A-klinikkasäätiö

Kuuntele: Kokemukset toipumisesta auttavat myös muita - KokeNet tarjoaa sähköistä vertaistukea

Jaa

KokeNet on netissä toimiva palvelu, jossa voi saada tukea päihde-, mielenterveys- tai peliongelmiinsa. Vastaus luvataan kolmen päivän kuluessa ja keskustelua voi jatkaa 3-5 viestin ajan. Nimeä ei tarvitse kertoa.

Kokemusasiantuntijamme ovat saaneet kokemusasiantuntijan koulutuksen ja sen lisäksi koulutuksen KokeNet-tehtäväänsä.
Toimimme osaamisen jatkuvan yhteiskehittämisen periaatteella. Kuva: Pia Alarto.
Kokemusasiantuntijamme ovat saaneet kokemusasiantuntijan koulutuksen ja sen lisäksi koulutuksen KokeNet-tehtäväänsä. Toimimme osaamisen jatkuvan yhteiskehittämisen periaatteella. Kuva: Pia Alarto.

Esimerkiksi näin muotoilee eräs kysyjä*: ”Olen täysin lopussa, en tiedä enää mitä tehdä. Samaan aikaan minun pitäisi käydä työssä. En tiedä, mistä voisin löytää itselleni apua. Psykiatrian poliklinikalta sitä en saa, kun läheiseni ei hoitoon suostu. Mitä voisin tehdä? Tuntuu kuin olisin kohta itsekin hajoamassa.” Kuuntele KokeNetin vastaus kysymykseen täällä (linkki).

Oman kysymyksen voi jättää kirjoittamalla, laajasti tai lyhyemmin. Puolet KokeNetiin saapuneista kysymyksistä koskee kysyjän omaan elämäntilannetta. Sama osuus on ongelmista kärsivän läheisen, kuten perheenjäsenen tai ystävän kysymyksillä.

KokeNetiin voi olla yhteydessä myös Skypella, jolloin keskustelua varten varataan oma aika. Palvelut netissä ovat maksuttomia.

Vastaajina toimivat omasta tai läheisen ongelmasta toipuneet kokemusasiantuntijat. Toiminnan tärkein tavoite on, että kysyjä tulee kohdatuksi, kuunnelluksi ja ymmärretyksi. Tarjolla on vertaistukea samankaltaisista tilanteista selviytyneiltä ihmisiltä sekä ohjausta sellaisiin palveluihin, jotka voisivat olla kysyjälle avuksi. Lisäksi palvelun blogissa, KokeBlogissa ilmestyy uusia kokemustarinoita viikoittain.

Vertaisneuvonnan tarjoajana KokeNet on ainutlaatuinen, sillä palvelu on käytettävissä paikasta riippumatta. Vastaajista löytyy eri ikäisiä ihmisiä erilaisilla taustoilla. Kysyjälle löytyy näin helposti vastaaja, jolle kysyjää mietityttävät asiat eivät ole vieraita.

Kaikki palvelut ovat luottamuksellisia. Kokemusasiantuntijat ovat allekirjoittaneet salassapito- ja vaitiolovelvollisuuden.

Ammattilainen saa palvelusta tukea omaan työhön. Kokemusasiantuntijan voi pyytää niin mukaan asiakkaan tapaamiseen, luennoimaan omalle työyhteisölle kuin osallistumaan kehittämistyöhönkin. Tällöin hinta on Koulutetut Kokemusasiantuntijat KoKoA ry:n suositusten mukainen.

*Yllä oleva KokeNetin kysymys ja sen vastaus on anonymisoitu.

KokeNet-video

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Projektikoordinaattori
Mikael Söderström
A-klinikkasäätiö, KokeNet
mikael.soderstrom@a-klinikka.fi
puh. 040 647 3501

Projektisuunnittelija
Pia Alarto
A-klinikkasäätiö, KokeNet
pia.alarto@a-klinikka.fi
puh. 050 355 6953

Kuvat

Kokemusasiantuntijamme ovat saaneet kokemusasiantuntijan koulutuksen ja sen lisäksi koulutuksen KokeNet-tehtäväänsä.
Toimimme osaamisen jatkuvan yhteiskehittämisen periaatteella. Kuva: Pia Alarto.
Kokemusasiantuntijamme ovat saaneet kokemusasiantuntijan koulutuksen ja sen lisäksi koulutuksen KokeNet-tehtäväänsä. Toimimme osaamisen jatkuvan yhteiskehittämisen periaatteella. Kuva: Pia Alarto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

A-klinikkasäätiö
A-klinikkasäätiö
Ratamestarinkatu 7 A, 6. krs
00520 Helsinki

tiedotus@a-klinikka.fihttp://www.a-klinikka.fi/

A-klinikkasäätiö ehkäisee ja vähentää päihdehaittoja sekä muita sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-klinikkasäätiö

Tutkimus: Vapaaehtoistoiminnassa on säilytettävä kolmannen sektorin ominaislaatu – samalla moni vapaaehtoinen toivoo polun avautumista työelämään9.11.2018 08:33Tiedote

Omaehtoiseen toimintaan osallistumalla kuntoutujat ja heidän omaisensa voivat vapautua aktiiviseen toimijuuteen itsensä ja viiteryhmänsä hyväksi. Ammattilaiset taas voivat hyödyntää osaamistaan vapaammin kuin palkkatyössä. Moni toivoo, että vapaaehtoistoiminta avaisi polun työelämään. Järjestöissä on tärkeää huomioida toimintaan osallistuvien taustat ja mahdollistaa tehtävien moninaisuus. Näin vertaistuen antaminen ja saaminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä asiantuntijuuden ja ammattitaidon vahvistaminen tulevat mahdollisiksi.

Aamiaisseminaari 29.6.: Soten valinnanvapaus ei saa unohtaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujia26.6.2018 06:30Kutsu

Jos soteuudistuksen valinnanvapaus toteutuu suunnitellun laajuisena, se voi asettaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujat eriarvoiseen asemaan muiden kanssa - mikä ratkaisuksi? Rahapelit saavat olla julkisessa keskustelussa rauhassa - miksei aihe ole jo politisoitunut? Lisäksi aiheena ovat huumeet sekä perustelut yli 20 vuoden takaisen huumausainestrategian päivitystarpeille. Tervetuloa Tieteiden talolle 29.6.2018 klo 9.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme