Kyselytutkimus: Nuoret aikuiset vaihtavat sähköyhtiötä huomattavasti senioreita herkemmin

Jaa

Asia selviää sähkövertailu VertaaEnsin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutustu tutkimuksen tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

Nuoret aikuiset vaihtavat sähköyhtiöitä huomattavasti vanhempia kuluttajia useammin. Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n teettämän kyselyn mukaan peräti 55 % yli 50-vuotiaista oli ollut sähköyhtiönsä asiakas yli 3 vuotta. 30–39-vuotiaista 29 % oli ollut saman sähköyhtiön asiakkaana yli kolme vuotta ja alle 30-vuotiaista 21 %.

Sama kysely paljasti peräti 18 % nuorista turvautuneen lainaan selviytyäkseen sähkölaskuistaan, kun sama luku yli 60-vuotiailla oli alle 5 %. Tämä puhuisi sen puolesta, että nuoret kilpailuttavat sähköyhtiöitä muuta väestöä ahkerammin. Vanhemmat puolestaan kuluttajat hyötyvät ennen sähkökriisiä solmituista, edullisemmista, sähkösopimuksista ja/tai pystyvät turvautumaan säästöihinsä.

Tutustu tutkimuksen tarkempiin tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat kotitalouden sähkösopimuksista vastaavat yli 18-vuotiaat kuluttajat, joiden lähtöotos edustaa koko Suomea sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1050 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa 6.– 10. maaliskuuta 2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme