Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin palvelut vertailussa

Jaa
Suomen kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreiden sekä varhaiskasvatuksen toiminnoista vertailuja tuottavat Kuusikko-työryhmän vuosittaiset raportit ilmestyvät pääosin kesäkuukausien aikana. Kuutosvertailuraporttientavoitteena on, että suurilla kaupungeilla olisi käytössä mahdollisimman vertailukelpoista tietoa palveluista ja niiden kustannuksista.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.

Kuusikko-työryhmä tuottaa elokuun loppuun mennessä yhteensä kuusi raporttia. Vuosittaiset vertailuraportit antavat tietoa vammaisten palvelujen, päihde- ja mielenterveyspalvelujen, vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen, lastensuojelun, aikuissosiaalityön ja varhaiskasvatuksen alueilta. Raportit löytyvät ilmestymisensä jälkeen kootusti Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkosivuilta. Niiden aiheet ja ilmestymisaikataulut ovat:

Toukokuu 2018:
-Kuuden suurimman kaupungin vammaisten palvelujen raportti (viikko 21)
-Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun raportti (viikko 22)

Kesäkuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen raportti (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin varhaiskasvatuksen raportti (viikko 31)

Elokuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin aikuissosiaalityön raportti (viikko 35)

Syyskuu 2018
- Kuuden suurimman kaupungin työllistämispalvelujen raportti (viikko 39)
Kuusikko-työryhmät koostuvat Suomen kuuden suurimman kaupungin eli Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen sekä Oulun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisista.

Lisätietoja:
Projektitutkija Marianne Forsell, 09 310 21149, marianne.forsell@hel.fi
Projektitutkija Auri Lyly-Falk, 09 310 36364, auri.lyly@hel.fi

Julkaisut:

Kuusikko-työryhmän raportit tulevat ilmestyttyään esille Kuusikkokuntien Internet -sivuille tämän linkin taakse:
www.kuusikkokunnat.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki
+358 40 685 7690
nina.rintala@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista, kirjasto- ja tietopalvelusta sekä Helsinki Region Infosharesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Energiansäästötoimenpiteillä saatiin merkittävästi vähennettyä Helsingin kaupungin kulutusta30.3.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Sähkön hintaan ja saatavuuteen ennakoitiin erilaisia häiriöitä talvikaudelle 2022–2023. Helsingin kaupunki varautui tilanteeseen nopeilla ja osin tilapäisillä toimenpiteillä, jotta energiankulutusta ja -kustannuksia saatiin alennettua ja palvelut turvattua. Kulutuksen vähentämistä tavoiteltiin kaupungin kaikissa soveltuvissa toimitiloissa, suurissa kulutuskohteissa sekä yleisillä alueilla.

Ulkomaalaisomisteisten yritysten merkitys kasvussa Helsingin seudulla – muodostavat yli neljäsosan alueen kokonaisliikevaihdosta27.3.2023 11:01:33 EEST | Tiedote

Ulkomaalaisomisteisten yritysten taloudellinen painoarvo on huomattava, vaikka niiden määrä koko yrityskentästä on vain muutamia prosentteja. Vuonna 2021 neljäsosa Helsingin seudun yrityssektorin työvoimasta työskenteli ulkomaalaisomisteisissa yrityksissä. Koko Suomen ulkomaalaisomisteisista yrityksistä noin 41 prosenttia toimii Helsingissä ja noin 71 prosenttia Helsingin seudulla. Tiedot selviävät tuoreesta Helsingin kaupunginkanslian tutkimusjulkaisusta Ulkomaalaisomisteiset yritykset Helsingin seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme