Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kylätien, Kauppalantien ja Laiturivaihde-aukion uusiminen alkaa Huopalahden aseman läheisyydessä

Jaa

Huopalahden aseman eteläpuolella alkaa kahden kadun sekä aukion rakentaminen. Urakka-alue käsittää Kauppalantien ja Kylätien länsipään sekä Laiturivaihde-nimisen aukion. Urakka alkaa viikolla 18 Kauppalantien kääntöpaikan alueella.

Hankkeessa uusitaan hulevesilinjoja aseman alikulun läheisyydessä ja rakennetaan kaksi uutta betonirakenteista kiviverhoiltua tukimuuria. Kylätie ja aseman alikulku yhdistetään kivituhkapintaisella raitilla. Alueella tehdään myös uusia puu- ja nurmi-istutuksia sekä katuvalaistusta uusitaan. Lisäksi asema-alueen kiveyksiä ja asfalttialueita uusitaan.

Urakka parantaa Huopalahden alueen viihtyisyyttä ja pyöräilyn sekä jalankulun liikenneyhteyksiä.

Muutoksia jalankulun reitteihin

Kauppalantien päästä laiturille johtava alikulkureitti joudutaan sulkemaan tilapäisesti kesä-heinäkuun ajaksi jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi. Pahoittelemme sulusta aiheutuvaa vaivaa.

Työt eivät aiheuta muutoksia julkiseen liikenteeseen. Tarvittavat väliaikaiset kulkureitit osoitetaan työmaa-aidoilla ja liikennemerkeillä.

Urakassa tehdään kallionporaustöitä, jotka saattavat aiheuttaa hetkellistä melua ja pölyä. Mahdolliset häiritsevät työt tehdään kesän aikana arkisin klo 7.00–18.00. Töitä tehdään tarvittaessa myös lauantaisin klo 9.00–18.00.

Työt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Projektinjohtaja
Anna Nyyssönen
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Urakoitsija:
Työnjohtaja
Esa-Pekka Nikulin
E.M. Pekkinen Oy
puh. 040 614 6890
esa-pekka.nikulin@empekkinen.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme