Kirjapaja

Kuuntele kehoasi ja opi vaikuttamaan mielentilaasi uutuusteoksen ohjein

Jaa

Tunteet kehossa – Ymmärrä mitä kehosi kertoo (Kirjapaja) avaa kehon ja tunteiden moni-ilmeistä vuorovaikutusta. Se on kirja jokaiselle, joka haluaa voida paremmin ja vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

Juha Siira ja Mikael Saarinen kirjoittavat siitä, miten keho kertoo olotilastamme asioita, joita emme muutoin ehkä huomaisi ja miten tunteet ilmenevät kehossamme, halusimmepa tai emme. Toisaalta kehon kautta voimme myös vaikuttaa omaan mieleemme ja toisiin ihmisiin – yksinomaan asentomme on viesti tunnetilastamme sekä itsellemme että muille.

Kirjan tavoite on tuoda keho ja sen kokemukset takaisin valokeilaan. Tekijöiden mukaan keho ja mielenliikkeet, kuten tunteet, jäävät helposti sivuosaan elämässämme, koska järki hallitsee kokemusmaailmaamme.

”Vietämme myös yhä enemmän aikaa liikkumatta katsoen kuvia ja videoita tai lukien lyhyitä tekstinpätkiä eri näyttöpäätteiltä. On luonnollista, että tämä liikkumattomuus ja kehollinen reagoimattomuus vaikuttavat meihin voimakkaasti, etenkin sellaisiin tunnekokemuksiimme, joiden pohja on kehollinen”, he kirjoittavat.

Lukijaa evästetään näin: ”Kirja auttaa sinua aiempaa tarkemmin aistimaan kehosi tuntemuksista ja asennoista, miten sinulla menee, sekä tunnistamaan myös läheistesi tunnetiloja. Lisäksi opit vaikuttamaan kehollisesti kokemusmaailmaasi ja parantamaan näin elämänlaatuasi.”

Teoksessa on paljon hyödyllisiä harjoituksia, jotka johdattavat kuuntelemaan kehoa ja opastavat vaikuttamaan kehollisesti omaan oloon.

Juha Siira ja Mikael Saarinen,Tunteet kehossa – Ymmärrä mitä kehosi kertoo. Kirjapaja, 2021. 130 s. Kansi Emmi Kyytsönen. Kl 14.6 ja 59.3. ISBN 978-952-354-342-3.

Juha Siira on kipupsykologi, psykoterapeutti ja kouluttaja. Mikael Saarinen on filosofian tohtori ja psykoterapeutti, joka on väitellyt tunneosaamisesta. Siira ja Saarinen ovat aiemmin julkaisseet yhdessä teokset Tunnetreenillä tasapainoon (2008) ja Tunnekartalle (2011).

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Juha Siira | juha.siira@kuuleva.fi  ja Mikael Saarinen  | 050 441 4570 | ms@sensitiva.fi 

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Juha Siira
Juha Siira
Lataa
Mikael Saarinen
Mikael Saarinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

KUTSUmuistutus Timo Laanisen KESKUSTAN KUISKAAJA -kirjan julkistamistilaisuuteen27.9.2021 08:51:09 EEST | Kutsu

Odotetut muistelmat: TIMO LAANINEN, KESKUSTAN KUISKAAJA – VUOTENI POLITIIKASSA. Julkistamistilaisuus on torstaina 30.9. klo 9.30 Suomen Keskustan tiloissa, Apollonkatu 11 a, 00100 Helsinki. Riikka Uosukainen haastattelee Timo Laanista. VP. Ilmoittautuminen 27.9. mennessä: ilmo@kirjapaja.fi Lisätietoja, pdf- ja haastattelupyynnöt marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi; 040 553 4757. Aamukahvitarjoilu klo 9:stä lähtien. Tervetuloa!

Irja Askolan elämäkerta piirtää esiin lempeän piispan ja ihmisen9.9.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Anne Mattsson kertoo teoksessaan Irja Askola – Elämäkerta (Kirjapaja) Suomen ensimmäisen naispuolisen piispan tarinan. Elämäkerta seuraa lasikaton rikkoneen lahjakkaan naisen vaiheita, kuinka Askola kasvoi yksinhuoltajaperheessä Lauritsalassa, eteni yliopistolta kansainvälisille areenoille, kirkon ykkösnaiseksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme