Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf

KUTSU/LEHDISTÖTIEDOTE 8.10.2019: Jukka Jalonen on vuoden 2019 Valtakunnallinen Hyväntekijä

Jaa

/Vapaa julkaistavaksi 8.10.2019 klo 9.30/

Jukka Jalonen on moninkertainen leijona.
Jukka Jalonen on moninkertainen leijona.

Suomen Lions-liitto on nimennyt vuoden Valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2019 Suomen jääkiekkomaajoukkueen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän päävalmentajanJukka Jalosen.

Suomen Lions-liitto jakaa vuosittain Hyvän Päivänä 8.10. tunnustusta henkilöille tai tahoille, jotka ovat toiminnallaan vahvistaneet yhteistä hyvinvointia Suomessa.

Jukka Jalonen on moninkertainen leijona. Hän on leijona valmentajana, mutta hän on leijona myös lionsklubi Riihimäen jäsenenä. Valmentajana Jalosella on erityiskyky, joka lienee menestyksen syvin lähde. Hän löytää usein aivan nimettömistä pelaajista sellaisia ominaisuuksia, jotka yllättävät kaikki muut. Jukka Jalonen ei tarvitse joukkueeseen maailmantähtiä, mutta hänen joukkueensa synnyttää niitä.

Tunnustuksen perusteissa mainitaan, että hyvien ominaisuuksien löytäminen ja niiden tukeminen hyvän elämän voimaksi on Lions-aatteen mukaista. Jukka Jalonen on halunnut tukea myös valmentajille tuotettua Lions Quest -koulutusta.

− Olen todella ylpeä ja yllättynytkin valinnastani vuoden Valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi. Se on suuri kunnia, varsinkin kun olen läheltä nähnyt kuinka hienoa ja pyyteetöntä Lions-työtä esimerkiksi oman klubini jäsenet vuodesta toiseen tekevät. Omaa aktiivisuuttani työnteko välillä häiritsee, mutta mukana olen aina, kun vain ehdin.

Tuhat sydäniskuria Suomeen
Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion Rauno Mikkola lionsklubi Littoisista. Mikkola on suurella sydämellä käynnistänyt valtakunnallisen sydäniskurikampanjan. Aikaa ja vaivaa säästämättä hän on pyyteettömästi ja päättäväisesti ajanut tärkeää asiaa eteenpäin.

Sydäniskurikampanjan tavoitteena on saada Suomeen noin tuhat uutta sydäniskuria. Kampanja on yksi Suomen suurimmista lionien humanitäärisistä kampanjoista, jolla on valtava mahdollisuus inhimillisen elämän turvaamiseksi.

− On äärimmäisen tärkeää, että tunnustamme sen arvon, jonka vapaaehtoistoimijat, kuten Suomen Lions-liitto, tuovat kantamalla vastuuta yhteisestä hyvinvoinnista. Sydäniskurikampanjan toteuttaminen on esimerkillistä vastuunkantoa. Kampanja on merkittävä humanitaarinen ansio, jonka hyöty tulee kokonaisuudessaan meidän kaikkien suomalaisten hyväksi, sydäniskurikampanjan suojelijana toimiva kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva toteaa.

Tunnustuksen perusteissa mainitaan, että Mikkolan esimerkillinen sitkeys ja peräänantamattomuus yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi kuvastaa mitä parhaiten oikeaa Leijona-henkeä, jonka tarkoituksena on auttaa kanssaihmisiään parempaan elämään ja jopa antaa mahdollisuus jatkaa sitä.

Valinnat julkistetaan 8.10. klo 9.30 Hyvän Päivänä eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, johon tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta. Tarjoilujen vuoksi pyydämme tiedotusvälineiden edustajia ilmoittautumaan 4.10. mennessä Suomen Lions-liiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Anna-Kaisa Janssonille, anna-kaisa.jansson@lions.fi, 050 3077 043.

Lionstoiminnan Hyvän Päivä koskee lähes 22 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta noin 900 lionsklubissa eri puolilla maata.Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja mahdollisuuksiin lisätä yhteistä hyvinvointia. Terveiden elämäntapojen, liikunnan ja diabeteksen voittamisen hyväksi järjestetään Hyvän Päivän viikolla myös diabetes-kävelyitä ympäri Suomen lauantaina 12.10.

Lisätietoja: Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka
maarit.kuikka@lions.fi, 040 580 2494.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja
Maarit Kuikka
maarit.kuikka@lions.fi
puhelin 010 501 4502
matkapuhelin 040 580 2494

Kuvat

Jukka Jalonen on moninkertainen leijona.
Jukka Jalonen on moninkertainen leijona.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

http://www.lions.fi

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Liitto järjestää nuorisovaihtoa, kouluttaa ja valmentaa sekä vastaa Suomen lionsklubien kansallisista ja kansainvälisistä aktiviteeteista ja yhteistyöstä. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on lähes 22 000.

Lue lisää toiminnasta www.lions.fi, https://www.facebook.com/LionsFinland/, https://twitter.com/LionsFinland ja www.instagram.com/suomen_lions_liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lions-liitto ry - Finlands Lionsförbund rf