Messukeskus

Kuva & Kamera -messuilla lennätetään droneja ja tehdään kirppislöytöjä

Jaa

Suomen suurin kuvatapahtuma Kuva & Kamera tuo Messukeskukseen uutuusvälineitä, yhdeksän upeaa valokuvanäyttelyä, kiinnostavia puhujia ja analogisten kameroiden kirpputorin. Ohjelmissa sukelletaan niin luontokuvaamiseen, kopterikuvaamiseen kuin kuvan jälkikäsittelyyn. Kuva & Kamera järjestetään osana GoExpoa 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus

Tapahtuman kolme ohjelmalavaa on täynnä mielenkiintoisia huippukuvaajien luentoja. Luontokuvauksessa paneudutaan vaativiin olosuhteisiin, välinevalintaan, eri eläinlajien kuvaamisen haasteisiin ja metsien muuttumiseen. Muita aiheita ovat videoiden koostaminen iMoviella, tarkkojen kuvien ottaminen liikkuvasta kohteesta, vaikuttavat mobiilikuvat ja -videot sekä toimivan ruokakuvan toteuttaminen ideasta valmiiksi tarinaksi. LED-kuvausteltassa voi testata, millaisia mahdollisuuksia LED-kuvaaminen avaa. Teknisten vinkkien lisäksi messuilla kerrotaan, mitä kaikkea näyttelyn tekemiseen liittyy ja millaisia haasteita on esimerkiksi alastonmallien kuvaamisessa.

Suomalainen beatboxaaja ja stand up -koomikko Rudi Rok kertoo messuilla editoinnin työnkulustaan kuvaamalla messuilla videomateriaalia, jonka hän livenä leikkaa ohjelmalavalla. Rudi Rokin videot YouTubessa ovat erittäin suosittuja.

Uusi ja vanha teknologia kohtaavat messuilla

Dronet eli kopterikamerat ovat tehneet videokuvaamisesta helppoa ja nopeaa sekä tuoneet esimerkiksi omien urheilusuoritusten kuvaamiseen kirjaimellisesti aivan uuden näkökulman. Nykyään kuka tahansa voi tuottaa ilmakuvaa dronella ja sen jälkeen jakaa sisällön sosiaaliseen mediaan. Kuvauskopterien mahdollisuuksista kerrotaan tietoiskuissa ja kuvauskoptereilla taitelua voi seurata lennätysnäytöksissä.

Messuilla toteutetaan ensimmäistä kertaa analogisten kameroiden markkinapaikka, josta voi löytää omakseen muun muassa eri aikakausien filmikameroita, objektiiveja ja lisätarvikkeita. Mukaan kannattaa ottaa myös omat vanhat ja oikein vanhat valokuvauslaitteet, sillä Kameratori Oy ostaa vanhoja laitteita ja Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry arvioi vanhoja kameroita.

Ohjelmaa ammattilaisille

Tervetuloa verkostoitumaan Kuva & Kamera -messujen ammattilaisaikana pe 2.3. klo 9-12 ja tutustumaan osastojen uutuuksiin sekä näyttelyihin. Ammattilaisille on kiinnostavaa ohjelmaa myös yleisöaikana, kuten Jaana Villasen luento ”Rohkea liiketoiminnan kehittäminen”. Villanen haastaa kuulijat miettimään ja kyseenalaistamaan olemassa olevia totuttuja prosesseja. Miten suunnitella yritystoimintaa, joka menestyy ja pärjää globaalissa, muuttuvassa kilpailussa?

pe 2.3. klo 11.30 Finnfoto-palkinnon julkistaminen Docendo-lavalla

pe 2.3. klo 11.45 Fotofinlandia-finalistien esittely Docendo-lavalla

pe 2.3. klo 13 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Kuva&Kamera -lavalla

la 3.3. klo 12.30 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Tietoisku-lavalla

su 4.3. klo 13.00 Rohkea liiketoiminnan kehittäminen | Jaana Villanen Tietoisku-lavalla

Valokuvanäyttelyt Kuva & Kamera -messuilla

Finnfoto Galleria

Tänä vuonna esillä ovat vuoden 2018 Fotofinlandia-kilpailun finalistit 8 eri kategoriassa: mainoskuva, taidekuva, kuvituskuva / digitaalinen taide, luontokuva, muotokuva, lehtikuva, hääkuva ja portfolio.

Ross Halfin

Ross Halfin on yksi maailman merkittävimmistä musiikkivalokuvaajista. Kuva & Kamera -messujen näyttelyssä on esillä upeita kuvia maailman tunnetuimmista bändeistä.

Vaikuttava luontokuva -näyttely

Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n näyttely nostaa keskustelun aiheeksi vaikuttavan luontokuvan, joka saa ihmiset heräämään luontoarvojen äärelle, puhuttelee päättäjiä hyvien asioiden puolesta tai tuottaa hyvinvointia ihmisille.

Pohjolan maagiset maisemat

Kirsi MacKenzie on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on tunnettu unenomaisten maisemakuviensa vahvasta muotokielestä.

FinnVenus -valokuvanäyttely

FinnVenus -valokuvanäyttely on valokuvaaja Seilo Ristimäen kunnianosoitus naiskauneudelle. Näyttely sisältää 50 mustavalkoista valokuvaa, jossa tulkitaan tämän päivän naiskauneutta klassisten visuaalisten esittämiskonventioiden kautta.

Torron kaikuja -valokuvanäyttely

Kolmen valokuvaajan näyttely, jossa ylistetään suomalaisille arvokkaita asioita. Näyttely on toteutettu Konto-turvelevyille.

  • Seppo Myllyviita: Maasta tullut. Kuvia Suomalaisesta luonnosta ja maisemasta.
  • Kristiina Sievi-Korte: Murtaen. Karvialaisten murresanojen esiinmarssi maalta kaupunkiin.
  • Hannu Iso-Oja: Kaupunkikuva. Hetkiä hiljaisesta Helsingistä.

Pekka Luukkolan juhlanäyttely

Pekka Luukkola tuo esille uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa. Hänen teoksensa kertovat usein tarinan siitä, mitä kameran edessä on tapahtunut pitkän valotuksen aikana. Luukkolan näyttely juhlistaa hänen 50-vuotispäiviään ja 20 vuotta sitten tapahtunutta taiteilijadebyyttiä.

Chromaluxe valokuvanäyttely

Suomalaiset finalistit 2018 FEP:n kansainvälisessä kilpailussa

Horisontti Suomi 100 Juhlanäyttely

Suomalaisten merikuvaajien Horisontti-ryhmän valokuvanäyttely kunnioittaa itsenäisen 100-vuotiaan Suomen meriluontoa, saaristokulttuuria, purjehdusta ja merenkulkua. Kuvaajat: Hannu Bask, Esko Kilpi, Erik Lähteenmäki, Sami Pitkänen, Petri Porkola, Leif Rosas ja Jari Salo.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva & Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan. 

Kuva&Kamera on avoinna ammattilaisille ja medialle pe 2.3. klo 9-12 ja yleisölle klo 12-18. GoExpo on avoinna pe 2.3. klo 12-20. Kaikki tapahtumat ovat avoinna la klo 10-18 ja su klo 10-17.
Yleisö pääsee kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

***

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.kuvamessut.com, www.facebook.com/kuvamessut

#kuvamessut2018

Kuvia aiemmista Kuva & Kamera -messuista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Median akkreditoituminen: http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/tai paikan päällä Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Kuva & Kamera -messuilla tutustutaan uuteen kalustoon ja tehdään löytöjä vanhojen kameroiden myyntiosastolta. Kuva: Messukeskus
Lataa
Kuva & Kamera -messuilla on 9 upeaa valokuvanäyttelyä. Kuva: Messukeskus.
Kuva & Kamera -messuilla on 9 upeaa valokuvanäyttelyä. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme