Kymmenen ruokakummia tuo esiin Naantalin herkullista puolta
Naantalin kesällä lanseerattu ruokasivusto The Delicious Side of Naantali on saanut viisi uutta ruokakummia. Ruokakummit ovat ruoasta innostuneita naantalilaisia, jotka jakavat The Delicious Side of Naantali -sivustolla ja -somekanavissa parhaat resepti-, ruoka- ja ravintolavinkkinsä. Ruokakummien tehtävänä on edistää omalta osaltaan Naantalin monipuolista ruokakulttuuria ja sen tunnettavuutta.
Uudet ruokakummit ovat innokkaat ruokaharrastajat Anne Salo, Laura Klami, Anna Kortelainen, Nelli Hyvärinen ja Riku Eerola. Ruokakummien joukosta löytyy niin intohimoisia ruoanlaittajia, aktiivista ravintolakävijää ja lähimetsien ja -vesistöjen antimien ja lähituottajien herkkujen hyödyntäjiä. Kummit tulevat eri puolilta kaupunkia ja saaristoa.
Tavoitteena on saada ruokaa rakastavalla kummijoukolla uutta näkemystä ja intoa naantalilaisen ruoka- ja ravintolatarjonnan viestintään ja näkyvyyteen.
– Liian usein hankepohjaisia konsepteja tehdään niin, että unohdetaan todellinen käyttäjä ja alueen ruokaharrastajat. Emme ehkä tajuakaan, kuinka kiinnostuneita kuluttajat ovat ruoasta, seuraavat trendejä ja käyttävät siihen rahaa – ja jakavat mielellään omissa kanavissaan ruokaan liittyviä kokemuksia. Ruokakummien eli ruokapalveluiden todellisten käyttäjien kautta halutaan tuoda Naantalin ruokakonseptiin aitoutta. Kummit kuvastavat omalla tekemisellään koko konseptia, toteaa keittiömestari ja yrittäjä Aki Wahlman, jonka luotsaama Foody Allen on ollut mukana luomassa The Delicious Side of Naantalia.
Uudet ruokakummit täydentävät joukkoa, johon ovat kuuluneet ennestään Lassi Lähteenmäki, Mika Kavanti, Pauliina Jokela, Essi Lagerström ja Kari Ahonen. Kummit kokoontuivat ensimmäistä kertaa torstaina 22.10. Naantalin kylpylän vasta avatussa ravintola Rucola Bistrossa suunnittelemaan tulevaa ja samalla maistelemaan ravintolan herkkuja.
The Delicious Side of Naantalin Facebook ja Instagram-sivuilta löytyy tuoreeltaan ruokakummi Lauran vinkit sesongin tuotteiden, kuten mustikan, hyödyntämisestä pizzassa. Viikonloppuna Anne jakaa ohjeet herkullisten burgerin tekoon paikallisia lähituotteita hyödyntäen ja ensi viikon alussa saamme noin 600 Turun seudun ravintolassa käyneen Rikun arviot uudesta Rucola Bistrosta. Seuraa sivuja Facebookissa ja Instagramissa!
Ruokatarjonta yhdestä osoitteesta
Kesäkuussa lanseeratulla The Delicious Side of Naantali -sivustolla esitellään lähiruokaa, paikallisia ravintoloita ja kahviloita sekä paikallisten tuottajien herkkuja. Kattavan sivuston on tarkoitus palvella niin kaupunkilaisia, yrittäjiä kuin turistejakin. Lähiruoka- ja ravintolatarjonta löytyy kätevästi yhdestä paikasta. Jatkossa sivuilta löytyy myös ruokaan liittyvää tapahtumatarjontaa.
Naantalin tavoitteena on olla tulevaisuudessa merkittävä ruokamatkailun kohde, joka tarjoaa elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Ruoasta on tullut tärkeä motivaatiotekijä matkakohteen valinnassa.
– Koronatilanteen myötä lähimatkailu ja lähiruoka ovat kasvattaneet kiinnostusta. Sivuilla esitellyiltä tuottajilta olemme kuulleet, että uusia asiakkaita on löytänyt tiloille ja lähituotteiden pariin, toteaa viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.
The Delicious Side of Naantali on osa Varsinais-Suomen liiton rahoittamaa Saaristosapuskaa ja Fine Dining-hanketta.
Tutustu ruokakummeihin The Delicious Side of Naantali -sivuilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoa The Delicious Side of Naantali -konseptista sekä ruokakummien yhteystiedot mahdollisia haastatteluja varten:
Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki
Mihin sinä käyttäisit 60 000 euroa? Naantalin ensimmäisessä osallistavassa budjetissa kaupunkilaiset voivat äänestää 12 hankkeesta18.3.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Naantalin asukkaat pääsevät vaikuttamaan suoraan kaupungin rahankäyttöön ensimmäistä kertaa toteutettavassa osallistavan budjetoinnin kokeilussa. Äänestää voi suosikkejaan 12 hankkeesta 1.4.2024 mennessä.
Meriverkostot-tapahtuma 14.3.2024 katsoo meriteollisuuden tulevaisuuteen4.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote
Meriklusterin toimijat Naantaliin kokoava Meriverkostot-tapahtuma järjestetään torstaina 14.3.2024 klo 9–15 Naantalin kylpylässä. Tapahtuman painopisteenä on edesauttaa yritysyhteistyön käynnistymistä ja kehittymistä. Aamupäivällä tapahtumassa kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja meriteollisuuden tulevaisuuden näkymistä.
Meriverkostot-tapahtuma avaa ovia yritysyhteistyölle13.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote
Meriverkostot-tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa torstaina 14.3.2024 klo 9–15 Naantalin kylpylässä. Meriteollisuuden ammattilaisille suunnattu tapahtuma tarjoaa osallistujille innostavan seminaariohjelman lisäksi mahdollisuuden tavata uusia yhteistyökumppaneita, jotka voivat tarjota osaamistaan, tuotantokapasiteettia tai kokonaan uudenlaisia ratkaisuja toimialan tuleviin haasteisiin.
Naantali julkaisi uudistuneen verkostoitumissovelluksen yrittäjille15.1.2024 14:00:00 EET | Tiedote
Naantalin kaupunki on julkaissut uudistuneen verkostoitumissovelluksen naantalilaisille ja alueella toimiville yrittäjille ja yritysten vastuuhenkilöille. Uusi NaantaliWorks-sovellus on nyt ladattavissa sovelluskaupoista.
Naantalin Rekrymessut uudistuu mielenkiintoisella lavaohjelmalla – puhujana mediapersoona Roope Rannisto9.1.2024 13:00:00 EET | Tiedote
Naantalin Rekrymessut järjestetään keskiviikkona 17.1.2024 klo 13–16 Naantalin kylpylässä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme