Vaasan yliopisto

Laaja kattaus tiedettä kaikille kiinnostuneille – Mission Possible -tiedepäivä 22. maaliskuuta Vaasan yliopistossa

Jaa
Vaasan yliopiston tutkijat järjestävät yhdessä Mission Possible -tiedepäivän 22. maaliskuuta 2023. Iltapäivästä pitkälle iltaan ulottuvassa tapahtumassa on runsas määrä esityksiä, yleistajuisia luentoja, antoisia keskusteluja sekä esittelyjä vaikuttavasta tieteestä.

Monitieteisessä ja maksuttomassa Mission Possible -tiedepäivässä päästään myös vierailemaan yliopiston eri laboratorioissa ja kuullaan tutkijoilta heidän uusimmasta tutkimuksestaan posterinäyttelyssä. Tiedepäivä on tarkoitettu kaikille tieteestä kiinnostuneille.

Totta vai tarua – onko hyvinvoinnilla nyt leveämmät hartiat? Entä mikä on etätapaamisten uusi normaali? Millaista on ilmastoviisas asuminen, ja mitä paikalliset energiayhteisöt tekevät?  Miten tekoälyä voi käyttää vastuullisuusviestinnässä? Millainen rooli saunalla ja saunomisella on ihmisten arjessa? Onko kryptovaluutta kirous vai siunaus?

Mission Possible -tiedepäivän ohjelma tarjoaa monipuolisesti aiheita kauppatieteiden, hallintotieteiden, tekniikan ja viestintätieteiden aloilta. Teemoina nousevat esiin esimerkiksi energiamurros, tekoäly, digitaalisaatio, kestävä asuminen ja liikenne, hyvinvointi ja etätyö.

Tiedepäivä järjestetään Vaasan yliopiston päärakennuksessa Tervahovissa (Wolffintie 32, Vaasa) sekä yliopiston kampuksen laboratorioissa. Luvassa on 39 puheenvuoroa ja samalla 880 minuuttia asiaa yli 75 tutkijalta ja asiantuntijalta. Tapahtumassa jaetaan myös Vaasan yliopiston Vuoden tiedeviestijä -palkinto.

Tiedepäivä tuo esiin Vaasan yliopistossa tehtävää tutkimusta ja tieteen merkitystä ja vaikutusta niin arjessa kuin yrityksissä ja yhteiskunnassa. Samalla on mainio tilaisuus kysyä, kommentoida ja keskustella tutkijoiden kanssa.
 

– Haluaisimme Vaasan yliopiston ensimmäisen Mission Possible -tiedepäivän tuovan tutkimusta ja yliopistoa helpommin lähestyttävämmäksi. Tavoitteenamme on esitellä tutkijoidemme ansiokasta työtä ja samalla rakentaa polkuja tulevalle yhteistyölle. Tiedepäivä onkin askel kohti yhteistyön lisäämistä kaikkien ympärillämme olevien toimijoiden kanssa. Yhdessä voimme tehdä enemmän ja luoda kestävää tulevaisuutta, sanoo tiedepäivää koordinoiva erityisasiantuntija Philipp Holtkamp Vaasan yliopistosta.

Mission Possible -tiedepäivän ohjelma löytyy osoitteesta uwasa.fi/tiedepaiva. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi. Minä & tiede -luentoja on mahdollista seurata myös etänä. Tervetuloa tekemään oivalluksia tutkitun tiedon pariin!

Lisätiedot

Philipp Holtkamp, erityisasiantuntija, innovaatiotoiminta, Vaasan yliopisto, puh. 029 449 8585, philipp.holtkamp@uwasa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Professori Harri Jalonen palkittiin Vaasan yliopiston Vuoden tiedeviestijänä22.3.2023 17:25:51 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto on nimennyt sosiaali- ja hallintotieteiden professori Harri Jalosen Vuoden tiedeviestijäksi. Palkinto myönnettiin kiitoksena ansiokkaasta tieteen yleistajuistamisesta ja aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämän lisäksi yliopisto jakoi kolme kunniamainintaa onnistuneesta tiedeviestinnästä. Kunniamaininnan saivat professori Peter Gabrielsson sekä tutkijat Leena Kunttu ja Niranjan Sapkota. Palkinnot jaettiin Vaasan yliopiston Mission Possible -tiedepäivässä 22. maaliskuuta.

Vaasan yliopisto ostaa EnergyLab-kiinteistön Palosaarella20.3.2023 14:01:04 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto ostaa VP Facilities Oy Ab:ltä kiinteistöosakeyhtiö KOy EnergyLab Vaasan kaikki osakkeet. Kiinteistöyhtiö omistaa Palosaaren sillan kupeessa sijaitsevan rakennuksen, josta yliopisto on tähän asti vuokrannut tiloja. Rakennuksessa sijaitsevat yliopiston polttomoottori- ja polttoainelaboratoriot, jotka ovat keskeinen osa yliopiston VEBIC-tutkimusalustaa. Kauppa solmittiin perjantaina 17. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme