Kokkolan kaupunki

Kymmenes Kokkola Material Week kansainvälisempi kuin koskaan

Jaa

Kokkola Material Week on saavuttanut kymmenen vuoden aikana vahvan ja tunnetun aseman kansainvälisenä kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian vuosittaisena tapahtumaviikkona. Juhlavuoden tapahtuma järjestetään 14. -17.11.2022. Maksuttomat seminaarit järjestetään tänä vuonna Tullipakkahuoneella ja Kokkolan kaupungintalolla. Koko viikko, Industry Meeting Pointia lukuun ottamatta, on seurattavissa myös streamin välityksellä.

Kokkola Material Week -tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt
Kokkola Material Week -tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt

-         Tapahtuma houkuttelee paikan päälle kävijöitä Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi aina Euroopan ydintä myöten. Tänä vuonna Kokkola Material Weekin aikaan Kokkolassa kokoontuu useita eri verkostoja, jotka hyödyntävät laajaa ja monipuolista seminaariohjelmaa vierailujensa ohessa. Tämä onkin ollut tavoitteemme jo usean vuoden ajan. Kokkola Material Week on loistava alusta erilaisille kemianteollisuuden verkostoille, alueella sijaitsevan kansainvälisestikin huipputason yritystoiminnan ja esimerkiksi akkukemian tutkimuksen puolesta, iloitsee tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt

Seminaarien puheenaiheita ovat tänä vuonna muun muassa akkumateriaalit ja -arvoketjut, energia-alan tulevaisuus ja kiertotalouden ratkaisut. Puhujia seminaareissa on kaiken kaikkiaan 52. Ohjelma on julkaistu Kokkola Material Weekin verkkosivuilla, ja puhujatiedot päivittyvät sivuille jatkuvasti.

-         Ilmoittautuminen 10-vuotisjuhlavuottaan viettävään seminaariviikkoon avattiin viime viikolla, ja se käynnistyi vilkkaampana kuin koskaan aikaisemmin. Ilmoittautumisia seminaaripäiville on kertynyt runsaasti jo pelkästään muutamassa päivässä, jatkaa Birkman Neunstedt.

Kokkola Material Week on maksuton seminaarisarja, joka on tarkoitettu tutkijoille, yrityksille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille. Myös kaupunkilaiset saavat oman perinteisen yleisötapahtuman.

-         Kokkola Material Week rakennettiin alueen toimijoiden yhteistyönä edistämään alueen näkyvyyttä erityisesti keskeisenä kemian osaamiskeskittymänä. Tältä osin tapahtuma on saavuttanut tavoitteensa hyvin. Seminaariviikon teemat ovat pysyneet alusta asti ajankohtaisina, ja tapahtuma on vuosien saatossa saavuttanut yhä enemmän kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä, toteaa kaikkiin Kokkola Material Weekin järjestelyihin alusta asti aktiivisesti osallistunut professori Ulla Lassi 

KOSEK toimii tänä vuonna tapahtuman pääkoordinaattorina, ja yhteistyötä on tehty nyt myös Visit Kokkolan kanssa entistä tiiviimmin. 

-         Erityisesti juhlavuoden kunniaksi halusimme tuoda läheltä ja kauempaa tapahtumaan saapuville Kokkolaa tutuksi seminaariohjelman lisäksi. Tarjoamme mahdollisuutta mm. Neristanin opastetuille kävelykierroksille, sekä yhteistyössä Kokkolan suurteollisuusalueyhdistyksen kanssa kiertoajelua Kokkola Industrial Parkin alueelle, ja nämä vaihtoehdot ovatkin jo herättäneet osallistujien joukossa kiinnostusta, kertoo Visit Kokkolan ryhmämyynnistä vastaava Jari Kola.

Järjestelyissä ovat tänä vuonna mukana: KOSEK, Kokkolan kaupunki, Biolaakso-klusteri, Centria-ammattikorkeakoulu, Geologian tutkimuskeskus, Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Industrial Park, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, KPedu, Luonnonvarakeskus, Oulun yliopisto, Team Finland, Business Finland, Business Sweden ja Innovation Norway.

Koko viikkoon ja sen yli 50 puhujaan pääsee tutustumaan tapahtuman verkkosivuilla osoitteessa www.materialweek.fi

Lisätietoja:

Nora Birkman Neunstedt
yrityssuhdekehittäjä
KOSEK
nora.birkman.neunstedt@kosek.fi
044 7809 091

 

Poimintoja ohjelmasta:

Maanantaina 14.11. Pre-KMW Mitä tapahtuu juuri nyt ja tulevaisuudessa energia-alalla? Tähän kysymykseen vastaa Kokkola Material Weekin pre-tapahtuma, jonka järjestää maanantaina Biovalley Finland. Tapahtumassa kuullaan viimeisimmistä ja kiinnostavista energiaratkaisuista meillä ja maailmalla. Biovalley Finland on kansainvälisesti vaikuttava ja houkutteleva kestävän kehityksen osaamiskeskittymä, joka edistää bio- ja mineraalitaloutta digitalisaation ja kiertotalouden avulla. Biovalley Finland -verkostossa on 23 sopimuskumppania ja koordinoijana toimii Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Tiistaina 15.11. Opening Seminar Kokkola Material Week käynnistyy toden teolla tiistaina Kokkolan Tullipakkahuoneella järjestettävällä avajaisseminaarilla, jonka avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Avajaisten moderaattori, karismaattinen Baba Lybeck, kuljettaa kuulijat ajankohtaisten erityisesti akkumateriaaleihin kytkeytyvien yrityspuheenvuorojen, sekä Belinda Gerdtin digitalisaation haasteista ja mahdollisuuksia käsittelevän keynote-puheenvuoron äärelle. Avajaisseminaari tarjoaa myös mahdollisuuden verkostoitumiselle hyvästä musiikista ja tarjoiluista nauttien. Avajaisten järjestelyistä vastaavat Kokkolan kaupunki ja KOSEK.

Keskiviikkona 16.11. siirrytään Kokkolan kaupungintalolle, jossa aamupäivän ajan paneudutaan GeoKokkola-teeman puitteissa alueellisesti keskeisen vastuullisen akkuarvoketjun ja siihen läheisesti liittyvän mineraali- ja kiertotalouden teemaan. Tänä vuonna tapetilla ovat erityisesti akkumineraalien jalostus, akkukemikaalien valmistus sekä kiertotalouden ratkaisut. GeoKokkolan valmisteluista vastaavat tuttuun tapaan GTK, KPEDU ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius/Oulun yliopisto, jotka tänä vuonna lisäksi tekevät yhteistyötä pohjoismaisten kauppa- ja sijoitusyhtiöiden Innovation Norwayn, Business Swedenin ja Business Finlandin sekä European Battery Alliancen kanssa, tuoden Kokkolaan puhujia niin Suomesta, Norjasta kuin Ruotsista.

Keskiviikon iltapäivässä 16.11. jatketaan puolestaan ReKokkola -teeman parissa, jossa käsitellään laaja-alaisesti vastuullisen ja kestävän tulevaisuuden teemoja. Näkökulmina ovat hiilineutraali kiertotalousyhteiskunta, kaupunkien ilmastotoimenpiteet, sekä yritysvastuullisuus. Puheenvuoroissa kuullaan muun muassa siitä, miten nämä teemat näyttäytyvät Kokkolassa ja Kokkola Industrial Park KIP:n alueella ja päästään seuraamaan paneelikeskustelua, aiheenaan sosiaalinen ja ympäristövastuu. Tämän osion valmisteluista vastaavat erityisesti Kokkola Industrial Park, Centria ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Alkuillasta yrityksillä on mahdollisuus luoda uusia yhteyksiä ja verkostoitua Industry Meeting Point -tapahtumassa, jossa päästään myös kuulemaan mielenkiintoisia yritysesittelyitä. Verkostoitumisen mahdollistaa KOSEK.

Torstain 17.11. käynnistää BioKokkola -osio, joka tuo tänäkin vuonna esille biotalouden kuumat aiheet, mahdollisuudet ja yritysesimerkit. Puheenvuoroissa pinnalla ovat erityisesti kestävään elintarviketuotantoon, kuivikemateriaaleihin ja kasvualustoihin, luonnonkuituihin osana valmistelevaa teollisuutta ja kierrätyslannoitteisiin liittyvät aiheet. BioKokkolan järjestelyistä vastaavat Centria ja Luke.

Torstain iltapäiväksi 17.11. siirrytään puolestaan kasvun ja viennin rahoittamista käsittelevien aiheiden pariin TeamFinland -verkoston, eli Pohjanmaan ely-keskuksen, TE-toimiston, Viexpon, Business Finlandin ja Finnveran, saattelemana. TeamFinland -osion osallistujilla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden ja yritysten kanssa yritysten kasvu- ja kansainvälistymissuunnitelmista.

Kuvat

Kokkola Material Week -tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt
Kokkola Material Week -tapahtuman koordinaattori, KOSEKin yrityssuhdekehittäjä Nora Birkman Neunstedt
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Projektstöd att söka i anknytning till Karlebys ekosystemavtal22.11.2022 14:32:23 EET | Tiedote

Ansökningar om projektstöd i anknytning till ekosystemavtalet kan lämnas in 21.11–19.12.2022. Syftet med ansökningsomgången är att finansiera projekt som varar högst tre år och som stöder insatsområdena i Karlebys ekosystemavtal (batterikemi, cirkulär ekonomi och intelligenta lösningar till stöd för industrin). Sammanlagt finns cirka 500 000 euro i finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) att söka. Projektstöd kan sökas av till exempel en aktör inom forskning, utveckling och innovation, en utbildningsorganisation eller en förening. Ett enskilt företag kan inte söka bidrag som beviljas av landskapsförbundet för utveckling av sin affärsverksamhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme