Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kynsiluoto sai uuden laiturin

Jaa

Vaasan kaupungin omistamaan Kynsiluodon saareen on asennettu uusi laituri. Laituri on kierrätetty Isolahden venesatamasta, jonne vaihdettiin uudet laiturit viime keväänä.

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari

Kynsiluoto sijaitsee Gerbyn edustalla. Saarella ei ole lainkaan mökkejä ja se on kaikille vapaata retkeily- ja ulkoilualuetta.

Laituriin pääsee isommallakin veneellä, sillä syvyyttä on 2-3 metriä. Noin 20 metrin pituiseen laituriin mahtuu useampikin vene. Tällä hetkellä poijuja on muutama, mutta niitä asennetaan keväällä lisää.

Raivausta ja paikkojen kunnostusta

Kynsiluoto on aikoinaan ollut suosittu retkeilykohde, mutta on kärsinyt vuosien varrella kovasti ilkivallasta. Nyt kuntatekniikan viheralueet-tiimi suunnittelee saaren kunnostusta esimerkiksi raivaamalla rannan puustoa. Saaresta löytyy myös uimaranta ja kunnostusta vaativia grillauspaikkoja.

- Raivausta voimme aloitella jo nyt syksyllä ja jatkaa talvella ja keväällä. Ideana olisi myös saada saaren ympäri kulkeva polku ja raivata sen varrelta jonkun verran rannan puustoa, kertoo viheralueiden palveluvastaava Jarmo Latvala.

Yhteyshenkilöt

palveluvastaava Jarmo Latvala, puh. 040 761 5572, jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Kuva: Vaasan kaupunki / Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Voltti, Watti och Ohmi – Mini-Lifti-bildelningsbilarna fick namn för att underlätta hyrningen1.12.2022 14:58:00 EET | Tiedote

De för vasaborna gemensamma Mini-Lifti-bildelningsbilarna dök upp i gatubilden i september. Samtidigt inleddes en namntävling, där man letade efter ett eget namn för varje bil. Närmare 300 namnförslag kom in, och av dem valdes namnfamiljen Voltti, Waltti och Ohmi. I Vasa har bilarna hittills haft flera hundra användare och redan över 12 000 körkilometer har registrerats.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme