Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään jälleen videotervehdyksenä – juhlan teemana kouluyhteisön vahvistaminen

Jaa

Kuudesluokkalaisten perinteistä itsenäisyysjuhlaa vietetään viime vuoden tapaan virtuaalisesti. 104-vuotiasta Suomea juhlistetaan kaupungin yhteisellä videotervehdyksellä, jonka kuudesluokkalaiset katsovat omissa kouluissaan. Juhlassa nähdään myös oppilaiden tuotoksia sekä kuullaan heidän ajatuksiaan kouluyhteisöstä ja ryhmään kuulumisen tunteesta.

Espoon kaupungin kuudesluokkalaiset ovat perinteisesti viettäneet itsenäisyyspäiväjuhlaa Opinmäen kampuksella yhteisessä juhlassa, johon on osallistunut lähes 4 000 oppilasta. Vallitsevan koronatilanteen takia juhlaa vietetään joulukuussa virtuaalisesti viime vuoden tapaan.

Juhla järjestetään kaupungin yhteisenä videotervehdyksenä, jonka tekoon espoolaiset oppilaat ovat saaneet osallistua. Oppilaiden lähettämiä töitä, videoita ja musiikkiesityksiä nähdään osana tervehdystä. Juhlallisuuksiin sisältyy myös perinteiset tanssit sekä kaupunginjohtajan tervehdys kuudesluokkalaisille.

 Viime vuonna koulut osallistuivat innokkaasti yhteisen juhlan luomiseen, ja oppilaiden upeat työt tekivät tapahtumasta juhlan. Ne toivat juhlaan yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutteisuutta, jota toivottavasti saamme kokea tänäkin vuonna, kertoo juhlan suunnittelussa mukana oleva opettaja Tiina Raula.

Oppilastöiden yhteisenä teemana on tänä vuonna kouluyhteisöön ja ryhmään kuulumisen tunteen vahvistaminen.

Yhteisöllisyyttä edistävä toiminta koulun arjessa vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia ja edesauttaa oppimista. Kyse on elämän eväistä. Hyvinvoivasta koululaisesta kasvaa jonain päivänä hyvinvoiva nuori aikuinen, tiivistää suomenkielisen perusopetuksen aluepäällikkö Kaisa Alaviiri.

Yhteistyö puolustusvoimien kanssa jatkuu tänäkin vuonna

Juhla on tänä vuonna Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyön tulos. Varusmiehet tekevät virtuaalitervehdyksen kurssityönään osana varusmiesten aliupseerikurssia.

 Viime vuonna teimme ensi kertaa virtuaalitervehdyksen Espoon kaupungin kanssa. Saimme siitä hyvää palautetta ja on hienoa päästä toteuttamaan vastaava projekti uudelleen. Aiempina vuosina Varusmiessoittokunta on esiintynyt itsenäisyysjuhlassa livenä. On sekä ilo että kunnia päästä juhlistamaan itsenäisyyspäivää Espoon kuudesluokkalaisten kanssa poikkeusoloista huolimatta, kertoo Varusmiessoittokunnan tiedottaja Tuomas Puranen.

Videotervehdys katsotaan kaupungin kouluissa sekä espoolaisissa yksityiskouluissa itsenäisyyspäivän alla. Oppilaat ja huoltajat saavat tarkemman tiedon omalta koulultaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Tuominen, viestintäasiantuntija, Espoon kaupungin suomenkielinen perusopetus, puh. 040 639 4362, marika.tuominen@espoo.fi

Lena Hinkkanen, viestintäasiantuntija, Espoon kaupungin ruotsinkieliset sivistyspalvelut, puh. 040 636 9475, lena.hinkkanen@espoo.fi

Tuomas Puranen, tiedottaja, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, puh. 0299 442 625,
tuomas.puranen@mil.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa26.11.2021 16:16:15 EET | Tiedote

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme