Metsäteollisuus ry

Kyselytutkimus: Suomalaiset luottavat metsäteollisuuden ympäristövastuuseen

Jaa

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset katsovat metsäteollisuuden kantavan ympäristövastuunsa parhaiten, kun vertaillaan teollisuuden eri toimialoja. Vastaajista 36 prosenttia sijoitti metsäteollisuuden ykköseksi. Luottamus on vahvinta Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa – alueilla, joissa metsäteollisuus myös näkyy ja työllistää eniten.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat metsäteollisuuteen ympäristövastuullisena toimijana. Kyselyn toteutti Taloustutkimus.

– Suomalaiset luottavat metsäteollisuuden tapaan kantaa ympäristövastuunsa. Kyselyn tulosten mukaan 36 prosenttia suomalaisista katsoo metsäteollisuuden kantavan teollisuuden toimialoista parhaiten ympäristövastuunsa. Alle 35-vuotiaista peräti 40 prosenttia on tätä mieltä, toteaa Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm.

Tuloksissa on eroja vastaajien puoluekantojen mukaan. Perussuomalaisten, kokoomuksen, SDP:n ja vihreiden kannattajat pitävät metsäteollisuutta ympäristövastuullisimpana teollisuuden toimialana. Perussuomalaisten kannattajista lähes puolet, 46 %, asettavat metsäteollisuuden ykkössijalle, kokoomuksen kannattajista 41 %, SDP:n kannattajista 35 % ja vihreiden kannattajista 32 %.

– Tähän voi olla syynä yhä laajemmin käyty keskustelu metsien käytöstä ja niiden merkityksestä. Samalla metsäteollisuuden toiminta on tullut tutummaksi entistä laajemmalle joukolle suomalaisia, kommentoi Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Kyselyn mukaan luottamus metsäteollisuuteen ympäristövastuullisena toimijana on vahvinta niillä alueilla, joissa metsäteollisuuden toiminta myös näkyy eniten, ja merkitys talouteen ja työllisyyteen on suurin. Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa peräti 55 prosenttia vastaajista katsovat metsäteollisuuden kantavan ympäristövastuunsa parhaiten. Luottamus on korkea myös Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa (47 prosenttia) sekä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa (42 prosenttia).

Keskustelu metsistä ja niiden käytöstä on ollut vilkasta koko vaalivuoden ajan.

– Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara. On hienoa, että niistä, niiden hyvinvoinnista ja kestävästä kasvusta keskustellaan aktiivisesti. Huomionarvoista on, että metsäteollisuuteen luotetaan nimenomaan siellä missä toiminta on aktiivisinta ja näkyvintä, Timo Jaatinen jatkaa.

Metsäteollisuuden mainekysely toteutettiin Taloustutkimuksen kotikäyntihaastatteluina huhtikuussa. Kyselyyn vastasi 1005 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista. Tulosten virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja:
Taloustutkimus Oy:n tutkimusjohtaja Pasi Holm p. 050 374 7462
Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen p. (09) 132 6600

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 140 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti:
Mika Mäkinen, viestintäjohtaja, 050 555 3425

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 140,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Mika Mäkinen, Communications Director, mobile +358 50 555 3425

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Hallitusohjelma heikentämässä metsäteollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa3.6.2019 12:33:20 EESTTiedote

Syntymässä oleva hallitus näyttää tänään julkistetulla ohjelmallaan kääntävän suomalaisen metsäteollisuuden kustannukset nousuun. Tämä heikentää teollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä ja katkaisee kahden edellisen hallituksen päätösten toimintaympäristöä vahvistaneen kehityksen. Hallitusohjelman metsälinjaukset ovat maltillisia, mutta aikaistettu hiilineutraalisuustavoite voi uhata ilmastomyönteisiä tuotteita valmistavan metsäteollisuuden näkymää tulevaan.

Jatkuva oppiminen on elintärkeä asia yrityksille2.5.2019 15:06:40 EESTTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään julkaissut jatkuvan oppimisen väliraportin. Neljän ministeriön yhteinen työryhmä ehdottaa kansallisen jatkuvan oppimisen uudistusta. Uudistuksen toteuttamiseksi ja toimenpiteiden täsmentämiseksi ehdotetaan laadittavaksi vuoteen 2030 ulottuva kansallinen jatkuvan oppimisen strategia. Työryhmä ei tee ehdotusta jatkuvan oppimisen rahoitusmallista, mutta se tarkastelee väliraportissaan erilaisia rahoituksen kehittämisen lähestymistapoja. Työryhmän väliraportti ei ole yksimielinen.

Kansainvälisesti tasapuolinen kilpailuasema on teollisuuden kohtuullinen vaatimus29.4.2019 15:37:18 EESTTiedote

VATT ja Etla julkaisivat tänään selvityksen yritystukien vaikutuksista suomalaisen teollisuuden globaaliin kilpailukykyyn. Selvityksessä tarkastellaan erityisesti energiaveron palautusta sekä päästökauppakompensaatiota. Metsäteollisuuden mielestä ei ole kansantaloudellisesti tai ympäristön kannalta perusteltua nostaa kotimaisen vientiteollisuuden kustannuksia korkeammalle tasolle kuin kilpailijamaissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme