Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuudesluokkalaisille jaetaan kasvomaskeja vaasalaisissa kouluissa

Jaa

Vaasan kaupungin perusopetuksen kuudesluokkalaisten suositellaan käyttävän koulupäivän aikana kasvomaskia THL:n uuden suosituksen mukaisesti. Kullekin oppilaalle jaetaan kouluilla kaksi maskia per koulupäivä. Maskeja aletaan jakaa mahdollisimman pian.

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen

Uusi suositus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivittyneeseen maskisuositukseen, jonka mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita. 

THL suosittelee epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla kasvomaskin käyttöä peruskoulujen kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä. 

Yläkoululaiset parantaneet maskin käyttöä

Yläkoululaisille kasvomaskin käyttö on ollut vahvasti suositeltua jo lokakuusta lähtien, ja myös heille jaetaan kouluilla edelleen päivittäin kaksi kasvomaskia.

- Tällä hetkellä suurimmassa osassa yläkouluja kasvomaskia käytetään kiitettävästi. Tämä on hienoa, ja toivomme, että oppilaat jaksavat edelleen tehdä osansa tartuntojen leviämisen estämiseksi. Näin turvaamme lähiopetuksen jatkumisen sekä suojaamme läheisiämme, kannustavat koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen
Kuva: Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme