Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä ja kekseliäin kunta palkitaan

Jaa

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 1. joulukuuta Kuntatyö2030-gaalassa, jossa kymmeniä kuntatyöpaikkoja eri puolilta Suomea palkitaan tuloksellisesta kehittämistyöstä. Palkintoja myönnetään yhteensä 50 eri toimialoille.

Gaalassa palkitaan innostavia ja vaikuttavia kunta-alalla tehtyjä kehittämistekoja eri toimialoilta ja teemoista eri puolilta Suomea. Palkittavat teot on valittu 183 kehittämisratkaisun joukosta, jotka on ilmoitettu vuoden 2022 aikana Tekojen tori -portaaliin.

Eniten kehittämistekoja ilmoitettiin opetus- ja kasvatussektorilta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Monet ilmoitetut kehittämisteot koskivat laajasti koko kuntaorganisaatiota ja niiden teemana oli esimerkiksi työhyvinvoinnin, rekrytoinnin tai esihenkilötyön parantaminen.

– Kuntatyö uudistuu ja kehittyy koko ajan. Haluamme nostaa esille hyvää kuntatyötä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille, sanoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Liminka on jälleen Suomen kekseliäin kunta

Hyvä kiertämään -kampanjassa etsittiin Suomen kekseliäintä kuntaa. Kekseliäimmäksi kunnaksi valittiin se, josta jaettiin eniten kehittämistekoja Tekojen torille syys-lokakuun 2022 aikana.

Limingan kunta valittiin Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi jo toista kertaa peräkkäin. Kunnan eri palvelualoilta ilmoitettiin tänä vuonna Tekojen torille lähes 70 kehittämistekoa.

– Kunnissa tehdään valtavasti kehittämistyötä, mutta se jää usein piiloon. Liminka on tästä ilahduttava poikkeus. Liminka on esimerkki siitä, miten pienestäkin kunnasta löytyy kehittämisideoita ja tekoja, joita muutkin voivat hyödyntää. Kunnassa on ymmärretty hyvän kuntatyön näkyväksi tekemisen tärkeys, iloitsee Jaanu.

Eri toimialojen innostavimmat kehittämisteot

Kuntatyö2030-gaalassa palkitaan 50 innostavaa kehittämistekoa eri toimialoilta ja teemoista. Kunta-ala on laaja ja ammattialoja on paljon. Innostavat teot tuovat hienosti esiin alan moninaisuutta.

– Tekojen torilla on tällä hetkellä 1055 kehittämistekoa melkein 140 kuntaorganisaatiosta. Kannustankin koko kunta-alaa ja tulevia hyvinvointialueita jakamaan omia kehittämisoivalluksiaan rohkeasti ja avoimesti. Lupa kehittää ja avoin kehittämiskulttuuri ovat keinoja lisätä työpaikan veto- ja pitovoimaa, kannustaa Jaanu.

Kuntatyö2030-gaala verkossa 1.12. klo 13 alkaen

Kuntatyö2030-gaalassa palkitaan 50 kehittämistekoa. Suurin osa palkittavista kehittäjistä saapuu paikan päälle Helsinkiin vastaanottamaan tunnustuksen.

Palkittavat kehittämisteot ovat Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Lapin, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnista. Kaikki palkittavat kehittämisteot ja kehittäjät yhteystietoineen ovat tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja

Anna-Mari Jaanu
ohjelmapäällikkö, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
puh. +358 50 572 4620
anna-mari.jaanu@kt.fi
www.kuntatyo2030.fi

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 771 3000https://www.kt.fi/

Kuntatyö2030 ohjelmassa edistetään kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi. Sen taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme