Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kysely hiljaisista alueista: Mitä kuuluu vai kuuluuko mitään?

Jaa

Hiljaiset ja ääniympäristöltään miellyttävät paikat ovat tärkeitä rauhoittumisen kohteita kaupungissa. Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut selvittää rauhallisten kaupunkikeitaiden ääniympäristöä ja sijaintia. Näitä voivat olla esimerkiksi metsät, pihat, puistot, saaret tai ulkoilureitit.

Hiljaisten ja rauhallisten alueiden paikantamisessa käytetään sekä kaupungin liikennemeluselvityksiä että asukkaiden kokemuksia. Tuloksia hyödynnetään hiljaisten alueiden kehittämisessä. 

Ympäristöpalvelut kerää asukkaiden näkemyksiä Helsingin hiljaisista ja rauhallisista paikoista – mistä niitä löytyy ja miten tärkeitä ne ovat helsinkiläisille. Karttapohjainen kysely on auki 10.6.–7.7.2019.

Ympäristöpalveluiden asiantuntija auttaa kyselyyn vastaamisessa ja kertoo lisää hiljaisten alueiden selvityksestä Oodin Bryggassa Helsinki-päivänä keskiviikkona 12.6. klo 12–14 sekä tiistaina 18.6. klo 9–12.

Linkki kyselyyn https://app.maptionnaire.com/fi/5595/.

Kysely löytyy myös Helsingin verkkosivujen kautta www.hel.fi » Asuminen ja ympäristö » Ympäristönsuojelu ja -valvonta » Ilmanlaatu ja melu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut

Ympäristötarkastaja Anne-Mari Leppänen
puh. 09 310 34366, anne.m.leppanen@hel.fi

Ympäristötarkastaja Jenni Kuja-Aro
puh. 09 310 32008, jenni.kuja-aro@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme