Messukeskus

Kuva & Kamera -messuilla lennätetään droneja ja tehdään kirppislöytöjä

Jaa

Suomen suurin kuvatapahtuma Kuva & Kamera tuo Messukeskukseen uutuusvälineitä, yhdeksän upeaa valokuvanäyttelyä, kiinnostavia puhujia ja analogisten kameroiden kirpputorin. Ohjelmissa sukelletaan niin luontokuvaamiseen, kopterikuvaamiseen kuin kuvan jälkikäsittelyyn. Kuva & Kamera järjestetään osana GoExpoa 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus

Tapahtuman kolme ohjelmalavaa on täynnä mielenkiintoisia huippukuvaajien luentoja. Luontokuvauksessa paneudutaan vaativiin olosuhteisiin, välinevalintaan, eri eläinlajien kuvaamisen haasteisiin ja metsien muuttumiseen. Muita aiheita ovat videoiden koostaminen iMoviella, tarkkojen kuvien ottaminen liikkuvasta kohteesta, vaikuttavat mobiilikuvat ja -videot sekä toimivan ruokakuvan toteuttaminen ideasta valmiiksi tarinaksi. LED-kuvausteltassa voi testata, millaisia mahdollisuuksia LED-kuvaaminen avaa. Teknisten vinkkien lisäksi messuilla kerrotaan, mitä kaikkea näyttelyn tekemiseen liittyy ja millaisia haasteita on esimerkiksi alastonmallien kuvaamisessa.

Suomalainen beatboxaaja ja stand up -koomikko Rudi Rok kertoo messuilla editoinnin työnkulustaan kuvaamalla messuilla videomateriaalia, jonka hän livenä leikkaa ohjelmalavalla. Rudi Rokin videot YouTubessa ovat erittäin suosittuja.

Uusi ja vanha teknologia kohtaavat messuilla

Dronet eli kopterikamerat ovat tehneet videokuvaamisesta helppoa ja nopeaa sekä tuoneet esimerkiksi omien urheilusuoritusten kuvaamiseen kirjaimellisesti aivan uuden näkökulman. Nykyään kuka tahansa voi tuottaa ilmakuvaa dronella ja sen jälkeen jakaa sisällön sosiaaliseen mediaan. Kuvauskopterien mahdollisuuksista kerrotaan tietoiskuissa ja kuvauskoptereilla taitelua voi seurata lennätysnäytöksissä.

Messuilla toteutetaan ensimmäistä kertaa analogisten kameroiden markkinapaikka, josta voi löytää omakseen muun muassa eri aikakausien filmikameroita, objektiiveja ja lisätarvikkeita. Mukaan kannattaa ottaa myös omat vanhat ja oikein vanhat valokuvauslaitteet, sillä Kameratori Oy ostaa vanhoja laitteita ja Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry arvioi vanhoja kameroita.

Ohjelmaa ammattilaisille

Tervetuloa verkostoitumaan Kuva & Kamera -messujen ammattilaisaikana pe 2.3. klo 9-12 ja tutustumaan osastojen uutuuksiin sekä näyttelyihin. Ammattilaisille on kiinnostavaa ohjelmaa myös yleisöaikana, kuten Jaana Villasen luento ”Rohkea liiketoiminnan kehittäminen”. Villanen haastaa kuulijat miettimään ja kyseenalaistamaan olemassa olevia totuttuja prosesseja. Miten suunnitella yritystoimintaa, joka menestyy ja pärjää globaalissa, muuttuvassa kilpailussa?

pe 2.3. klo 11.30 Finnfoto-palkinnon julkistaminen Docendo-lavalla

pe 2.3. klo 11.45 Fotofinlandia-finalistien esittely Docendo-lavalla

pe 2.3. klo 13 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Kuva&Kamera -lavalla

la 3.3. klo 12.30 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Tietoisku-lavalla

su 4.3. klo 13.00 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Tietoisku-lavalla

Valokuvanäyttelyt Kuva & Kamera -messuilla

Finnfoto Galleria

Tänä vuonna esillä ovat vuoden 2018 Fotofinlandia-kilpailun finalistit 8 eri kategoriassa: mainoskuva, taidekuva, kuvituskuva / digitaalinen taide, luontokuva, muotokuva, lehtikuva, hääkuva ja portfolio.

Ross Halfin

Ross Halfin on yksi maailman merkittävimmistä musiikkivalokuvaajista. Kuva & Kamera -messujen näyttelyssä on esillä upeita kuvia maailman tunnetuimmista bändeistä.

Vaikuttava luontokuva -näyttely

Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n näyttely nostaa keskustelun aiheeksi vaikuttavan luontokuvan, joka saa ihmiset heräämään luontoarvojen äärelle, puhuttelee päättäjiä hyvien asioiden puolesta tai tuottaa hyvinvointia ihmisille.

Pohjolan maagiset maisemat

Kirsi MacKenzie on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on tunnettu unenomaisten maisemakuviensa vahvasta muotokielestä.

FinnVenus -valokuvanäyttely

FinnVenus -valokuvanäyttely on valokuvaaja Seilo Ristimäen kunnianosoitus naiskauneudelle. Näyttely sisältää 50 mustavalkoista valokuvaa, jossa tulkitaan tämän päivän naiskauneutta klassisten visuaalisten esittämiskonventioiden kautta.

Torron kaikuja -valokuvanäyttely

Kolmen valokuvaajan näyttely, jossa ylistetään suomalaisille arvokkaita asioita. Näyttely on toteutettu Konto-turvelevyille.

  • Seppo Myllyviita: Maasta tullut. Kuvia Suomalaisesta luonnosta ja maisemasta.
  • Kristiina Sievi-Korte: Murtaen. Karvialaisten murresanojen esiinmarssi maalta kaupunkiin.
  • Hannu Iso-Oja: Kaupunkikuva. Hetkiä hiljaisesta Helsingistä.

Pekka Luukkolan juhlanäyttely

Pekka Luukkola tuo esille uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa. Hänen teoksensa kertovat usein tarinan siitä, mitä kameran edessä on tapahtunut pitkän valotuksen aikana. Luukkolan näyttely juhlistaa hänen 50-vuotispäiviään ja 20 vuotta sitten tapahtunutta taiteilijadebyyttiä.

Chromaluxe valokuvanäyttely

Suomalaiset finalistit 2018 FEP:n kansainvälisessä kilpailussa

Horisontti Suomi 100 Juhlanäyttely

Suomalaisten merikuvaajien Horisontti-ryhmän valokuvanäyttely kunnioittaa itsenäisen 100-vuotiaan Suomen meriluontoa, saaristokulttuuria, purjehdusta ja merenkulkua. Kuvaajat: Hannu Bask, Esko Kilpi, Erik Lähteenmäki, Sami Pitkänen, Petri Porkola, Leif Rosas ja Jari Salo.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva & Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan. 

Kuva&Kamera on avoinna ammattilaisille ja medialle pe 2.3. klo 9-12 ja yleisölle klo 12-18. GoExpo on avoinna pe 2.3. klo 12-20. Kaikki tapahtumat ovat avoinna la klo 10-18 ja su klo 10-17.
Yleisö pääsee kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

***

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.kuvamessut.com, www.facebook.com/kuvamessut

#kuvamessut2018

Kuvia aiemmista Kuva & Kamera -messuista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Median akkreditoituminen: http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/tai paikan päällä Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Lataa
Kuva & Kamera -messuilla on 9 upeaa valokuvanäyttelyä. Kuva: Messukeskus.
Kuva & Kamera -messuilla on 9 upeaa valokuvanäyttelyä. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Messukeskus begins its jubilee year with light-hearted fun: Slide your way to exhibitions and fairs17.1.2019 07:30Tiedote

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre’s centenary gets off to a playful start with a slide set up in its facilities. You can slide your way to the largest hall in Messukeskus, starting with the Matka Travel Fair. The slide was a great audience attraction already at the country’s first fair a hundred years ago. Messukeskus will also celebrate its hundred-year-long story with its redesigned logo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme