Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kytömäen I ja Myllyojan sillat Uudessakaupungissa korjataan

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Uudessakaupungissa maantiellä 196 (Lokalahdentie) sijaitsevan Kytömäen I sillan ja maantiellä 12364 (Heikkalantie) sijaitsevan Myllyojan sillan korjaustyöt. Työt aloitetaan Kytömäen I sillalla huhtikuun lopussa ja Myllynojan sillalla kesäkuun puolessa välissä. Korjaustyöt molemmilla silloilla valmistuvat elokuun loppuun mennessä. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana.
Kuvassa vasemmalla Kytömäen I silta ja oikealla Myllyojan silta.
Kuvassa vasemmalla Kytömäen I silta ja oikealla Myllyojan silta.

Molempien siltakohteiden korjauksen aikana liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan liikennevaloilla tai käsiohjauksella. Ajoneuvojen jonotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua Lokalahdentiellä (Kytömäen I siltakohde) ajoittaisiin ruuhkiin ja varata riittävästi matka-aikaa. Liikennemäärä Kytömäen I sillalla on n. 3 228 ajoneuvoa vuorokaudessa ja vastaava lukema Myllynojan sillalla on n. 82 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaiden kohdalla 30 km:iin tunnissa.

Korjaustöiden on tarkoitus käynnistyä Kytömäen I sillalla vko:lla 17 ja Myllynojan sillalla vko:lla 24.

Korjaustöiden aikana uusitaan molempien siltojen reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet. Korjaustyön jälkeen Kytömäen I silta levenee noin puoli metriä. Lisäksi silloilla tehdään muita pieniä korjaus- ja huoltotöitä.

Kytömäen I silta on valmistunut 1961 ja Myllyojan silta 1911. Molemmat sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia laattasiltoja. Kytömäen I sillalle on tehty aikaisemmin useita ylläpitokorjauksia 90-luvulta alkaen. Myllyojan sillalla on aiemmin tehty peruskorjaus vuonna 1966. Molemmat siltakohteet ovat peruskorjauskunnossa. Peruskorjaustarpeessa olevissa silloissa on tyypillisesti ongelmina vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen sekä silta- ja tiekaiteiden huono kunto sekä liian lyhyet ja matalat kaidemitoitukset. Molemmille silloille on tehty erikoistarkastukset vuonna 2022, jolloin tarkastuksissa on havaittu korjausta edellyttäviä vaurioita molemmissa silloissa.  

Urakoitsijana molemmissa siltahankkeissa toimii Destia Oy.

Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Tilaa on normaalia vähemmän ja sillalla työskennellään samanaikaisesti. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.

Kytömäen I sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Myllyojan sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:                            

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Destia Oy: työpäällikkö Jaakko Vanha-Kuitti, p. 040 1678 797

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Kytömäen I silta ja oikealla Myllyojan silta.
Kuvassa vasemmalla Kytömäen I silta ja oikealla Myllyojan silta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme