Keski-Suomen ELY-keskus

Laajalahden pintarakenneurakka jäihin Lievestuoreella

Jaa

Lievestuoreen Laajalahden läjitysalueen pinnan peittokerrosten rakentaminen keskeytettiin Vaasan hallinto-oikeuden antaman välipäätöksen johdosta 24.9.2019. Nyt Vaasan hallinto-oikeus on antanut koko valitusasiaa koskevan päätöksensä, jonka mukaan kuitusavea ja rengasrouhetta ei saa käyttää peittokerroksen rakentamisessa.

Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Laukaan kunnan yhteishankkeen tarkoituksena oli rakentaa Lievestuoreenjärvestä ruopatun kuitulietteen läjitysalueen päälle pintakerrokset siten, etteivät alueen sade- ja sulamisvedet imeydy jätekerroksiin ja valu sitä kautta järveen. Noin 3/5 alueesta onkin ehditty rakentaa siihen pisteeseen, ettei pintavesistä ole enää uhkaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto oli 4.7.2019 myöntänyt Keski-Suomen ELY-keskukselle ja Laukaan kunnalle ympäristöluvan kuitusaven käyttöön tiivistyskerroksessa ja rengasrouheen käyttöön kuivatuskerroksessa.

Hallinto-oikeuden päätös liittyy valitukseen, jossa on kyseenalaistettu rakennetuissa pintakerroksissa käytetyn kuitusaven ja rengasrouheen soveltuvuus kyseisessä kohteessa. Päätös valitusasiassa on annettu 12.2.2021.

Keski-Suomen ELY-keskus ja Laukaan kunta miettivät nyt keinoja, miten asiassa päästäisiin etenemään kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen ELY-keskus

Johtava vesitalousasiantuntija Kai Voutilainen
p. 0295 024 830

Yksikön päällikkö Risto Kujala
p. 0295 024 765

Laukaan kunta

Tekninen johtaja Janne Laiho
p. 050 3475 247

Ympäristönsuojelusihteeri Pälvi Pöyhönen
p. 0400 569 811

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vaikuta nyt! Vesienhoidolla Keski-Suomen vedet hyvään tilaan13.4.2021 08:30:54 EEST | Tiedote

Avovesikausi koittaa pian! Sen myötä tulevat ajankohtaisiksi kysymykset muun muassa järvien veden laadusta, sinilevien esiintymisestä ja veden korkeudesta. Vedet – niin pinta- kuin pohjavedet – ovat kiinteä osa elämäämme. Pohjavesi on maakunnassamme laadultaan pääosin hyvää. Myös suurin osa järvistä ja joista on erinomaisessa tai hyvässä tilassa. Haasteita kuitenkin riittää, jotta EU:n vesienhoidon tavoite järvien, jokien, rannikkovesien ja pohjavesien hyvästä tilasta saavutetaan vuoteen 2027 mennessä. Vesien käyttäjien näkemyksiä kysytään nyt!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme