Ilmastoinfo HSYIlmastoinfo HSY

Laadukkaampi asuminen, pienemmät energiakulut, yhteistöllisempi taloyhtiö - Taloyhtiön energiaeksperttikoulutukset käynnistyvät helmikuussa

Jaa

HSY:n Ilmastoinfo aloittaa suositut taloyhtiön energiaeksperttikoulutukset pääkaupunkiseudulla. Energiaeksperttitoiminta edistää laadukasta asumista, parantaa kiinteistöhuollon ja isännöinnin asiakassuhdetta, luo uudenlaista keskustelukulttuuria sekä lisää taloyhtiön yhteisöllisyyttä. Lisäksi säästyy rahaa lämmityksen, kiinteistösähkön ja vedenkulutuksen laskiessa.

Noin kolmannes taloyhtiön hoitovastikkeesta koostuu lämmityksestä sekä kiinteistösähkön ja veden käytöstä. Energiaekspertti auttaa taloyhtiössä vähentää näitä kuluja, lisäksi huoltoyhtiön käyntiveloitukset voivat pienentyä.


Energiaeksperttitoiminta on osoittautunut tulokselliseksi energiakulutuksen ja päästöjen vähentämisessä. Motiva Oy:n mukaan osassa taloyhtiöitä on saavutettu jopa yli 10 prosentin vähennyksiä lämmön, veden tai kiinteistösähkön kulutuksessa. Energiansäästö ei ole kuitenkaan ainut hyöty eksperttitoiminnasta, eikä se saisikaan olla ainut mittari. Taloyhtiö voi saavuttaa myös paljon muita hyötyjä, kuten parempaa yhteistyötä isännöinnin ja huollon kanssa sekä keskustelukulttuurin paranemista taloyhtiössä, kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala HSY:stä.


Taloyhtiöiden ja asukkaiden energiatehokkuustoimilla on iso rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Asuminen tuottaa kotitalouksien ilmastopäästöistä noin kolmanneksen.
Helmikuussa alkavassa eksperttikoulutuksessa käsitellään mm. taloyhtiön energian tehokasta käyttöä, energiankulutuksen seuraamista, taloyhtiön teknisiä järjestelmiä, energiatehokasta ja suunnitelmallista kiinteistönpitoa sekä energiatehokasta korjausrakentamista. Lisäksi pohditaan yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä taloyhtiön keskustelukulttuurin ja yhteisöllisyyden edistämistä.


Energiaeksperttikoulutukset soveltuvat kaikille taloyhtiön energia-asioista kiinnostuneille tahoille: hallituksen jäsenille, osakkaille, vuokra-asujille, isännöitsijöille ja huoltohenkilöstölle.
Energiaeksperttitoiminta

Energiaekspertti on taloyhtiön hallituksen valtuuttama henkilö, joka on suorittanut energiaeksperttikoulutuksen. Hänellä voi olla monenlaisia rooleja taloyhtiössä. Energiaekspertti voi ohjata ja opastaa taloyhtiön hallitusta ja muita asukkaita energia-asioissa. Hän seuraa energiakulutusta ja välittää kulutukseen vaikuttavaa tietoa kiinteistöhuollolle ja isännöinnille. Ekspertillä voi olla myös tärkeä merkitys korjausra-kentamiseen liittyvien energiatehokkuustoimien alullepanemisessa. Rooli keskustelun herättäjänä ja taloyhtiön yhteisöllisyyden edistäjänä voi soveltua myös hyvin.


Lisää tietoa eksperttitoiminnasta:https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot/energiaeksperttitoiminta.Energiaeksperttikoulutukset Helsingissä keväällä 2018

Koulutukset järjestetään Helsingissä Bulevardi 31, viitenä keskiviikkoiltana 28.2., 14.3., 21.3. (taloyhtiö-retki), 11.4. ja 16.5. (päätöstilaisuus ja minimessut).
Klo 17.30-20.00.

Koulutus on maksuton.

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä: http://www.energiaopas.fi/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Hintsala
Energia-asiantuntija
HSY:n Ilmastoinfo
jarkko.hintsala@hsy.fi
puh. 050 464 8796

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSY:n Ilmastoinfo opastaa ja kannustaa kaupunkilaisia ja pk-yrityksiä käytännön ilmastotoimiin. Olemme mukana arjen ilmastoteoissa esittelemällä vaihtoehtoisia tapoja toimia kulutuspäätöksiä, kuten ruokavalintoja ja liikkumista, koskevissa valintatilanteissa. Toimimme siellä missä kulutuspäätöksiä tehdään.

Energiatehokkuus ja uusiutuva energia, ruoka, liikkuminen ja kuluttaminen ovat neljä pääteemamme.

Ilmastoinfo toimintaa rahoittavat HSY:n lisäksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihin17.10.2018 12:03Tiedote

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Virtaa fillariin -kampanja etsii osallistujia ihmiskokeeseen - Kokeile sähköpyörää kuukauden ajan18.4.2018 10:00Tiedote

HSY:n Ilmastoinfo etsii autonomistajia Virtaa fillariin -kampanjan ihmiskokeeseen: kokeilemaan kuukauden ajan sähköpyörää esimerkiksi kakkosauton sijaan. Ihmiskokeen oletuksena on, että auton pystyy kohtalaisen vaivattomasti korvaamaan sähköpyörällä. Sähköpyöräily on paitsi hauskaa myös hyödyllistä ajan- ja rahansäästön, kunnon kohentumisen sekä ympäristön kannalta. Ihmiskokeeseen osallistuneiden kesken arvotaan sähköpyörä.

Pääkaupunkiseudun taloyhtiöt jakautuvat energiatehokkuudessa kahteen eri leiriin18.10.2017 10:06Tiedote

HSY:n Ilmastoinfon tilaamasta taloyhtiökyselystä käy ilmi, että pääkaupunkiseudun taloyhtiöistä lähes puolet pitää energiaa merkittävänä kulueränä. Taloyhtiöt jakautuvat kyselyn mukaan energiatehokkuuteen suhtautumisessa kahtia. Noin 60 prosentissa taloyhtiöstä on arvioitu mahdollisuuksia parantaa energiatehokkuutta remonttien yhteydessä. Sen sijaan noin 40 prosenttia taloyhtiöistä ei ole ottanut huomioon remonteissaan energiatehokkuusasioita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme