Alko Oy

Kymenlaakson trendiväri on tänä kesänä vaaleanpunainen

Jaa

Kesän juomilta haetaan keveyttä ja raikkautta, jotka tukevat kesän ruoka-antimien makumaailmaa.

Kesän myynnissä näkyvät jo pitkään meillä ja maailmalla jatkuneet ilmiöt, kun pinkki on tämänkin kesän trendiväri. Vaikka roseeta nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, myydään Kymenlaaksossa kesän aikana 52 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä.

Kymenlaaksossa Alkon myymälöiden kesän* litramyynti kasvaa 17 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Myynnissä korostuu erityisesti roseeviinit (+224 %), longdrinkit (+50 %) ja siiderit (+47 %).

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän, kun hyvinvointi ja alkoholin sisältämät kalorit kiinnostavat kuluttajaa. Kymenlaaksossa alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 37 prosenttia.

Kymenlaaksossa kesä lisää asiakasmääriä 10 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

”Vaalimaalla ja Iitin Kausalassa asiakasmäärän kasvu on suurinta, noin 30 prosentin luokkaa verrattuna vuoden muiden kuukausien keskiarvoon”, kertoo palvelujohtaja Pirjo Hirvonen.

Palvelua ihan jokaiseen makuun

Alkolaisille esitetään päivittäin kiperiä kysymyksiä erilaisista ruoan ja juoman yhdistelmistä tai erilaisiin tilanteisiin sopivista juomista. Kymenlaakson kesässä on monia tapahtumia, jos koronatilanne sen vain sallii. Mitäpä sitä pakkaisi mukaan esimerkiksi piknik-koriin, valikoimamestari Tarja Hirsi?

“Itse suosisin piknik-koreihin erilaisia salaatteja, täytettyjä croissanteja, piiraita ja jälkkäriksi vaikkapa valmiiksi rasioihin tehdyt juustokakut jokaiselle retkeläiselle. Tällaisen piknik-menun kanssa sopivat hyvin erilaiset kuohuviinit, roseeviinit ja valkoviinit. Alkoholittomana vaihtoehtona esimerkiksi alkoholiton sangria toimisi palanpainikkeena oikein mainiosti.”

* Myynnin vertailukohtana käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä,- heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Palvelujohtaja Pirjo Hirvonen, p. 050 5441664, pirjo.m.hirvonen@alko.fi
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme