas i åtta teser.

Kahdeksan tutkittua johtopäätöstä maakunta- ja sote-uudistuksesta: Rakenteellinen yhdellä mallilla tapahtuva uudistaminen kangertelee22.3.2018 08:30Tiedote

Kunta-ala on ollut uudistusten pyörteessä jo yli vuosikymmenen ajan. Tänään päättyvässä laajassa ARTTU2-tutkimusohjelmassa on kerätty tutkimustietoa uudistusten, kuten maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta ja vaikutuksista ennennäkemättömän monipuolisesti. Tutkimusohjelmassa julkaistujen lähes 40 tutkimusraportin johtopäätökset voidaan tiivistää kahdeksaan oppiin.

Ställningstagande av Kommunförbundets styrelse inför ramförhandlingarna våren 2018: Kommunernas ekonomiska verksamhetsförutsättningar måste tryggas under reformerna15.3.2018 15:54Tiedote

Kommunförbundet kräver att beslut om att fortsätta de kommunbaserade regionala sysselsättningsförsöken fram till utgången av år 2019 fattas senast vid ramförhandlingarna så att handlingsmodellerna genom lagändringar görs till en bestående del av alliansmodellen för tillväxttjänsterna. Kommunerna och landskapet måste flexibelt kunna avtala om arbets- och uppgiftsfördelningen med beaktande av bland annat de regionala särdragen.

Kuntaliiton hallituksen kannanotto kevään 2018 kehysriiheen: Kuntien taloudelliset toimintaedellytykset turvattava uudistusten keskellä15.3.2018 13:55Tiedote

Kuntaliitto vaatii, että viimeistään kehysriihessä tehdään päätökset alueellisten kuntapohjaisten työllisyyskokeilujen jatkamisesta vuoden 2019 loppuun saakka siten, että niiden toimintamallit samalla vakinaistetaan lainsäädäntömuutoksin osaksi kasvupalveluiden allianssimallia. Kuntien ja maakunnan on voitava sopia joustavasti työnjaoista ja tehtävistä muun muassa alueelliset erityispiirteet huomioiden.

ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaarissa tutkittua tietoa kunta-alan uudistuksista15.3.2018 11:24Kutsu

Kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten arviointitutkimusohjelma 2014 - 2018 (ARTTU2) on useasta osaprojektista koostuva tutkimuskokonaisuus, jossa on selvitetty, miten mm. maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu ovat vaikuttaneet kuntien palveluihin, talouteen, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstövoimavaroihin sekä yhdyskuntarakenteeseen ja elinvoimaan. Toimituksenne edustaja on tervetullut osallistumaan ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaariin torstaina 22.3.2018 klo 9.00 - 15.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme