MessukeskusMessukeskus

Kyberdiplomatian asiantuntijat kokoontuvat Helsinkiin

Jaa

Kyberturvallisuus ja valtioiden välinen kyberdiplomatia ovat ajankohtaisempia teemoja kuin koskaan aiemmin. Cyber Security Nordic -konferenssin yhteydessä järjestettävä kansainvälisten vaikuttajien paneelikeskustelu pureutuu kyberuhkien tunnistamiseen, kyberrauhan rakentamiseen ja kansainvälisen sääntelyn kehittämiseen.

Ajassamme kaikki yhteiskunnan kriittiset sektorit ovat vahvasti riippuvaisia digitaalisista palveluista. Kasvavat geopoliittiset jännitteet ovatkin nostattaneet esiin merkittäviä kyberhyökkäyksiin liittyviä uhkakuvia. Niin kansainväliset ja kansalliset toimijat, terroristijärjestöt, diktatuurit kuin sotilaalliset ryhmätkin valjastavat digitaaliset kanavat omiin tavoitteisiinsa tehokkaasti. Hybridisodankäynnillä saadaan aikaan valtavaa haittaa niin informaatiovaikuttamisen kuin palvelunestohyökkäystenkin muodossa.

Siinä, missä aseellisia konflikteja koskevaa sääntelyä on paljon, kybersodankäyntiin kansainvälinen regulaatio ei toistaiseksi yllä. Olisikin äärimmäisen tärkeää luoda kansainvälisiä rakenteita ja käytäntöjä, joiden avulla kyberuhkia voitaisiin ehkäistä nykyistä tehokkaammin. Samalla esimerkiksi tulitaukosopimukset pitäisi pystyä ulottamaan myös kyberturvallisuuteen ja disinformaation välittämiseen.


Paneelikeskustelu ratkoo kyberkonflikteihin liittyviä haasteita

Messukeskuksessa Cyber Security -tapahtuman yhteydessä järjestettävä paneeli Cyber conflict resolution approaches pureutuu globaalin ja alueellisen kyberturvallisuuden keskeisimpiin haasteisiin, kyberkonfliktien ratkaisemisen parhaisiin käytäntöihin sekä yksityisen sektorin rooliin riskien estämisessä. Aiheen äärelle kokoontuu joukko eri geopoliittisilla alueilla toimivia yksityisen ja julkisen sektorin huippuasiantuntijoita.

Panelistit:

JANNE TAALAS, Chief Executive Officer, CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation

Konfliktinratkaisuun erikoistuneen CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin johtaja Janne Taalas on ennen nykyistä rooliaan tehnyt pitkän diplomaattiuran ja toiminut muun muassa Suomen kybersuurlähettiläänä. Paneelin toisena puheenjohtajana toimivalla Taalaksella on Oxfordin yliopistossa suoritettu tohtorin tutkinto politiikan tutkimuksesta.

ENEKEN TIKK, Executive producer, Cyber Policy Institute

Paneelin toinen puheenjohtaja, oikeustieteen tohtoriEneken Tikk on kansallisen lainsäädännön, kyberpolitiikan sekä kansainvälisen kyberdiplomatian asiantuntija. Roolissaan hän neuvoo niin hallituksia kuin muitakin päätöksentekijöitä digitaaliseen maailmaan liittyvissä kansainvälisissä rauha- ja turvallisuuskysymyksissä.

ABDUL-HAKEEM AJIJOLA, Chair of the African Union Cyber Security Expert Group (AUCSEG)

Abdul-Hakeem Ajijola on yksi maailman keskeisimmistä ajatusjohtajista kyberturvallisuuden saralla. Afrikan Unionin kyberturvallisuuspaneelin puheenjohtaja toimii lukuisissa kyberdiplomatiaan liittyvissä luottamustehtävissä.

WIKTOR STANIECKI, Deputy Head of Division, Security and Defence Policy Division, European External Action Service (EEAS)

EU:n diplomaattisista suhteista huolehtivan Euroopan ulkosuhdehallinnon kybersektorin johtaja Wiktor Staniecki on tehnyt vaikuttavan uran kyberturvallisuuden parissa, toimien niin eri EU-elimissä kuin konsulttinakin.

PAOLO PALUMBO, Vice President, Tactical Defense Unit, WithSecure 

Paolo Palumbon asiantuntijuuteen kuuluu kyberturvallisuuteen liittyvän toimintaympäristön trendien analysointi ja yhteiskunnallinen kontekstualisointi sekä uhkien ennakointi ja ratkaiseminen.

JARMO SAREVA, Ambassador for Cyber Affairs, Finnish Ministry for Foreign Affairs

Ennen nimitystä Suomen kybersuurlähettilääksi, Jarmo Sareva toimi Suomen ulkoministeriön ensimmäisenä innovaatiosuurlähettiläänä. Sareva on tehnyt laajan kansainvälisen uran niin diplomaattina kuin eri tehtävissä YK:ssa.


Paneelin järjestäjänä toimii CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation yhteistyössä Cyber Watch Finlandin ja Cyber Policy Instituten kanssa. Rauhannobelisti Martti Ahtisaaren perustama CMI toimii laajasti konfliktinratkaisun ja rauhanvälittämisen parissa.

Cyber Security Nordic -tapahtuman ohjelma osoitteessa www.cybersecuritynordic.com. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Kyberala ry:n kanssa. Strategisia kumppaneita ovat Accenture Security, F-Secure, Huawei, Microsoft ja Trend Micro. Cyber Security Nordic järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022 nyt neljättä kertaa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana. Tänä vuonna tapahtumaa voi seurata paikan päällä tai verkon välityksellä.

Lisätietoja:
Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, Helsingin Messukeskus, puh: 050 555 6184, 
anu-eveliina.mattila@messukeskus.com www.cybersecuritynordic.com #cybersecuritynordic2022

Kuvia edellisestä tapahtumasta http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme