Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuuden suurimman kaupungin palvelut vertailussa

Jaa

Suomen kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon eri sektoreiden sekä varhaiskasvatuksen toiminnoista vertailuja tuottavat Kuusikko-työryhmän vuosittaiset raportit ilmestyvät pääosin kesäkuukausien aikana. Kuutosvertailuraporttientavoitteena on, että suurilla kaupungeilla olisi käytössä mahdollisimman vertailukelpoista tietoa palveluista ja niiden kustannuksista.

Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.

Kuusikko-työryhmä tuottaa elokuun loppuun mennessä yhteensä kuusi raporttia. Vuosittaiset vertailuraportit antavat tietoa vammaisten palvelujen, päihde- ja mielenterveyspalvelujen, vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen, lastensuojelun, aikuissosiaalityön ja varhaiskasvatuksen alueilta. Raportit löytyvät ilmestymisensä jälkeen kootusti Helsingin kaupungin tietokeskuksen verkkosivuilta. Niiden aiheet ja ilmestymisaikataulut ovat:

Toukokuu 2018:
-Kuuden suurimman kaupungin vammaisten palvelujen raportti (viikko 21)
-Kuuden suurimman kaupungin lastensuojelun raportti (viikko 22)

Kesäkuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen raportti (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin päihde- ja mielenterveyspalvelujen (viikko 25)
-Kuuden suurimman kaupungin varhaiskasvatuksen raportti (viikko 31)

Elokuu 2018
-Kuuden suurimman kaupungin aikuissosiaalityön raportti (viikko 35)

Syyskuu 2018
- Kuuden suurimman kaupungin työllistämispalvelujen raportti (viikko 39)
Kuusikko-työryhmät koostuvat Suomen kuuden suurimman kaupungin eli Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen sekä Oulun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisista.

Lisätietoja:
Projektitutkija Marianne Forsell, 09 310 21149, marianne.forsell@hel.fi
Projektitutkija Auri Lyly-Falk, 09 310 36364, auri.lyly@hel.fi

Julkaisut:

Kuusikko-työryhmän raportit tulevat ilmestyttyään esille Kuusikkokuntien Internet -sivuille tämän linkin taakse:
www.kuusikkokunnat.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki
+358 40 685 7690
nina.rintala@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Ilmakuva Helsingistä. Kuva: Jussi Hellsten, My Helsinki Material Bank.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista, kirjasto- ja tietopalvelusta sekä Helsinki Region Infosharesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme