Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Kysely Kivikon, Kontulan ja Myllypuron alueen sosiaali- ja terveyspalveluista

Jaa

Nykyisen Myllypuron terveysaseman rakennusta laajennetaan. Laajennuksen on määrä valmistua vuonna 2025, jolloin Kivikon ja Kontulan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät rakennukseen. Nykyisten terveysasemien alueelle (Kivikko ja Kontula) jää mahdollisesti palvelupiste, josta saa sosiaali- ja terveyspalveluja rajatummin.

Alueen asukkaille avataan avoin kysely laajennussuunnitelmasta. Kyselyssä kootaan myös muuta palautetta ja kehittämisehdotuksia alueen sosiaali- ja terveyspalveluista.

  • Kyselyyn voi vastata sähköisesti suomeksi ja ruotsiksi 5.11. asti.
  • Kivikon, Kontulan ja Myllypuron terveysasemilla sekä asukastila Myllärissä kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella viikolla 44 eli 26.10. – 3.11.2020.
  • Vastauksia käytetään sekä tilasuunnitteluun, että yleiseen palvelujen kehittämiseen.

Myllypurossa toimii jatkossa terveys- ja hyvinvointikeskus. Tämän päivän terveys- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat muun muassa terveysasemapalveluja, aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoitoa, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja. Palveluja saa yhä useammin myös sähköisesti ja vastaanottoaikoja on mahdollista saada klo 16 jälkeen arkisin.

”Toivomme, että saamme alueen asukkailta runsaasti vastauksia voidaksemme suunnitella tiloja ja palveluja niin, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita”, kommentoi projektipäällikkö Lars Rosengren.

”Kiitokset kaikille vastaajille aktiivisuudesta. Kun koronatilanne sen sallii, järjestämme jälleen asukastilaisuuksia alueen palveluista kiinnostuneille”, Rosengren jatkaa.

Haluatko osallistua Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnitteluun. Ota yhteyttä sote.asukasosallisuusmyllypuro@hel.fi.

Lisätietoja

Lars Rosengren, projektipäällikkö, p. 050 5557781, lars.rosengren@hel.fi
Tuulia Vaittinen, projektisuunnittelija p. 040 334 0276, tuulia.vaittinen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Lauttasaaren senioritalossa koronavirustartuntoja23.11.2020 11:15:07 EETTiedote

Lauttasaaren senioritalo ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tiedottavat: Lauttasaaren senioritalossa on todettu 28 asukkaalla koronavirustartunta. Viikonlopun aikana kaikki asukkaat on testattu koronaviruksen varalta. Asukkaille ja heidän läheisilleen on ilmoitettu tilanteesta. Myös seitsemällä talon asukkaita hoitaneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Varotoimenpiteenä talon kaikki asukkaat ovat karanteenin omaisissa oloissa. Vierailut talossa eivät ole toistaiseksi mahdollisia. Helsingin kaupunki on tukenut senioritaloa järjestämällä paikan päälle kokenutta hoitohenkilöstöä ja lääkäripalveluja. ”Olemme tehneet viikonlopun aikana tiivistä yhteistyötä Lauttasaaren senioritalon kanssa, jotta asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut. Olemme myös auttaneet kaikin tavoin siinä, että koronavirustartunnat eivät edelleen leviäsi”, sanoo palvelualueen johtaja Maritta Haavisto. Lauttasaaren senioritalossa asuu 107 ikääntynyttä asukasta, keski-iältään 87 vuotta. Asukka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme