SDP EDUSKUNTA

Kvarnström: Ilmastolakkoilijoilla on oikeus vaatimuksiinsa – tämä on kohtalon kysymys

Jaa

Kansanedustaja ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Johan Kvarnström (SDP) on tyytyväinen tämän päivän ilmastolakkoon. Ilmastokriisi on tämän hetken tärkein kysymys ja Kvarnströmin mukaan ilmastokriisin ratkaisut eivät voi enää odottaa. Ilmastokysymys on huomioitu hallitusohjelmassa, jossa on kunnianhimoisia tavoitteita sekä keinoja, joilla tavoitteisiin päästään.

- Olen uusi poliittinen päättäjä ja minulla on nyt valta vaikuttaa asioihin ja sen aion tehdä. Samalla tunnen yhteenkuuluvuutta Gretan ja muiden nuorten kanssa, ja jaan pettymyksen, jota he tuntevat poliittisia päättäjiä kohtaan. Vuosikymmeniä vallassa olleet sukupolvet eivät kyenneet tarpeeksi suuriin ilmastoratkaisuihin ajoissa, sanoo Johan Kvarnström.

- Minulle ilmasto oli tärkein kysymys tämän kevään vaalikampanjassani ja aion työskennellä sen eteen koko neljä vuotta. Meillä kansanedustajille on valta tehdä nopeita päätöksiä ilmaston hyväksi ja meillä on moraalinen velvollisuus toimia, Kvarnström sanoo.

Kvarnström sanoo olevansa ylpeä voidessaan toimia hallituspuolueessa, joka suhtautuu ilmastokysymykseen vakavasti. Hallituksen tavoitteena on, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

- Energiaverojärjestelmää tarkistetaan parhaillaan. Hallitus tukee taloudellisesti investointeja, jotka korvaavat kivihiilivoimaloita. Hiilen käyttö energiantuotannossa kielletään kokonaan ennen vuoden 2029 loppua. Kuntia ja kansalaisia tuetaan öljylämmön vaihtamisessa esimerkiksi maalämmöksi. Nämä ovat konkreettisia esimerkkejä tehtävistä toimista. Lisäksi luonnonsuojelua tuetaan huomattavasti enemmän kuin edellisillä vuosikymmenillä on tuettu.

- Tämä ei riitä, mutta nämä ovat tärkeitä askeleita oikeaan suuntaan ja samalla teknologinen kehitys antaa meille paremmat edellytykset päästöjen vähentämiseksi, sanoo Kvarnström.

***

Kvarnström: Klimatstrejkarna har rätt i sina krav - det här är ödesfrågan

Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) som också sitter i riksdagens miljöutskott välkomnar dagens klimatstrejk. Klimatkrisen är frågan ovanom alla andra frågor och enligt honom kan vi inte vänta längre med att lösa klimatkrisen. Frågan har uppmärksammats också i regeringsprogrammet där man har ambitiösa mål, samt lösningar för att nå målen.

- Jag är en ny politisk beslutsfattare. Jag har nu möjlighet att påverka i dessa frågor och det kommer jag också att göra. Samtidigt känner jag en känsla av tillhörighet med Greta och andra ungdomar. Jag delar deras besvikelse över att de politiska beslutsfattarna som haft makten i årtionden inte gjort tillräcklig för att lösa klimatkrisen i tid, säger Johan Kvarnström

- För mig var klimatet huvudfrågan i vårens valkampanj och det är en fråga som jag kommer jobba aktivt med de kommande fyra åren. Vi riksdagsledamöter har makten att fatta snabba beslut för klimatet och vi har moralisk skyldighet att skrida till verket, säger Kvarnström.

Kvarnström säger sig vara stolt över att tillhöra ett regeringsparti som tar klimatfrågan på allvar. Regeringen målsättning är att Finland skall vara koldioxidneutralt före år 2035.

- Systemet för energiskatter ses över. Regeringen kommer finansiellt understödja investeringar som ersätter kolkraftverk. Kolkraftverken kommer helt och hållet förbjudas före utgången av år 2029. Kommuner och privatpersoner ska få stöd att byta oljevärme mot till exempel jordvärme. Det här är några konkreta exempel på åtgärder som vidtas. Därtill kan nämnas kännbart mer stöd till naturskydd än som någonsin varit under årtionden.

- Det här räcker inte, men det är viktiga steg i rätt riktning samtidigt som den tekniska utvecklingen ger oss allt bättre förutsättningar att minska utsläppen, säger Johan Kvarnström.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Alle 18-vuotiaiden rikosten uhrien esitutkinta tulee tehdä kiireellisesti29.5.2020 10:40:26 EESTTiedote

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien alaikäisten rikosten uhrien esitutkintaa. Nykyisessä esitutkintalaissa velvoitetaan poliisia suorittamaan esitutkinta kiireellisesti, kun rikoksesta epäilty on alaikäinen. Kiireellisyyttä ei kuitenkaan velvoiteta silloin, kun rikoksen uhri on alaikäinen. Tähän olisi Elorannan mielestä syytä saada korjaus. - Lain mukaan tulee esitutkinta suorittaa aina ilman tarpeetonta viivästystä. Rikoksesta epäillyn ollessa alaikäinen velvoitetaan kiireellisyyteen. Kun rikoksen uhri on alaikäinen ei laki sen sijaan velvoita kiireellisyyteen. Tämä olisi kuitenkin tärkeää alaikäisen uhrin suojelun näkökulmasta, jotta traumaattinen asia saadaan nopeasti käsiteltyä ja syntyneitä haittoja voidaan hoitaa eikä elinikäisiä vaurioita pääsisi syntymään. Aikainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy antaisi paremmat mahdollisuudet selvitä traumaattisesta kokemuksesta, Eloranta toteaa. - Trauman käsittely on helpompaa, kun se on saatu

SDP:n Tuula Väätäinen: Parhaiten tuemme ravintoloita käyttämällä niiden palveluita29.5.2020 10:26:55 EESTTiedote

Suomen hallitus on keventämässä koronarajoituksia asteittain siten, että ravintoloiden avaaminen asiakkaille 1.6.2020 alkaen sallitaan. Asetetut rajoitustoimet ovat olleet välttämättömiä koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Rajoitustoimilla on onnistuttu hillitsemään tehokkaasti epidemian etenemistä. Nyt Suomessa on mahdollista siirtyä vaiheeseen, jossa laajamittaisista rajoitustoimista luovutaan hallitusti. Ravintolatoiminnassa tulee edelleen noudattaa toimia, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. - Koronaviruksen leviämisen estämistoimien vaikutukset ovat kohdistuneet erityisen voimakkaasti ravitsemisliikkeisiin. Ravintolat ovat olleet poikkeuslain nojalla suljettuna asiakkailta liki kaksi kuukautta. Nyt rajoituksia ollaan asteittain purkamassa. Hallitus auttaa ravintoloita tukemalla uudelleentyöllistämistä ja hyvittämällä liiketoiminnan rajoittamisesta aiheutuneita menetyksiä, kertoo Väätäinen. - Sulkemisen vaikutukset ravintoloiden omistajien ja työntekijöiden arke

SDP:n Niina Malm: Työelämän eriarvoistuminen on pysäytettävä26.5.2020 14:52:00 EESTTiedote

Vuoden 2019 työolobarometrin ennakkotietojen mukaan sosioekonomisten ryhmien väliset erot näkyivät erityisesti etätyöskentelyn mahdollisuuksissa. Barometrin mukaan ylemmistä toimihenkilöistä lähes kolmasosa oli tehnyt etätyötä viikoittain tai useammin viimeisen vuoden aikana, kun taas työntekijöistä vastaava osuus oli vain kaksi prosenttia. Kansanedustaja Niina Malm (sd.) huomauttaa, että erityisesti koronakriisin aikana työelämän eriarvoisuus on nostanut päätään. - Vaikka etätyö onkin yleistynyt viime vuosina yhä enemmän, on kuitenkin koronakriisin aikana korostunut, että kaikkea työtä ei edes pystytä muuttamaan etätyöksi. Siitä huolimatta on olemassa paljon muita kohtia, joihin panostamalla voidaan pitää huoli siitä, ettei eriarvoisuus työelämässä pääse kasvamaan. Esimerkiksi työntekijöiden kouluttaminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen työelämässä ovat tärkeä osa eriarvoisuuden torjuntaa, Malm toteaa. Sosioekonomiset erot näyttäytyvät tällä hetkellä myös koulutusmahdollisuuk

SDP:n Kim Berg: Pohjanmaa pääsi mukaan EU-kaupunkikehittämiseen20.5.2020 16:54:19 EESTTiedote

Vaasa, Seinäjoki ja Kokkola on otettu mukaan kestävän kaupunkikehittämisen hankkeeseen, jolla mahdollistetaan kaupunkien ja valtion tiiviimpi yhteistyö tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden tueksi. Kansanedustaja Kim Berg (sd) pitää pohjalaisten kaupunkien mukaan ottamista EU-taustaiseen hankkeeseen hienona uutisena. - Sopimuksilla kehitetään innovaatiotoiminnan ekosysteemejä eli tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä ja lisätään vaikuttavuutta. Samalla kootaan tutkimusta ja sitä hyödyntäviä verkostoja isommiksi osaamiskeskittymiksi, Kim Berg iloitsee. Sopimukset solmitaan pääkaupunkiseudun sekä muiden yliopistokaupunkien ja yliopistokeskuskaupunkien kesken. Pohjalaisten mukaan tulon myötä ekosysteemissä on nyt 18 kaupunkia. Mukana on erilaisia suomalaisia alueita ja kaupunkeja, joissa jokaisessa on erilaista osaamispotentiaalia. Ekosysteemisopimukset toteutetaan osana uutta EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021-27 ohjelmaa, joka toteuttaa EU:n kestävän kaupun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme