SDP

Kvarnström och Feldt-Ranta kandiderar för ett rättvisare Finland

Jaa

Finlands svenska socialdemokrater (FSD) ställer upp två kandidater från Raseborg i vårens riksdagsval. Johan Kvarnström och Maarit Feldt-Ranta ser fram emot att föra kampanj tillsammans i Västnyland.

– I april är det möjligt att vända riktning i Finland. Till det behövs det kandidater, som är villiga att jobba för mera inkluderande och rättvist Finland, säger partiets vice ordförande Maarit Feldt-Ranta.

– Jag är glad att Johan Kvarnström vill kandidera tillsammans med mig i Nyland i vårens riksdagsval. Johan är otroligt duktig och har redan i lokalpolitiken visat, att han har kapacitet att få saker och ting att hända. Tillsammans kan vi som riksdagskandidater representera både erfarenhet, iver och kontinuitet.

Kvarnström är ödmjukt tacksam för förtroendet som en kandidatur innebär och glad att partiet ställer upp två finlandssvenska socialdemokrater från Västnyland.

– Det blir lika roligt som ärofyllt att föra kampanj tillsammans med Maarit Feldt-Ranta.

Kvarnström stod länge utanför politiken på grund av sitt jobb som journalist, men ställde upp i senaste kommunalval – med framgång – i och med att han började på partitidningen Arbetarbladet 2017.

– Kommunalpolitiken har gett mersmak, jag har varit som fisken i vattnet samtidigt som jag via jobbet kommit djupt in i arbetarrörelsen. Därtill behöver Finland nu verkligen en stabil nordisk välfärdspolitik i dessa tider av främlingsfientlighet och arbetstagarfientlig högerpolitik. En modern miljömedveten socialdemokrati kan enligt mig bäst möta de gemensamma utmaningarna, från klimatförändringar till ekonomisk ojämlikhet, säger Kvarnström som i Raseborg gjort fullmäktigemotioner om bland annat avgiftsfri småbarnspedagogik och mer service för papperslösa.

– En sak jag brinner för att föra fram är SDP:s allmäntrygghetsmodell, ett alternativ till både dagens fragmenterade sociala stödsystem och till en enligt mig riskfylld basinkomst. Jag har livserfarenhet av att vara både studerande, snuttjobbande och arbetslös familjefar, även med sjukdom i familjen, och vi måste bort från ett system där många faller mellan stolar och skickas från lucka till lucka. Stöd ska faktiskt stödja och modellen vara sådan att det alltid lönar sig att jobba.

Nyckelorden för Kvarnströms politiska engagemang är bildning, miljö och mänskliga rättigheter.

– Det finns hur mycket som helst att ta itu med politiskt. Vi behöver en sann klimatomställning, förlängd läroplikt och genuint avgiftsfri utbildning på andra stadiet, ett rättvisare skattesystem, satsningar på oberoende forskning, en samtyckeslag, en asylpolitik som inte strider mot barnkonventionen och andra mänskliga rättigheter, med mera.

– I valet vill jag lyfta fram konkreta saker som behovet av en familjeledighetsreform för mer jämställdhet och satsningar på utbildning och forskning. Det behövs breda satsningar på kunnande för att möta tidens utmaningar, i kontrast till de nedskärningar i forskning och utbildning som regeringen gjort, säger Johan Kvarnström.

* * *
Johan Kvarnström

Bor: I Ekenäs, Raseborg.

Ålder: 32 år.

Familj: Katarina Backas, sönerna Aron och Adrian, döttrarna Agnes och Siiri.

Jobb: Arbetarbladets chefredaktör.

Utbildning: Filosofie magister.

Parti: SDP.

Förtroendeuppdrag: Ledamot i Raseborgs stadsfullmäktige, bildningsnämndens vice ordförande, ledamot i planläggningsnämnden.

Passion: Hiphop, tidigare sidokarriär som rapparen Qruu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johan Kvarnström
+358 40 752 8494
Johan.Qruu.Kvarnstrom@gmail.com

Kvarnströms kampanjchef:
Camilla Grundström
+358 44 5500 166
camilla.grundstrom@minmail.fi

Maarit Feldt-Ranta
+358 50 512 2544
maarit.feldt-ranta@eduskunta.fi

Kuvat

Johan Kvarnström. Fotot: Christoffer Relander
Johan Kvarnström. Fotot: Christoffer Relander
Lataa
Maarit Feldt-Ranta och Johan Kvarnström. Foto: Jukka-Pekka Relander
Maarit Feldt-Ranta och Johan Kvarnström. Foto: Jukka-Pekka Relander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Finlands svenska socialdemokrater FSD är det svenska distriktet inom SDP. FSD ställer upp kandidater i Helsingfors, Nylands, Egentliga Finlands och Vasa valkrets.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme