Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuula-opisto kutsuu kokeilemaan musiikkia ja tanssia

Jaa

Musiikin ja tanssin talo Kuula-opisto avaa 27.4. ovensa kaikille. Soiva ja tanssiva talo –tapahtumassa lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät kokeilemaan maksutta eri soittimia sekä seuraamaan muskari-, tanssi- ja -lauluharjoituksia. Hakuaika uusille oppilaille Kuula-opistoon on käynnissä 30.4. saakka.

Soiva ja tanssiva talo –tapahtuma järjestetään keskiviikkona 27.4. klo 17.30-19 Kuula-opiston tiloissa (Laivakatu 16).

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan, miten vaikkapa saksofonia, viulua tai haitaria soitetaan. Tämä on oiva tilaisuus niille, jotka haluaisivat soittaa jotain soitinta, mutta eivät vielä tiedä mitä.

Soitinkartan avulla löytyy eri soittimia ympäri taloa ja niitä voi kokeilla opettajien ohjauksella.

Tapahtuman yhteydessä voi myös ilmoittautua Kuula-opiston oppilaaksi.

Ohjelma:

  • Tanssin avoimet ovet klo 16.30–19, tanssiesitys klo 17.45
  • Infotilaisuus ja musiikkiesitys Toivo Kuula-salissa klo 17.30–17.45
  • Muskarin yleisölle avoin tunti klo 18
  • Avoin lauluharjoitus alkaen klo 18
  • Mahdollisuus soitinkokeiluun klo 19 saakka

Hakuaika Kuula-opistoon huhtikuussa

Kuula-opiston hakuaika uusille oppilaille on Vaasassa 1.-30.4. ja sivutoimipisteissä Isossakyrössä ja Laihialla 1.-31.5. Soitinopintoihin ei ole pääsykokeita.

Kuula-opistossa annetaan opetusta jousisoittimissa (viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso), puupuhaltimissa (huilu, oboe, klarinetti, saksofoni), vaskipuhaltimissa (trumpetti, käyrätorvi, baritonitorvi, pasuuna, tuuba), rytmisoittimissa (sähkökitara, sähköbasso, keyboard/piano, rummut, saksofoni, klarinetti) sekä pianossa, kitarassa ja harmonikassa.

Opetusta annetaan myös klassisessa ja rytmilaulussa sekä lastentanssissa (4-7-vuotiaille) ja klassisessa baletissa (8-vuotiaasta alkaen).

Musiikkileikkikouluun voi hakea paikkaa 0-6-vuotiaalle ja musiikkivalmennukseen 7-8-vuotiaille.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja osoitteessa www.vaasa.fi/kuula-opisto.

Taiteen perusopetuksen juhlavuosi 2022

Vuoden 2022 aikana Vaasassa juhlitaan lasten ja nuorten taiteen perusopetusta. Musiikkioppilaitos Kuula-opisto täyttää 70 vuotta, musiikkileikkikoulutoiminta 50 vuotta ja Taikon 30 vuotta.

Mitä on taiteen perusopetus?

  • Taiteen perusopetus on tavoitteellista, opetussuunnitelmaan perustuvaa opiskelua, jota ohjaavat koulutetut ja ammattitaitoiset opettajat.
  • Tavoitteena on luoda omannäköinen taidepolku jokaiselle lapselle ja nuorelle.
  • Lasten ja nuorten kasvua tuetaan taiteen keinoin seitsemässä eri taidelajissa: musiikki, tanssi, kuvataide, käsityö, teatteritaide, sirkus ja mediataide.
  • Taiteen perusopetukseen on helppo tulla, sillä Kuula-opisto ja TaiKon eivät järjestä sisäänpääsytestejä.
  • Taiteen perusopetuksesta polku voi johtaa taiteiden elinikäiseen harrastamiseen tai taiteen eri ammatteihin.

Yhteyshenkilöt

Kuula-opisto, intendentti Bo Lund, puh. 0400 430351, bo.lund@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Hissunderstödet täcker hela 55% av kostnaderna för en efterinstallerad hiss – välkommen att bekanta dig med en ny hiss och höra mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden17.5.2022 14:19:17 EEST | Tiedote

I Vasa finns cirka 400 våningshus utan hiss. Tillgängligheten i bostadsbyggnader stöds med ARAs och Vasa stads understöd för installering av hissar efteråt och för tillgänglighetsrenoveringar. Vasa stads fastighetssektor ordnar ett infomöte, där man får bekanta sig med en ny efterinstallerad hiss och där det berättas mera om hiss- och tillgänglighetsunderstöden.

KUTSU: Hissiavustus kattaa jopa 55% jälkiasennushissin kustannuksista – tervetuloa tutustumaan uuteen hissiin ja kuulemaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista17.5.2022 14:17:27 EEST | Tiedote

Vaasassa on noin 400 hissitöntä kerrostaloa. Asuinrakennusten esteettömyyttä tuetaan ARAn ja Vaasan kaupungin avustuksilla jälkiasennushissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin. Vaasan kaupungin kiinteistötoimi järjestää infotilaisuuden, jossa tutustutaan uuteen jälkiasennushissiin ja kerrotaan lisää hissi- ja esteettömyysavustuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme