Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kuvaa Helsingin jugendaarteet

Jaa

Helsingin kaupunginmuseo julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Helsingin upea jugend, kansainvälisemmin sanottuna 1800–1900-lukujen vaihteen art nouveau -arkkitehtuuri.

Aleksi 13 HKM, kuva Matti Similä
Aleksi 13 HKM, kuva Matti Similä

Kuvaajilta toivotaan tuoreita ja omaperäisiä näkökulmia tähän kiehtovaan ja monimuotoiseen rakennusperintöön, ei vain tuttuihin monumentteihin vaan myös arkimaiseman jugendrakennuksiin, etenkin asuintaloihin, joita on satoja. Kuvakisan parhaimmistolla on mahdollisuus päästä myös kaupunginmuseon kokoelmiin sekä matkailijoille suunnattuun art nouveau -oppaaseen, jonka museo julkaisee 2019.

Kilpailu on tarkoitettu harrastajavalokuvaajille. Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella kuvalla, joiden tulee olla kilpailijan itse ottamia ja täysin oikeuksin omistamia.

Palkintoraatiin kuuluu jugendin ja arkkitehtuurivalokuvauksen asiantuntijoita: Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöpäällikkö Sari Saresto, Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja Elina Standertskjöld sekä valokuvataiteilija Jussi Tiainen. Kilpailu ratkeaa elokuun 2018 lopussa.

Kaksitoista parasta kuvaajaa palkitaan. Palkinnot:

Rajala Pro Shopin 300:n, 200:n ja 100 euron arvoiset lahjakortit,
kolme Museokorttia, jolla saa vuodeksi vapaan pääsyn 250 suomalaiseen museoon,
kolme Helsinkikuvia.fi-lahjakorttia, jolla saa laadukkaan, kehystetyn tulosteen valitsemastaan Helsingin kaupunginmuseon kuvasta sekä
kolme vapaavalintaista Helsingin kaupunginmuseon valokuvateosta.

Valikoima kilpailussa menestyneitä kuvia julkaistaan Kamera-lehdessä syksyllä 2018. Kuvakisan satoa halutaan mieluusti liittää myös kaupunginmuseon kokoelmiin.

Valokuvauskilpailu toteutetaan yhteistyössä Kamera-lehden, Museokortin ja Rajala Pro Shopin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Kummala
Helsingin kaupunginmuseon tutkija
puh. 040 503 1834
petteri.kummala@hel.fi

Kuvat

Aleksi 13 HKM, kuva Matti Similä
Aleksi 13 HKM, kuva Matti Similä
Lataa
Huvilakadun ja Pietarinkadun kulma HKM, kuva Matti Similä
Huvilakadun ja Pietarinkadun kulma HKM, kuva Matti Similä
Lataa
Jukola HKM, kuva Matti Similä
Jukola HKM, kuva Matti Similä
Lataa
Villa Ensi HMK, kuva Matti SImilä
Villa Ensi HMK, kuva Matti SImilä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

School Action Day liikuttaa jälleen tuhansia oppilaita19.9.2018 09:00Tiedote

School Action Day 2018 on osa Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS), joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. Tapahtuma järjestetään tiistaina 25.9.2018 Töölön Kisahallin ympäristössä ja se liikuttaa yli 7000 pääkaupunkiseudun koululaista.

Sacred Music Helsinki tuo esille uskonnollista musiikkia14.9.2018 12:00Tiedote

Uusi musiikkifestivaali Sacred Music Helsinki järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa 20.-23.9.2018. Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yleisöä eri uskontojen piirissä esitettävään musiikkiin sekä ulkomaalaisten että kotimaisten yhtyeiden, kuorojen ja solistien esittämänä. Sacred Music -festivaali on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. Konserttien lisäksi järjestetään seminaareja, esitelmiä ja elokuvia. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme