Fliiga

Kuuden maalin johto suli yhdeksi, mutta SPV:n ryöstöretki kesti sarjakärjen kirin

Jaa
SPV haki maukkaan 6–5-vierasvoiton sarjakärki TPS:stä ottelussa, jonka toisessa erässä se karkasi jo kuuden maalin johtoon. TPS:n hurja kiri teki värikkäästä illasta kuitenkin trillerin.

SPV rankaisi vaisusti aloittanutta TPS:aa avauserässä kahdesti, ja toisessa erässä tahti kiihtyi. Juuso Keskinen kiskaisi kaukaa eron jo kolmeen, ja sitten vihellettiin 15 sekunnin välein kotijoukkueelta kaksi pelaajaa jäähylle kontaktitilanteista laidassa. Kahden miehen ylivoimalla Peter Kotilainen linkosi tilanteeksi 0-4, ja viidellä neljää vastaan Konsta Haukkala iski kuvion keskeltä 0-5. Eikä tässä vielä kaikki: vain 11 sekuntia keskialoituksesta Didrik Lillasin veto painui ohi maskissa olleen Oskari Fäldenin ja tilanteeksi 0-6. Aikalisä ja maalivahdin vaihto Olli Kuismaan herättivät kärkijoukkueen, ja jo erän puolivälin jälkeen TPS oli kaventanut kolmesti. Päätöserän puolivälissä Mikko Hautaniemi iski lukemiksi 4-6 ja kuusi minuuttia ennen loppua Miko Kailiala vielä 5-6, mutta sitten SPV sai maalitulvan tukittua.

Päätöserässä nähtiin myös erikoinen tilanne, jossa TPS pyöritti pitkään ilman maalivahtia erotuomarien käsien ollessa pystyssä siirretyn rangaistuksen merkiksi, mutta yhtäkkiä peli katkaistiin ja rangaistuspenkille asteli – TPS:n Lauri Stenfors.

Päivän voitto oli SPV:lle jo seitsemäs perättäinen.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Sarjakakkonen Classic nousi kahden pisteen päähän TPS:stä lyödessään Seinäjoella Nurmon Jymyn 5-2. Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet ensimmäinen Jymyn rangaistuslaukausvoittoon ja toinen kahden maalin erolla Classicille, ja tasaista oli nytkin, kun ensimmäiselle tauolle lähdettiin tilanteessa 1-1. Heti toisen erän avausvaihdossa Eemeli Salin laukoi vieraat edelle, ja vielä ennen toista taukoa Sami Johansson ja Alpo Laitila kasvattivat eron kolmeen. Päätöserä näki enää Matias Vaajalan Classicille tekemän viidennen maalin ja Jymyn Jari Hankkion kuudella viittä vastaan osuman kavennuksen.

Jyväskylässä Happee kaatoi LASBin maalein 13-6. Hallille tänään naamiaisasuissa saapunut Happee karkasi yhdeksässä minuutissa 3–1-johtoon, minkä jälkeen LASB vaihtoi Pasi Järvisen maaliin Santtu Pohjosen tilalle ja piristyikin. Jesse Arola kavensi, ja toisen erän aluksi Jere Sulander ja Emil Karkulowski laukoivat lahtelaiset hetkeksi jopa edelle. Sitten kotijoukkue kuitenkin puhkoi jatkuvasti palloa hukanneen LASBin puolustusta yhä uudelleen ja karkasi jo ennen toista taukoa 9­–4-johtoon. Niko Laiti nautiskeli kotijoukkueen sarakkeeseen tehot 1+4, neljän tehopisteen sankareiksi taituroivat Matti Minkkinen (3+1) sekä Jami Manninen (1+3), ja Markus Salmikin laukoi hattutempun.

Esa Jokisen ottelukuviin

Espoossa Oilers otti revanssin OLS:lle Cupin puolivälierässä kokemastaan tappiosta murjomalla oululaiset kotonaan 10-4. Illan juoni selvisi nopeasti, kun kahdesti osuneet Kristian Lamminen ja Justus Kainulainen sekä Markus Markkola takoivat yhdeksässä ja puolessa minuutissa taululle lukemat 5-0. OLS tiristi eron toisessa ja uudelleen kolmannessa erässä kolmeen maaliin, mutta sitten Öljymiehet menivät menojaan Matias Juurannon, Heikki Iiskolan ja Aaro Astalan osumilla. Heikki Iiskola oli kahdella maalilla ja kahdella syöttöpisteellä Tapiolan tehomies.

Sunnuntaina ovat ohjelmassa ottelut TPS–OLS, LASB–Westend Indians ja Oilers–SPV.