Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusPohjois-Pohjanmaan ELY-keskusPohjois-Pohjanmaan ELY-keskusPohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kuusamon keskustan liikennejärjestelyt etenevät, Vienantien ja Rantatien välinen alue avattu liikenteelle

Jaa

Kitkantien kohdalla suljettuna oleva Vienantien ja Rantatien välinen alue on avattu takaisin liikenteelle 7.7.2021. Lisäksi Kitkantien ja Kaarlo-Hännisentien risteyksessä on otettu käyttöön aiemmassa tiedotteessa esitetty työnaikainen kiertoliittymä.

Työmaa-alueen kartta.
Työmaa-alueen kartta.

Alueella liikkujia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota muuttuneisiin liikennejärjestelyihin ja noudattamaan työnaikaisia nopeusrajoituksia sekä väistämisvelvollisuuksia.

Vesihuoltotöiden takia joudutaan kaivamaan paikoin syviäkin kaivantoja käytössä olevien suojateiden välittömään läheisyyteen ja tästä johtuen suojatien havaittavuus kyseisissä kohdissa väistämättä heikentyy. Kaivantojen suojaamiseksi tarkoitetut aidat pyritään mahdollisuuksien mukaan sijoittamaan riittävän etäälle suojateistä, jotta näkyvyys saataisiin säilytettyä mahdollisimman hyvänä.

Autoilijoita pyydetään kiinnittämään erityistä varovaisuutta suojateihin ja ennakoimaan ne laskemalla nopeutta hyvissä ajoin ennen työaluetta.

Työt jatkuvat Kitkantiellä luoteen suuntaan kohti Kaarlo-Hännisentien risteysaluetta. Lisäksi työnaikaista kiertoliittymää laajennetaan vaiheittain risteysalueella töiden etenemisen mukaan. Töitä tehdään kaista kerrallaan, jotta niistä aiheutuva liikennehaitta saataisiin pidettyä mahdollisimman vähäisenä.

Liikennejärjestelyihin joudutaan tekemään säännöllisesti lyhytaikaisia muutoksia, jotta työ- ja liikenneturvallisuus voidaan taata kaikissa työvaiheissa. Esimerkiksi Kitkantien ja Kaarlo-Hännisentien risteysalueella tehtävien päällystystöiden ajaksi joudutaan ohjaamaan liikennettä vaiheittain. Päällystystyön arvioitu ajankohta on elokuun loppupuolella ja tarkemmista järjestelyistä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Urakkaan sisältyvien rakennustöiden on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmiit lokakuun 2021 loppuun mennessä. Liikennejärjestelyiden saneerauksella parannetaan alueen viihtyisyyttä ja esteettömyyttä sekä liikenneturvallisuutta. Lisäksi hankkeen yhteydessä rakennetaan uusia kaapelointireittejä ja tietoliikenneyhteyksiä (suojaputkia asennetaan yhteensä yli 6km) sekä saneerataan Kuusamon EVO:n omistamia vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja.

Hankkeelle on myönnetty rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, p. 0295 037 217, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Työmaa-alueen kartta.
Työmaa-alueen kartta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnittelu maantielle 847 (Limingantie) välille Rantavainio - Äimärautio käynnistyy7.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) aloittaa otsikossa mainitun tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Suunnitelmaan sisältyy nykyisen jalankulku- ja pyöräilyväylän parantaminen pyöräilyn pääreitiksi (baana-väylä) maantien 847 länsipuolella välillä Rantavainio (Lentokentäntien liittymä) - maantie 8155 (Poikkimaantie). Suunnittelualueeseen kuuluu myös suojatieylityksen parantaminen maantiellä 847 Joulumerkinpolun kohdalla sekä maantien 847/Rantalantien/Karhunkedontien risteyksen parantamistoimet. Vesalantien osuus suunnitellaan parannettavaksi pyöräkaduksi. Suunnittelun tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden ja liikkumisympäristön parantaminen. Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä kesällä 2021 ja tiesuunnitelma valmistuu tammikuussa 2022. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, josta tiedotetaan erikseen. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa t

Perinnebiotooppien kartoittajat maastossa Pohjois-Pohjanmaalla1.7.2021 10:36:46 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) jatkaa kesällä 2021 perinnebiotooppien maastokartoituksia, jotka päivittävät ja täydentävät 1990-luvulla toteutettua valtakunnallista perinnemaisemainventointia. Perinnebiotoopit ovat luontotyyppejä, jotka ovat syntyneet perinteisen maatalouden aikakaudella siitä pitäen, kun maanviljely ja karjatalous alkoivat vakiintua Suomessa. Perinnebiotooppeja ovat erilaiset niityt, hakamaat ja metsälaitumet. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus tekee hoito- ja kunnostussuunnittelua muutamilla kohteilla, joille on ehdotettu kartoitusten perusteella hoitotoimia. Kunnostustyöt on suunniteltu aloitettavaksi tänä vuonna. Kartoitus, kunnostus ja hoitosuunnittelu toteutetaan osana ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa.

Oulaisiin maantielle 7980 rakennetaan kevyen liikenteen väylä välillä Oulaistenkatu-Lehtopään koulu30.6.2021 10:58:32 EEST | Tiedote

Koululaisten liikenneturvallisuus paranee Oulaisissa merkittävästi, kun maantielle 7980 (Matkanivantie) rakennetaan kevyen liikenteen väylä. Rakennettavan väylän kokonaispituus on n 2,5 km josta 200 m sijaitsee maantien 18312 (Kivirannantie) osuudella. Kokonaiskustannukset ovat noin 900 000 euroa ja hankkeen rahoittavat puoliksi Oulaisten Kaupunki ja ELY-keskus.

Päällystys- ja kuivatustöitä kevyen liikenteen väylillä välillä Oulu-Kiiminki (Pohjois-Pohjanmaa)30.6.2021 09:39:42 EEST | Tiedote

Kevyen liikenteen väylillä välillä Oulu – Kiiminki (vt 20) tehdään päällystys- ja kuivatustöitä pääosin heinäkuun aikana. Ojia kaivetaan kohdealueilla 30.6. – 9.7. välisenä aikana ja tällöin väylillä liikkuu kalustoa, jotka haittaavat liikennettä. Kevyen liikenteen väylien päällystäminen alkaa 12.7. ja ne saadaan päätökseen 20. heinäkuuta. Työt pyritään ajoittamaan tapahtuvaksi arkipäivisin klo 16 jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme