Kokkolan kaupunki

Laajalahden ulkoilualueen muutostyöt valmistuvat

Jaa

Laajalahden ulkoilualueen palveluja on parannettu syksyn aikana. Muutostyöt valmistuvat joulun alla.

Laajalahden uusi katettu grillauspaikka
Laajalahden uusi katettu grillauspaikka

Opasteita ja reittejä uusittu

Alueelle on asennettu uusia opasteita. Pääopaste sijoitetaan pysäköintialueen vierelle. Myös uimarannan infotaulu ja vanhan luontopolun viitoitus uusitaan ensi vuoden puolella.

Hietanokan ympäri on tehty uusi rantareitti, joka on pituudeltaan noin 1,5 km. Rantareitti on kuljettavissa myös lastenvaunujen kanssa. Reitti kulkee lintutornin ja uimarannan ohitse ja sen varteen sijoittuu yhteensä kolme grillauspaikkaa. Rantareittiä huolletaan talvikävelyreittinä, joka merkitään myös liikuntapaikka.fi -palveluun.

Luontopolun lähtöpaikka on muuttunut. Jatkossa luontopolku kulkee osin samaa reittiä rantareitin kanssa. Sekä luontopolun että rantareitin lähtöpaikka on pysäköintialueen vierellä, josta ne lähtevät kohti lintutornia. Luontopolun aiempi lähtöpaikka jää frisbeegolfin käyttöön.

Uusia grillipaikkoja ja keittokatos rantareitille ja uimarannalle

Rannalle on rakennettu uusi keittokatos ja wc. Rantareitin varrelle on lisätty kaksi uutta grillipaikkaa. Rannan keittokatoksella on polttopuuhuolto, mutta grillipaikoille käyttäjien pitää tuoda omat puut, tai hakea puita keittokatokselta. Keittokatoksen puuvarastoa täydennetään säännöllisesti, mutta retkeilijöiden kannattaa varautua mahdollisuuksien mukaan myös omilla polttopuilla.

Avainsanat

Kuvat

Laajalahden uusi katettu grillauspaikka
Laajalahden uusi katettu grillauspaikka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme