Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Kyberuhkatilanteisiin varaudutaan valtion IT-palveluissa

Jaa

Kansainvälisen tilanteen kehitys on luonut paljon epävarmuutta turvallisuusympäristöön. Tilanteella voi olla vaikutusta myös Valtorin toimintaympäristöön ja valtion IT-palveluihin.

Valtori varautuu erilaisiin kyberuhkatilanteisiin valtionhallinnon yhteisissä ICT-palveluympäristöissä monin tavoin. Tärkeitä toimenpiteitä ovat palveluiden ympärivuorokautisen valvonta, tekniset havainnointi- ja suojauskeinot, säännöllinen harjoitustoiminta sekä aktiivinen viranomaisyhteistyö.

”Olemme varautuneet erilaisiin kyberuhkatilanteisiin laajasti. Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa ja reagoimme tilanteisiin tietoturvaprosessien sekä jatkuvasti päivitettävien toimintaohjeiden mukaisesti”, turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen kertoo.

Akuutteja kyberuhkia torjutaan muun muassa teknisin suojauskeinoin. Valtori tekee tarvittavat suojaus- ja korjaustoimet valtion yhteisiin ICT-palveluihin välittömästi, kun ne ovat toteutettavissa. Lisäksi Valtori jakaa aktiivisesti tietoa sekä mahdollisia toimintaohjeita asiakasorganisaatioille valtionhallinnossa.

”Yhteisen toimintaympäristön turvallisuuden varmistaminen on tärkeimpiä tehtäviämme ja seuraamme toimintaympäristön kehityksen tilannetta tarkasti”, toimitusjohtaja Tero Latvakangas toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme