Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu viestimille: Miten viherseinä estää ajoneuvojen renkaista irtoavan mikromuovin päätymästä mereen?

Jaa

Innogreen on yhteistyössä Itämerihaasteen nopeiden kokeilujen kanssa pystyttänyt Konalaan viherseinän, jolla testataan, miten ajoneuvojen renkaista irtoavaa mikromuovia voidaan suodattaa hulevedestä ennen sen päätymistä Itämereen. Tule seuramaan viherseinäkokeilua käytännössä!

Mätäjoen viereiseen alikulkuun on rakennettu viherseinä, joka koostuu ulkokasveista ja modulaarisesta rakenteesta, johon Kehä I:ltä valuvat hulevedet kulkeutuvat. Viherseinän rakenne suodattaa ja säilöö vettä, jolloin mikromuovien kulkeutuminen vesistöihin vähenee.


Helsingin Itämeren suojelutyötä koordinoiva Itämerihaaste on käynnistänyt nopeita kokeiluja, joilla etsitään keinoja Itämeren roskaantumisen hillitsemiseksi.
Meressä mikromuoveja kertyy eliöihin, kuten simpukoihin ja kaloihin. Kaupungistuminen lisää liikenteen aiheuttamia päästöjä, ja sen vuoksi tarvitaan uusia keinoja torjua muoviroskan kulkeutumista ympäristöön.

Aika: 29.9.20 klo 13.00-14.00
Paikka: Kehä I:n alikulku Konalassa (kartta liitteenä). Kohde sijaitsee Kehä I Muurimestaritien Itäsuuntaisen sillan alla, jossa on kevyen liikenteen väylä.  


Ohjelma:


klo 13.00-13.10 Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki avaa tilaisuuden ja kertoo Helsingin itämerityöstä sekä Itämerihaasteen nopeista kokeiluista

klo 13.10-13.20 Helsingin kaupunkiympäristön toimialan ympäristöjohtaja Esa Nikunen kertoo nopeiden kokeilujen tavoitteesta ja Helsingin haasteista mikromuoviin ja vesiensuojeluun liittyen

klo 13.20-13.40 Mats Wikström Innogreeniltä kertoo viherseinästä ja sen mahdollisuuksista suodattaa mikromuovia hulevesistä

klo 13.40-14.00 Mahdolliset kysymykset ja haastattelut

Kuvat: Innogreen 

Lisätietoja:


Green House Effect Oy
Mats Wikström
puh 050 324 4714
mats.wikstrom@innogreen.fi

Itämerihaaste, Helsingin kaupunki
Itämerihaasteen koordinaattori
Lotta Ruokanen
puh. 040 334 7078
lotta.ruokanen@hel.fi

Itämerihaaste on Helsingin ja Turun kaupunkien yhdessä koordinoimaa Itämeren suojelutoimintaa, joka pitää sisällään kaupunkien yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman sekä Itämerihaaste-kumppanuusverkoston. Itämerihaasteen kumppanuusverkostossa on yli 300 organisaatiota ja se on avoin kaikille Itämeren suojelusta kiinnostuneille organisaatioille.

***

Tiedotteen lähetti

Casper Almqvist
040 1879829, casper.almqvist@hel.fi
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat: Sote-uudistus vie kunnilta elinvoimaa sekä kykyä investoida ja auttaa ihmisiä arjessa28.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Maamme suotuisa kehitys rakentuu pitkälti sen varaan, että kunnilla on kyky toimia kasvun moottoreina. Hallituksen esittämä sote-uudistus vie kunnilta mahdollisuudet investoida kestävään kasvuun ja jättää erityisesti kasvavat kaupungit taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen. Vaikka uudistuksessa on muitakin ongelmia, ovat erityisesti rahoitusmalliin liittyvät ratkaisut vaikutuksineen kohtalokkaita niin kuntien talouden, kilpailukyvyn ja elinvoiman kuin kansantalouden näkökulmasta. Lausuntopalautteen pohjalta muokattu hallituksen esitys ja hallituksen uudet, lokakuussa tekemät linjaukset eivät tuo tähän muutosta.

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi harrastetoiminnassa27.10.2020 13:59:56 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti tänään uusista harraste- ja vapaa-ajantoimintaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä. Kaikessa harrastustoiminnassa on jo tehty ja on tehtävissä lisää muutoksia, jotka vähentävät viruksen leviämisen riskiä. Tavoitteena on, että lasten ja aikuisten harrastetoiminta voi jatkua mahdollisimman turvallisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme