Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietetään virtuaalisesti, oppilaat osallistuivat ohjelman tekoon

Jaa

Tänä vuonna 103-vuotiasta Suomea juhlitaan kaupungin yhteisellä videotervehdyksellä, jonka kuudesluokkalaiset katsovat omissa kouluissaan. Ohjelmassa nähdään myös oppilaiden ajatuksia Suomesta. Koronatilanteen vuoksi juhlaa ei järjestetä perinteisellä tavalla Opinmäessä.

Tänä vuonna Espoon kaupungin kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa näkyy oppilaiden kädenjälki, kun kaupungin yhteisessä videotervehdyksessä on mukana eri puolilta Espoota olevien oppilaiden töitä, videoita ja musiikkiesityksiä.

"Halusimme osallistaa kuudesluokkalaiset itsenäisyysjuhlamme ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Yhdessä, poikkeusaikanakin voimme juhlia itsenäistä Suomea yhdessä ja arvokkaasti", kertoo juhlan suunnittelussa mukana oleva opettaja Tiina Raula.

Tämän vuoden kuudesluokkalaisten juhlassa näkyy vahvasti yhdessä tekemisen merkitys.

"Yhteisöllisyys on entistä tärkeämpää tässä tilanteessa, kun fyysisesti ollaan etäämpänä", sanoo suomenkielisen opetuksen aluepäällikkö Kaisa Alaviiri.

Kaupungin kuudesluokkalaiset ovat aiemmin juhlistaneet itsenäisyyspäivää Opinmäen kampuksella yhteisessä juhlassa, johon on osallistunut yli 3 600 oppilasta.

Kaupungin ja Puolustusvoimien yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna

Juhla on tänäkin vuonna Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyön tulos. Varusmiehet tekevät virtuaalitervehdyksen kurssityönään osana varusmiesten aliupseerikurssia.

"Aiempina vuosina Varusmiessoittokunta on esiintynyt itsenäisyysjuhlassa, mutta tänä vuonna pääsemme koostamaan koko juhlan videomuodossa. On sekä ilo että kunnia päästä juhlistamaan itsenäisyyspäivää Espoon kuudesluokkalaisten kanssa poikkeusoloista huolimatta", kertoo Varusmiessoittokunnan tiedottaja Joona Jokilampi.

Videotervehdys katsotaan kaupungin kouluissa sekä espoolaisissa yksityiskouluissa itsenäisyyspäivän alla. Oppilaat ja huoltajat saavat tarkemman tiedon omalta koulultaan.

Yhteyshenkilöt

Tytti Tyrväinen, viestintäasiantuntija, Espoon kaupungin suomenkielinen opetus, puh 050 339 5887 tytti.tyrvainen@espoo.fi

Karolina Lanu, viestintäasiantuntija, Espoon kaupungin ruotsinkieliset sivistyspalvelut, puh 040 588 9346 karolina.lanu@espoo.fi

Joona Jokilampi, tiedottaja, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, puh 0299 442 625
joona.jokilampi@mil.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMU besökarantal steg till 85 000 besökare under undantagsåret 202014.1.2021 09:56:20 EETTiedote

Det nya årtiondet började fint vad gäller besökarantalet på KAMU Esbo stadsmuseum, då 12 694 besökare bekantade sig med våra utställningar i januari 2020. Under hela året 2020 besöktes KAMUs museer totalt av 84 760 besökare, vilket är ca 18 000 mindre än år 2019. Besökarantalet på Glims gårdsmuseum och Pentala skärgårdsmuseum steg en aning jämfört med besökarantalet år 2019. Det minskade besökarantalet under året orsakades av att KAMUs museer var stängda under ca 4 månaders tid på grund av koronavirusepidemin, först på våren och sedan i slutet av året.

KAMUssa vieraili poikkeusvuonna 2020 lähes 85000 kävijää14.1.2021 09:55:02 EETTiedote

KAMU Espoon kaupunginmuseon uusi vuosikymmen käynnistyi hienosti, sillä kahden ensimmäisen kuukauden aikana näyttelyihin tutustui 12 694 kävijää. Koko vuoden 2020 aikana KAMUn museoissa vieraili yhteensä 84 760 kävijää, joka oli noin 18 000 kävijää vähemmän kuin vuonna 2019. Talomuseo Glimsin ja Saaristomuseo Pentalan kävijämäärät sen sijaan nousivat hieman vuoden 2019 kävijämääristä. Kokonaiskävijämäärien laskun aiheutti se, että KAMUn museot olivat viime vuonna suljettuina yhteensä noin 4 kuukautta koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia, ensin keväällä ja toisen kerran vuoden lopulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme