Oulun yliopisto

Kuvantamisteknologiaa kehittävä MAKNEE voitti Slushissa

Jaa

Oulun yliopiston tutkimuspohjainen startup MAKNEE on voittanut tämän vuotisen Slushin Life Science –kilpailun ja 30 000 euron pääpalkinnon.

Jerome Thevenot (vas.) vastaanotti palkinnon. Oikealla kilpailun tuomaristo.
Jerome Thevenot (vas.) vastaanotti palkinnon. Oikealla kilpailun tuomaristo.

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkijaryhmä on kehittänyt uutta kuvantamismenetelmää ja siihen perustuvaa teknologiaa nivelvaivojen kuten nivelrikon diagnostiikkaan ja seurantaan. Menetelmä perustuu erilaisten signaalien mittaamiseen ja tulkintaan, ja on siten nopea, edullinen ja potilaalle vaivaton. Laitteen helppokäyttöisyys mahdollistaa sen käytön suoraan perusterveydenhuollossa, mikä tarjoaa aivan uusia käyttömahdollisuuksia nivelvaivojen diagnostiikkaan ja rutiininomaiseen seurantaan.

”Voittaja tarjosi ennalta ehkäisevää lääketieteellistä ratkaisua käyttämällä kekseliäistä teknistä laitetta yhdistettynä datan älykkääseen hyödyntämiseen”, perusteli kilpailun kansainvälinen tuomaristo.

Slush Y-science oli tänä Slushin sivutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Life Science Pitching –kilpailu startupeille ja pre-startupeille. MAKNEE:n työtä kilpailussa esitteli projektijohtaja tutkijatohtori Jérôme Thevenot lääketieteen tiedekunnasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkijatohtori Jerome Thevenot (eng.), Lääketieteen tiedekunta, Oulun yliopisto, puh. 0294 486 004, email jerome.thevenot@oulu.fi

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Jerome Thevenot (vas.) vastaanotti palkinnon. Oikealla kilpailun tuomaristo.
Jerome Thevenot (vas.) vastaanotti palkinnon. Oikealla kilpailun tuomaristo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi arktista tutkimustaan – haussa viisi huippututkijaa15.1.2019 07:30Tiedote

Pohjoisiin arktisiin alueisiin liittyvät globaalimuutokset koetaan nyt erittäin ajankohtaisiksi maailman eri maissa. Oulun yliopisto haluaa vastata arktisia alueita koskeviin haasteisiin vahvistamalla merkittävästi niihin liittyvää tutkimusta. Parhaillaan haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta jo ansioitunutta tai lupaavaa tutkijaa uuteen Oulun yliopiston Arctic Interactions (ArcI) -tutkimusohjelmaan.

Nopeat virtaaman muutokset vesivoimaloiden alapuolisissa jokiuomissa lisääntyneet – taustalla tuulivoiman kasvu18.12.2018 08:30Tiedote

Oulun yliopistossa on valmistunut ensimmäinen kattava ja laaja tutkimus vesivoimaloiden säännöstelyn aiheuttamista jokien lyhytaikaisista nopeista virtaaman muutoksista Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tutkimuksessa tehty merkittävin havainto on, että vesivoimaloiden aiheuttamat nopeat virtaaman muutokset voimalapatojen alapuolisissa jokiuomissa ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisten kymmenen ja erityisesti muutaman viime vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme