Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin palvelut vertailussa

Jaa

Suomen kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreiden sekä varhaiskasvatuksen toiminnoista vertailuja tuottavat Kuusikko-työryhmän vuosittaiset raportit ilmestyvät pääosin kesäkuukausien aikana. Kuutosvertailuraporttientavoitteena on, että suurilla kaupungeilla olisi käytössä mahdollisimman vertailukelpoista tietoa palveluista ja niiden kustannuksista.

Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.

Kuusikko-työryhmä tuottaa elokuun loppuun mennessä yhteensä kuusi raporttia. Vuosittaiset vertailuraportit antavat tietoa vammaisten palvelujen, päihde- ja mielenterveyspalvelujen, vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen, lastensuojelun, aikuissosiaalityön ja varhaiskasvatuksen alueilta. Raportit löytyvät ilmestymisensä jälkeen kootusti Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkosivuilta. Niiden aiheet ja ilmestymisaikataulut ovat:

Toukokuu 2018:
-Kuuden suurimman kaupungin vammaisten palvelujen raportti (viikko 21)
-Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun raportti (viikko 22)

Kesäkuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen raportti (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin varhaiskasvatuksen raportti (viikko 31)

Elokuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin aikuissosiaalityön raportti (viikko 35)

Syyskuu 2018
- Kuuden suurimman kaupungin työllistämispalvelujen raportti (viikko 39)
Kuusikko-työryhmät koostuvat Suomen kuuden suurimman kaupungin eli Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen sekä Oulun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisista.

Lisätietoja:
Projektitutkija Marianne Forsell, 09 310 21149, marianne.forsell@hel.fi
Projektitutkija Auri Lyly-Falk, 09 310 36364, auri.lyly@hel.fi

Julkaisut:

Kuusikko-työryhmän raportit tulevat ilmestyttyään esille Kuusikkokuntien Internet -sivuille tämän linkin taakse:
www.kuusikkokunnat.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki
+358 40 685 7690
nina.rintala@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista, kirjasto- ja tietopalvelusta sekä Helsinki Region Infosharesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme