Tampereen yliopisto

Kutsu: Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä puhuttavat medioitu vuorovaikutus, viestintä terveydenhuollossa sekä tieteellisen ajattelun kehittyminen

Jaa

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät Tampereella 30.9.–1.10. kerää paikalle vuorovaikutuksen tutkijoita, opettajia ja kehittäjiä kuuntelemaan ja keskustelemaan työ- ja yksityiselämän vuorovaikutustilanteista. Osallistujat pääsevät tutustumaan esimerkiksi Tampereen yliopiston TAJU-hankkeeseen, jossa tutkitaan viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden tieteellisen ajattelun kehittymistä. Tilaisuudessa julkistetaan Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininnan ja Gradupalkinnon saajat vuonna 2022.

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien ohjelma koostuu tunnettujen viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoiden puheenvuoroista, työryhmistä sekä yhdessäolosta.

Keynote-puheenvuorot pitävät apulaisprofessori Stéphanie Fox Montrealin yliopistosta ja professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta. Fox tarkastelee puheenvuorossaan erilaisia tapoja hahmottaa yhteistyötä ja viestinnän roolia terveydenhuollon moniammatillisessa vuorovaikutuksessa. Isotalus puolestaan pohtii omien tutkimustensa kautta medioidun vuorovaikutuksen tutkimuksen kehitystä vuosikymmenten aikana.

– Työryhmissä keskustellaan esimerkiksi tieteellisen ajattelun kehittymisestä alan opinnoissa sekä vuorovaikutuksesta politiikassa, mediassa, opetuksessa ja työelämässä, kertoo konferenssin järjestelytoimikunnan jäsen, yliopisto-opettaja Marja Eklund Tampereen yliopistosta.

Kaikki työryhmät ja puheenvuorot löydät tapahtuman ohjelmasta.

Miten viestintäalan ammattilaisten tieteellinen ajattelu kehittyy?

Viestintäasiantuntijat ja journalistit työskentelevät tiedon tuottamisen, jäsentämisen ja arvioinnin ja välittämisen tehtävissä, mikä tekee heidän tietokäsityksensä ja ajattelutapansa kiinnostavaksi.

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät tarjoavat jopa kahden työryhmän verran mahdollisuuden tutustua lähemmin TAJU-tutkimushankkeeseen, joka tarkastelee viestinnän ja journalistiikan yliopisto-opiskelijoiden tieteellisen ajattelun kehittymistä ja sen kytkeytymistä ammatilliseen osaamiseen. Päivillä kuullaan tuoreita tutkimustuloksia viestinnän opiskelijoiden asiantuntemuksen kasvamisesta ja paneelissa pohditaan ajankohtaisia vaatimuksia koulutukselle.

– Harva tulee ajatelleeksi, kuinka keskeisessä roolissa viestinnän aloilta valmistuvat maisterit ovat yhteiskunnallisessa päätöksenteossa sekä luottamuksen ja yhteisöllisyyden rakentumisessa. Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, kuinka tiedon ammattilaisten tietäminen kehittyy, sanoo apulaisprofessori Leena Mikkola Tampereen yliopistosta.

Tampereen yliopisto toteuttaa TAJU-hankkeen yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Hankkeen rahoittaa Helsingin Sanomain säätiö.

Jaossa palkinnot vuoden vuorovaikutusteosta ja parhaasta viestinnän gradusta

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä jaetaan Vuoden vuorovaikutusteko -kunniamaininta nyt seitsemättä kertaa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa jaettu Gradupalkinto annetaan ansioituneelle viestinnän tutkielmalle.

Konferenssin järjestää Viestinnän ja vuorovaikutuksen tieteellinen yhdistys Prologos ry yhdessä Tampereen yliopiston viestintätieteiden tieteenalayksikön kanssa.

***

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät pidetään 30.9.–1.10.2022 Tampereen yliopiston Keskustakampuksen Linna-rakennuksessa (Kalevantie 5, Tampere).

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja Eklund
050 437 7601
marja.eklund@tuni.fi

tai
vvpaivat2022.tau@tuni.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Nopea ja kestävä pinnoitusmenetelmä auttaa teollisuutta suojaamaan koneita korroosiolta ja kulumiselta22.9.2022 11:02:57 EEST | Tiedote

Suurnopeuslaserpinnoitus tarjoaa nopean ja ympäristönkin kannalta kestävän tavan suojata metalliseoksia korroosiolta ja korjata vaurioituneita koneenosia. Tämä käy ilmi Tampereen yliopiston tutkimuksesta, joka selvittää lisäksi pinnoitusmenetelmän soveltuvuutta metallien 3D-tulostukseen ja suojaamiseen mikrobeilta. Nopea pinnoitusmenetelmä tuo hyötyä laitteiden ja moottorien valmistukseen ja huoltoon esimerkiksi kaivos- ja puunjalostusteollisuudessa.

Väitös: Voidaanko sijoittajien välistä tiedonvaihtoa havaita osakemarkkinadatasta?15.9.2022 09:55:28 EEST | Tiedote

Saadakseen parempia tuottoja osakemarkkinoilta sijoittajat etsivät tietoa eri lähteistä. Julkisten tiedotteiden lisäksi henkilökohtaisilla yhteyksillä muihin sijoittajiin voi olla suuri merkitys sijoituspäätöksille ja markkinoiden hinnan muodostumiselle. Sosiaalisten kontaktien merkityksen tarkastelussa sijoitustiedon välityksessä haasteena on se, että sijoittajien välinen tiedonvaihto ei ole suoraan havaittavissa. Diplomi-insinööri Margarita Baltakienė, tutkii väitöskirjassaan sijoittajien käyttäytymistä sijoittajaverkostojen näkökulmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme